|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Κατερίνα τι κάνεις;
Να προτείνω κάτι;Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου σε μήκος θα σου πρότεινα οι διαστάσεις να μην είναι 50*45*45 αλλά 75 x 30 x 45 cm είναι πολύ καλύτερα να έχεις τα λίτρα σε μήκος παρά σε ύψος.Και οπτικά δείχνει καλύτερα αλλά και για τα ψάρια είναι καλύτερα με την έννοια οτι μπορείς να βάλεις περισσότερα αφού έχεις μεγαλύτερο εμβαδόν.Επίσεις αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι η σωστή κοπή των τζαμιών και μετά ο τρόπος συγκόλλησης αυτών με την κατάλληλη σιλικόνη. Φιλικά Ιορδάνης. Υ.Γ.Για δες και αυτό: http://aquarium.homelinux.com/diy/tank.php http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=7924 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ιορδάνης : 27-03-06 στις 23:07 |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Ιορδανη! Το συγκεκριμενο ενυδρειακι ειναι δοκιμαστικο για να φτιαξω αργοτερα ενα αρκετα μεγαλυτερο. Θα μπει μεσα ο μονομαχος και μερικα neon. Ο χωρος που εχω γι αυτο ειναι ισα ισα οι διαστασεις που εχω περιγραψει. Οταν λες να προσεξω τα τζαμια τι ακριβως εννοεις; γιατι διαβαζοντας στο φορουμ για το συγκεκριμενο θεμα δεν εβγαλα ακρη. Πως να τα ζητησω τα τζαμια; Οσον αφορα τη σιλικονη εχω συννενοηθει με αμαζονιο και θα μου δωσει αυτος σιλικονη που χρησιμοποιει για τα δικα του ενυδρεια. Εχεις αλλη προταση;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Κατερίνα μου στον τζαμά που θα πάς να σου κόψει τα τζάμια να είναι πολύ προσεχτικός για να είναι ακρίβως κάθετα κομένα χωρίς το παραμικρό φάλτσο όπως και το πλάτος και το μήκος να είναι παντού το ίδιο όχι πάνω 50cm και κάτω 49.8 ή 49,9 cm γιατί θα έχεις πρόβλημα στο κόλλημα δεν θα σου κάθονται τα τζάμια.Προσοχή επίσεις να δώσεις όταν θα βάζεις την σιλικόνη να μην αφήνεις κενά και να μην δημιουργηθούν φουσκαλίτσες.
Φιλικά Ιορδάνης. |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ. Μαλλον το Σαββατο θα αγορασω τα τζαμια, αν τα καταφερω να ερθω στη συναντηση θα τα πουμε κι απο κοντα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό Κατερίνα μου να τα πούμε επιτέλους και από κοντά.
Φιλικά Ιορδάνης. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιποοοοον! Σημερα το πρωι μου εφερε ο τζαμας τα τζαμια. Καταενθουσιασμενη εγω, επιασα κατευθειαν δουλεια! Αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχω κολλησει τις πλευρες του ενυδρειου και το εκανα και "κοκορετσι" με τη χαρτοταινια. Η σιλικονη που χρησιμοποιησα ειναι η bayer 1200. Τα τζαμια σταθηκαν σχεδον αμεσως. Φουσκαλες δεν ειδα, αλλα δεν καταφερνα παντα να κανω ομοιομορφη τη ροη της σιλικονης με αποτελεσμα σε καποια σημεια να ξερασει τεραστια ποσοτητα και σε αλλα να ξερασει ισα ισα λιγο. Φυσικα ως γνωστη τσαπατσουλα, τα τζαμια στις ακρες εγιναν σκατα απο τη σιλικονη κι ας ειχα χρησιμοποιησει ταινιες... τι σημασια εχει εξαλλου, οταν κανω εγω δουλειες βομβαρδιζω τα παντα!! Τωρα τη Δευτερα θα βαλω και τις κοντρες. Απλα στα εσωτερικα κολληματα εχει ακομη σιλικονη. Ειναι ΟΚ τη Δευτερα να κοψω τα υπολειμματα για να κολλησω τις κοντρες; Μετα βεβαια θα πρεπει να το γεμισω και σαν πρωτη φορα που ειναι, εχω τρελλο αγχος μην σταζει. Αυτααα! Α! Το ενυδρειο (η οτι ειναι τελος παντων, μεχρι να το γεμισω δεν μπορω να μαι σιγουρη) εγινε με 5αρια τζαμια στις διαστασεις 50Χ40Χ40 και μου φαινεται πολυ μεγαλυτερο απο οσο υπολογιζα....
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Κατερίνα μου,ένα μικρό κολπάκι για να είναι ομοιόμορφη η σιλικόνη είναι το εξής:σε ένα μικρό κουπάκι ετοιμάζουμε σαπουνόνερο και με τον δείκτης μας αφού τον βουτήξουμε στο σαπουνόνερο περνάμε την κόλληση της σιλικόνης με αποτέλεσμα να έχουμε μια λεία και καθαρή επιφάνεια χωρίς να κολλάει στο χέρι μας.Δοκίμασέ το στις κόντρες που θα βάλεις.Σε περιμένουμε και αύριο στην συνάντηση.
Φιλικά Ιορδάνης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμος πάχους τζαμιών για την κατασκευη ενυδρειου. | joker | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-02-09 23:24 |
Κατασκευη ενυδρειου βημα βημα!! | scissorhands | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 12-03-05 01:27 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
Κατασκευη DIY CO2 | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 16:56 |
ΧΑΙΡΕΤΕ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 16:50 |