|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ νομίζω οτι θα πάω με την λογική να μεγαλόνουν πρώτα καθώς πιστεύω οτι θα μου δώσει τον χρόνο να αποκτήσω εμπειρία με τα ψάρια αυτά. Ακούω και διαβάζω χομπίστες πολλών χρόνων να τους αρρωσταίνουν οι δίσκοι και να μην γνωριζουν γιατί. Φανταστήτε να το πάθω με κανένα ζευγάρι των 300 Ε. και να μην ξέρω γιατί... θα πικραθώ εγώ και η τσέπι μου. τα μικρά θα μου δωσουν χρόνο να διαβάσω πιό πολύ... και ας παίξω και 'γω μια ζαριά να δω αν θα βγάλω κανενα ζευγάρι.
Ναι εντάξει για γέννες πάω αλλα δεν είναι αυτοσκοπός. Αληθεια είναι δυνατόν να έχεις επιτυχής γέννα και μεγάλωμα δίσκων με παρόν κοπαδάκι cardynal στο ενυδρείο, όπως γράφει ο Theokyr? Αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές όλων σας και να αλλάξω φίλτρο οπότε πουλάω έναν 10 ημερών EHEIM 2213 (το αγόρασα 67Ε-ακούω ροσφορές) όμως το 2217 δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη ροή για τους δίσκους ακομα και με την βροχή? αυτή έχω τώρα έτσι κι αλλιώς. Pritani το UV εκτώς από άλγη και προφύλαξη από πολύ κοινές αρωστιες - τις οποίες υποτίθεται δεν παθαίνεις με δίσκους λόγο του ότι προσέχεις τις αλλαγές νερού, τα βιολογικά φίλτρα, έχεις φυτά κτλ. - τι άλλο προσφέρει είναι απαραίτητο? τελικά πιστευω οτι ο Otocinclus "vittatus" είναι το καλύτερο αλλα και τα πιό ευπαθεί και τα πίο δύσκολα να βρεθουν καθώς μπερδεύονται με άλλα του ίδιου γένους.
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 25-03-06 στις 11:59 |
|
||||
|
||||
![]()
Η UV ειναι χρησιμη για τους περισσοτερους βλαβερους μικροοργανισμους και παρασιτα και το ευρος δρασης της μεγαλωνει οσο μεγαλωνει ο χρονος παραμονης του νερου στη λαμπα..... Πολλες απο τις ασθενειες παρουσιαζονται στα ψαρια λογω στρεσσ και κακης διατροφης και επιπλεον δεν υπαρχει αυτο που λες τελειο νερο!!!!! Αν διαβασεις σε φορουμ του εξωτερικου υπαρχουν ανθρωποι που κανουν καθημερινες αλλαγες νερου με τελειο σε χαρακτηριστικα νερο και παλι εχουν απωλειες... Εγω απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι απο τοτε που την χρησιμοποιω εχω εκμηδενισει τις απωλειες... Μπορει να ειναι τυχαιο μπορει και οχι.....
|
||||
|
||||
![]()
θα συμφωνησω και γω με καποιους στο να ξεκινησεις με μικρα δισκακια να τα μεγαλωσεις να αποκτησεις την εμπειρια πανω σε αυτα τα ψαρακια να μαθεις τις συνηθειες τους να γευτεις τις χαρες και τις λυπες (απωλειες κτλ ,μακρια απο σενα) να καταληξεις σε 4 με το ζορι ψαρια για τα λιτρα σου και βλεπεις στη συνεχεια....απο εξοπλισμο εισαι ενταξει πιστευω και οπως πολυ σωστα αναφερθηκε κανε μιξη νερου αποχλω/νο με α.ο. να βρεις τις αναλογιες που χρειαζεσαι για τις ομαλες και σταθερες συνθηκες του ενυδρειου σου.....εγω εχω ενα ζευγαρι μεγαλωμενο απο μενα αλλα τιποτα ακομα......μενουν μονο στα προκαταρτηκα ολο το χειμωνα...καλη επιτυχια με υπομονη και μερακι....
|
|
|||
|
|||
![]()
Το πλέον βασικό είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις:
1) Ενυδρείο διακοσμητικό? 2) Αναπαραγωγή? 3) Να φιλοξενήσεις δίσκους και "πείτε μου ρε παιδιά τι να κάνω?" Από ότι κατάλαβα τελικά είσαι στο 3. Θα συμφωνήσω λοιπόν και εγώ να πάρεις 4-6 δισκάκια να τους ζήσεις και να τους ευχαριστηθείς και βλέπεις... Εγώ δεν είπα ότι τα cardinals θα τα βάλεις σε ενυδρείο αναπαραγωγής, αλλά σε διακοσμητικό (display) ενυδρείο με δίσκους. Από δικιά μου εμπειρία, οποιαδήποτε άλλο ψάρι εκτός από το ζευγάρι δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο μεγάλωμα των μικρών. Μία άλλη άποψη είναι να κρατήσεις το 2213 και να πάρεις ένα 2215. Εκτός αν δημιουργηθεί πρόβλημα χώρου εντός και εκτός του ενυδρείου. Εγώ προτιμώ να έχω 2 φίλτρα. Θ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό που δεν έχω καταλάβει εγώ είναι πως έχεις μόνο 180 καθαρά λίτρα ! Ίσως κάτι δεν κατάλαβα αλλά το συγκεκριμένο ενυδρείο (rio240) είναι 121 x 55 x 41 cm = 272 Λίτρα. Τι μπορεί να 'πιάσει' τόσο πολύ χώρο ; Υ.Γ. (accnt-Pritanis) Η τύρφη έχει σχέση με το co2 + pH controler ? ή με την ΚΗ. Δηλαδή εγώ θα σου έλεγα ότι αφού έχεις νερό από Α.Ο. η τύρφη μόνο χρώμα στο νερό και μπελά μπορεί να σου προσφέρει.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Από την άλλη το Co2 με το Phcontroller, θα κρατά το Phσταθερό. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Θεόφιλο περί cardinalsκαι corys.
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά βρήκα και έδωσα το 2213 και έβαλα το 2217 το οποίο σήμερα παρατηρώ (έβαλα 3 μικρά cory albino) οτι είναι δυνατό καθώς πέρνει τα cory και τα στέλνει. Βέβαια θα πέσουν λίγο τα l/h καθώς θα περνάει και από UV αλλά φαντάζομαι όχι και τόσο. Ισως χρειαστεί να κάνω καμία πατέντα για να κατεβάσω τι ροή παρόλο πού έχω βάλει την βροχή... γιατί φαντάζομαι οτι θα ενοχλεί τους δίσκους. Σε αυτούς δεν αρέσουν τα πιό ήρεμα νερά?
Αποφάσισα οτι θα πάω ουσιαστικά για αναπαραγωγή οπότε δεν θα βάλω τα cardinal. και εφόσον κριθεί απαραίτητο αργότερα θα βγάλω και τα cory. Δυστιχώς οι εσωτερικές διαστάσεις του RIO240 είναι 118,5(μ) χ 39(β) χ 43(υ - από χαλίκι έως επιφάνεια) = περίπου 199 - φίλτρο 9,5 λτ. (13,χ16,5χ43) -10 (ξύλα, 2 πέτρες, φυτά) = 180 καθαρά. ![]() Τελίκά την τύρφη θα την βγάλω. την είχα βάλει όταν πίστευα οτι θα μαλακώσω το νερό με φυσικόυς τρόπους ![]() Σήμερα έκανα την 2η βδομαδιαία αλλαγή με νερό Α/Ο και βρύσης χρηρημοποιώντας έναν τύπο μαθματικό που βρίκα σε βιβλίο καί όλα πήγαν ρολόι. Σας το ανφέρω ειναι φοβερά ακριβής αν μετράς το GH σωστά : Υ = V*[(d3-d2)/(0-d2)] V = δοχείο μήξης σε λίτρα d3 = επιθημητό d GH d2 = d GH νερου βρίσης d1 = d GH Α.Ο. = 0 Υ = λίτρα Α.ΟΑ
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 29-03-06 στις 20:31 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kontra me diskous | newfish | Δίσκοι | 14 | 29-01-08 19:05 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου...παρακαλώ τη βοήθειά σας... | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-02-06 21:36 |
Νέος ιδιοκτήτης ενυδρείου με μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 37 | 29-01-06 01:49 |
Ετοιμασία νέου ενυδρείου | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-02-04 03:37 |