|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλο το νεο επιτευγμα, καλη δυναμη και καλη επιτυχια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την ψυχολογική συμπαράσταση !!!
![]() ![]() ![]() Τα σκαψίματα συνεχίζουν και φαίνεται ότι έχω καιρό να το εξασκήσω το επάγγελμα. Μικρά αλλά σταθερά βήματα μέχρι να φτάσουμε στον πάτο του βαρελιού. Είχαν καλή μόνωση, από το χώμα, τα φίλτρα μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους κατάφερα να ξεθάψω το 1ο βαρέλι με την μηχανική φίλτρανση. Σειρά έχει το 2ο βαρέλι με την βιολογία. Εκεί εφάπτεται ο καταρράκτης ο οποίος αναγκαστικά θα χρειαστεί να ξηλωθεί προσωρινά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πανέμορφή η λίμνη σου πολλά μπράβο , μετράει πολύ η επιφάνεια τελικα και οχι τοσο το μεγάλος βάθος . Διαβασα καπου οτι σκίστικε το liner τελικα πρεπει να ριξω αμμο παντου γυρω γυρω ή μονο στον πάτω πριν βαλω το γεωυφασμα και το liner ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Δυστυχώς ήταν άγριο το έδαφος και έγιναν κάποιες τρύπες. Δεν με προστάτεψε όσο θα ήθελα το γεωύφασμα. Η άμμος αναγκαστικά θα πάει κάτω (πυθμένα ή σκαλοπάτια). Δίνει μια επιπλέον προστασία. Δυστυχώς δεν μπορεί να στηριχτεί στα όρθια τοιχώματα. Κάποιοι κάνουν ένα ελαφρό σοβάτισμα, οπότε έτσι μπορεί να γίνει ποιο ομαλό και το πλαϊνό. Είναι κάποιες προτάσεις για μια επιπλέον προστασία πριν βάλεις το λινερ (άμμος, γεωύφασμα, σοβάτισμα, επιπλέον υφάσματα κτλ). Το σύνηθες είναι άμμος, γεωύφασμα, λινερ. Υ.Γ. Στον καταρράκτη έβαλα τριπλή στρώσει γεωύφασμα να είμαι σίγουρος Υ.Γ. Θα την βαθύνω σε κάποια φάση... |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάφερα να ξεθάψω και το 2ο βαρέλι. Προσωρινά τα τοποθέτησα στο μπροστινό μέρος της λίμνης. Ξηλώθηκε και ο καταρράκτης, αφού στηριζόταν πάνω στο φίλτρο... Είναι πλέον εργοτάξιο. Ευκαιρία να φτιάξω κάτι συνδέσεις στα βαρέλια και μετά να τοποθετήσω τα alpha block στην καινούργια τους θέση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |