|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδία πραγματικά δεν ξέρω τι να πω ... Δηλαδή ουσιαστικά εκτός από καινούργιους σωλήνες κουτί υπερχίλισης και σαμπ θα πρέπει να βγει και η πλάτη ολοκληρη επειδη οι 3 τρύπες που ειναι στην υπερχειλιση ειναι μεγάλες ??? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος και εγώ σκεφτομουν για υδραυλικο μήπως έρθει να αλλάξει μόνο όλους τους σωληνες και να βαλει μικροτερους , αλλα δεν θα χωράνε στις τρύπες του γυαλιου της πλάτης ... Δεν υπάρχει κάποια λύση χώρις να βγει η πλάτη και να φύγει το σαμπ ???
Συγχωρέστε με εάν ρωτάω κάτι που ήδη έχετε πει απλώς δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτα και ειμαι πολύ απογοητευμένη από την όλη δουλειά γενικώς ... Σας ευχαριστώ πολύ πάντως όλους που δείχνετε τέτοιο ενδιαφέρον . Θα το αδείασουμε και θα το τραβήξουμε μπροστά καθώς είδαμε εκτός των άλλων και νερό πίσω από το ενυδρείο οπότε πιθανόν έχει κάποια μικρή διαρροή κάποιος σωλήνας . Από εκεί και έπειτα το χάος ... Δεν ξέρω που να απευθυνθω πραγματικα ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το θέμα είναι ότι επειδή θα γίνει που θα γίνει η δουλειά και θα αλλάξεις σωληνώσεις και υπερχείλιση, κάνε και καινούριο sump, 100x30x40cm με τα 30cm βάση.. και μικρότερο αν φτιάξεις, θα είσαι κομπλέ... Το κόστος για ένα τέτοιο sump άντε να είναι 30-40 ευρώ... Εκτός αν αποφασίσεις να το μπαλώσεις όπως πρότεινε ο φίλος παραπάνω... Είναι πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και θα σου πρότεινα να κρύψεις τα πάντα και να φαίνεται μόνο αυτό!! Αν χρειαστείς βοήθεια για το σχέδιο του sump με χαρά να σου φτιάξω.. Επίσης αν φτιάξεις sump από κάτω, οι σωλήνες θα έχουν ελάχιστο μήκος... Πρώτα απ' όλα επικοινώνησε με τον τεχνικό σου όμως.. πιστεύω είναι υποχρεωμένος να στο φτιάξει σωστά!! |
|
|||
|
|||
![]()
Μην σκας ,δεν φταις εσύ Νικολέτα μου.ε ίσως λιγάκι επειδή δεν άκουγες όταν στο έφτιαχνε αλλά πάλι κ σ μένα είχε έρθει ο θεωρητικά καλύτερος κ όταν έφυγε νόμιζα ότι ποτιζα τριφύλλι!!!!!!!με 2 3 παρεμβάσεις θα γίνει όπως θες.1ον Ναι μπορεί ένα υδραυλικός να σ βάλει συστολές κ να γίνουν οι σωλήνες μικρότερης διαμέτρου (για μένα φ25 είσαι τέλεια κ καταργείς την μια.δλδ 2 ×φ25 κ είσαι οκ.2ον οι σωλήνες που θα μπουν, δεν είναι ανάγκη να είναι οριζόντια,Δλδ παράλληλες με το πατωμα(μαζεύουν πολύ βρώμα κ στις γωνίες κάνει θορυβο)Υπάρχει κ το ελαφρά προς τα κάτω,με κλήση. 3ον οι βανες να μπούνε όσο πιο κοντά στο τελείωμα του σωλήνα,Στην θέση σου θα τελείωνε Ο σωλήνας μ Βάνα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ασέ Δημήτρη μ πόσα τραβήξαμε 4 μήνες και τελικα το αποτελεσμα ένα ενυδρειο προβληματικο από πολλές απόψεις . Να σε ρωτήσω ομως κατι που δεν καταλαβα όταν λές τελείωμα οι βανες να είναι δηλαδή πολύ κοντα στις τρύπες στο τζάμι ή μέσα στο σάμπ . Τελίωμα δηλαδη ειναι εκει που σκαει το νερο απο τους σωληνες ή στην υπερχειλιση ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 26-05-18 στις 10:03 |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι εκεί εννοω στο σαμπ.κοιτα θόρυβο έχουμε σ 3 σημεία:σωλήνες,υπερχείλιση Κ Εκεί που σκάει το νερό.μ αυτον τον τρόπο τελειώνουμε μ τους σωληνες.αλλα πρέπει να μ πεις τι αποφάσισες γιατι είναι συνάρτηση.....θα αλλάξεις σωλήνες,Σάμπ,θα μπει από κάτω??θα το διαμορφώσεις αλλιώς????αποφάσισε κ τα λέμε,λύσεις υπάρχουν.ΜΗΝ ΣΚΑΣ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαρίστω πολύ Δημήτρη για το αληθινό ενδιαφέρον , το κουράγιο που μου δίνεις και τη στήριξη που μου δείχνεις και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι . Πραγματικά παιδιά δεν ξέρω ακομή τι θα κάνουμε θα δω και τα πολύ χρήσιμα βιντεακια που μου στειλατε καθως και να διαβασω προσεκτικα ολα οσα μου γραψατε ξανά και τελος θα προσπαθησω να φωνάξω τον τεχνικό που μου το έφτιαξε για να του εξηγησω αυτα που μου είπατε εσεις και θα σας ενημερώσω για την πορεία ...
Να είστε όλοι καλά σύντομα θα σας γράψω για το πως θα κινηθούμε !!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 26-05-18 στις 10:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Ολα να πανε καλα ευχομαι και τα βασανα σας να τελειωσουν συντομα. Αναμενουμε λοιπον
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά για να συνοψίσουμε θα τον πάρω σημερα τηλεφωνο να ερθει αυριο το απόγευμα εάν μπορέσει να του τα πω . Οι μικρότερες και απαραίτητες μεταβολές που μπορούν να γίνουν ποιες είναι ? Θα ήθελα να μην αλλάξει το ενυδρειο και εάν γίνεται να κρατήσουμε το σαμπ αυτό για να μην φτίαχνουμε απο την αρχη αλλο ενυδρειο .
Λογικά θα αλλάξουν όλοι οι σωλήνες και το κουτί της υπερχείλισης ολόκληρο ? Να σας πω απλώς οτι τα κεφαλάκια από τις γωνίες των σωλήνων γυρίζουν μέσα στο κουτί . Οπότε τα τρία επίπεδα ίσως θα μπορούσαμε να τα δημιουργήσουμε και με το υπάρχον κουτί κάπως έτσι ? ( http://prntscr.com/jlzxue ) . Ώστε να κατεβαίνει νερό μόνο από τον έναν σωλήνα που παρεπιπτοντως τον μετρήσαμε και είναι φ16 δεν ξέρω εάν το λέω καλά έχει διάμετρο ο καθένας 16 εκατοστά ( http://prntscr.com/jlzz66 ) . Επίσης δεν ξέρω τι θα γίνει με τις τρύπες από πάνω και με τις τρύπες στο τζάμι ( http://prntscr.com/jlz ![]() Με λίγα λόγια εάν αλλαχθουν οι σωλήνες και με συστολές μπουν2μόνο μικρότεροι σωλήνες με κλιση ( ο τρίτος να καταργηθεί αν και δεν ξέρω εαν γινεται αυτό ) που να κατεβαίνουν στο σαμπ και οι βάνες μπουν ακριβώς πάνω από τη στάθμη του σαμπ θα λυθεί το πρόβλημα του θορύβου λέτε ? Τι να του πω αυριο αμα έρθει ???? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τοποθέση σφουγγαριών στο σαμπ και μειωση θορύβου | Νικολέτα | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 22-05-18 09:50 |
Μεγάλο Πρόβλημα!!! | tzetzos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 18-03-13 18:46 |
Eheim 2213 κλασική περίπτωση θορύβου | medico | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 33 | 23-10-10 01:33 |
Mείωση θορύβου σε Red Sea Prizm Pro Skimmer | chrisx | Φίλτρανση | 7 | 10-04-09 08:04 |
Πρόβλημα διακόσμησης λόγω ενυδρείου! | xxone_17 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 13-03-08 01:39 |