|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο δεν πηγαινες στην λίμνη ?? Ή δεν μπορείς να δείς τι έχει στον πάτο ? Γιατι απο ότι θυμάμαι είναι ρηχή σχετικά η δικιά σου .
Και εγω εχω φυτά 2,5 μέτρα σε ύψος και βάθος 1,80 στην λίμνη αλλά βλέπω και τον πάτο και οι ρίζες δεν μου προκαλούν πρόβλημα . Τωρα αν σκαλώσει το ψάρι μέσα σε φυτά , αυτο είναι άλλο θεμα . Ναι εκεί υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού αλλά τίποτα σπουδαιο πρακτικά . Οι βούρτσες είναι ασφαλείς για κάποιον που θέλει αναπαραγωγές αλλά για χομπίστες δυσκολά να θέλεις να κρατήσεις τόσα μικρά . Τι να τα κάνει κάποιος ?
|
||||
|
||||
![]()
Όντως, δεν είναι πολύ βαθιά η λίμνη μου. Είναι στους 80 πόντους, αλλά τώρα ούτε στους 5 δεν μπορώ να δω. Πλέον η λίμνη έγινε "βούρκος". Πάλι μπλόκαραν οι αντλίες από ρίζες και δεν περνάει νερό στα φίλτρα
![]() Δεν φοβάμαι τόσο μην σκαλώσει κάποιο ψάρι γιατί είναι πολύ μεγάλα. Αυτό που φοβάμαι είναι μην τραυματιστούν σε κάποια σημείο τις γλάστρας. π.χ. στο πάνω σημείο της γλάστρας, σε κάποιο σημείο που έχει τρυπά η γλάστρα κτλ. Όσο για την αναπαραγωγή δεν ξέρω τι να κάνω τα 5 περσινά ψαράκια. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο επειδη είχα παρακολουθησει το θεμα με το αρρωστο ΚΟΙ σου(το μεγαλο) με ενδιαφερει οποτε οταν εχεις εξελιξεις αν μπορεις πες μας.
|
||||
|
||||
![]()
Είχα ανησυχήσει τότε, οπότε πήρα και άλλες γνώμες πριν κάνω κάτι βιαστικό. Μου είπαν ότι δεν έχω λόγο ανησυχίας. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει δείξει κάτι ανησυχητικό, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι. Είναι ένα από τα 2 μεγάλα θηλυκά που είδα να κυνηγάνε τώρα στην αναπαραγωγή. Είναι το μόνο (μαζί με ένα αρσενικό) που έχουν αρχίσει να τρώνε από μπιμπερό !!! Περιμένω να νιώσουν και τα άλλα ποιο άνετα με το μπιμπερό για να ανεβάσω βίντεο
![]() Η αλήθεια είναι ότι αυτό μαζί με άλλα 2 είναι ισραηλινά. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και αναλογίες με όλα τα υπόλοιπα ιαπωνικά και από κοντά φαίνονται σαν την μύγα μες το γάλα, αν πας να κάνει σύγκριση. Δεν έχουν κάτι ανησυχητικό, απλώς έτσι είναι η ράτσα τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υ.Γ. Πρέπει να αγοράσω απόχη (τις βρίσκω ~50¤ στο ebay) και μετά μια μεγάλη λεκάνη για να χωράει 1 ΚΟΙ, αλλά τα τσιγκουνεύομαι τα λεφτά. Τότε θα μπορώ να βγάλω κοντινές φώτος. Αλλιώς πρέπει να έρθει κάποιος από κοντά να τα δει για να γίνει διάγνωση, όπως και έγινε ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να πω κι εγώ κάτι, ίσως το έψαξες ίσως όχι.
Απόχη που χρησιμοποιούν στο Carp fishing στο ψάρεμα του κυπρίνου, δεν έψαξα πόσο στοιχίζει, αλλά έχουν κατασκευή που δεν κάνει κακό στα ψάρια, μιας και ο σκοπός τους είναι η απελευθέρωση του ψαριού στο τέλος. Η ποιο οικονομική που είδα στα γρήγορα, https://www.katsenosfishing.com/psar...-carp-13-11611 Βασικά στης τιμές που είπες είναι. |
|
||||
|
||||
![]()
@ANDREASOMAGEIRAS Όντως κάτι τέτοιο θέλω !!! Βρήκα ένα μαγαζί που έχει τέτοιου είδος απόχες όχι πολύ μακρυά απο μένα. Θα πεταχτώ μια μέρα να τις δω από κοντά για να δω ποιότητα κτλ. Μεγέθη με διάμετρο 80 και 105 εκ. Καλό φαίνεται.
Επιτέλους τις τελευταίες 2 μέρες δεν βλέπω το παραμικρό ίχνος από ρίζες στις αντλίες. Λογικά θα έχουν φύγει όλα τα υπολείμματα από την λίμνη. Σταμάτησαν πλέον να βουλώνουν οι αντλίες. Χτες έκαναν έναν καθαρισμό στα φίλτρα και έφυγε μπόλικη βιομάζα / ρίζες κτλ. Τώρα λογικά θα αρχίζουν να παίρνουνε μπρός τα φίλτρα και θα εξαφανιστεί η αιωρούμενη άλγη. Σταμάτησα και το τάισμα για να μην επιβαρύνουν άλλο τα ψάρια το περιβάλλον. Σειρά έχει να κοιτάξω τα φυτά για να αποφύγω τέτοια προβλήματα στο μέλλον. Σκέπτομαι να κάνω τον εξής σχεδιασμό. Φίλτρο - προλίμνη με φυτά - καταρράκτης - λίμνη. Βackwash σκευτομαι να βάλω και στην προλίμνη. Θα είναι κάτι σαν bog filter, αλλά ουσιαστικά τα φυτά να είναι σε γλάστρες για να μπορώ να τα μπαινοβγαζω και να κάνω εύκολα συντήρηση. |
|
|||
|
|||
![]()
Η απόχη που ψάχνεις είναι η απόχη του Carp, το θέμα είναι ότι και εκεί για χόμπι την έχουν και όπως ξέρουμε ότι είναι για χόμπι έχει τσιμπημένη τιμή.
Υ. Γ. Ασχετο με την απόχη σχετικό όμως με όλο το θέμα σου. Έχω αντιγράψει την ιδέα του φίλτρου σου, σε λιμνούλα 850 λίτρων, κατασκεύασα φίλτρο από 2 βαρέλια 200 λίτρων το κάθε ένα. Υ. Γ. 2 ζητώ την άδεια για την χρήση της "πατέντας", παρακαλώ για της ενέργειες σας. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο βρε Παναγιωτη,αυτο που σκοπευεις να φτιαξεις θα ειναι οτι καλυτερο.την δεξαμενη που θα βαλεις τα φυτα θα την χτισεις η θα παρεις ετοιμη λεκανη? τον καταρακτη τον εχεις φυτεμενο? σορυ για τις πολλες ερωτησεις,αλλα ετσι κουβεντα να γινετε.καλη επιτυχια με το εργο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |