Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-03-06, 22:25
Το avatar του χρήστη CASPER
CASPER Ο χρήστης CASPER δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Lightbulb

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pritanis
.....Τι ειδη μελανοταινιες εχεις;;;;;
2κόκκινες,2rainobow,1banded, 2blue ...δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρη για τα λατινικά τους ονόματα. Ετσι μου τις είπανε στο μαγαζί. Είναι πάντως πράγματι πανέμορφα ψαράκια.
Αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση από όπου πέρασες κι εσύ όπως μου είπες. Μετά το "μπάτε σκύλοι αλέστε" που επικρατεί μέχρι στιγμής στο ενυδρείο, επιτέλους αρχίζω να κατασταλάζω στα είδη που μου αρέσουν περισσότερο (όπως πχ τις μελανοταινίες και τα Microgeophagus altispinosa (The Bolivian Ram-Ruby Cichlid) τα οποία είχα πολύ παρεξηγημένα κάποτε).
Οπότε, να πώ τη σύνθεση που θα ήθελα στο ενυδρείο μου (σκεπτόμενη και αυτά που μου είπες) ώστε να μου πεις τη γνώμη σου???
Τις μελανοταινίες μου που κολυμπάνε στη μέση, τα Bolivian Ram-Ruby Cichlid τα οποία κολυμπάνε κάτω, και τα 2 σκαλάρια μου τα οποία κολυμπάνε ...όπου θέλουν .
(Α.. και ο.... "Αγγελος" βέβαια (silver shark), ο οποίος είναι εκτός συναγωνισμού λόγω του πιτσιρίκου. Αυτός έχει ασυλία!!!)
... για σκέψου το.... ένα "τοπίο" γεμάτο μελανοταινίες και bolibian ram, και δύο σκαλάρια να ξεχωρίζουν..... πω πω...!!! ... εικαστική παρέμβαση στο χώρο...!!! (τι γράφω η δικιά μου ??? λές το χουνέρι του Σαββατοκύριακου να μου άφησε κουσούρι? )
Α... και να μην ξεχνάμε και τον "μαϊντανό" της υπόθεσης... τον Αγγελο.
Τι λές? Παίζει τέτοια σύνθεση? (μαζί με τους "εργάτες" ,που λές κι εσύ, βέβαια)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-06, 22:58
Το avatar του χρήστη Pritanis
Pritanis Ο χρήστης Pritanis δεν είναι συνδεδεμένος
DiscusModerator

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

http://www.fishprofiles.com/profiles...m=Melanotaenia

δες για πληροφοριες στις μελανοταινιες εδω για να βρεις και τα ειδη που εχεις....Απο οτι διαβασα ειναι ανθεκτικα ψαρια οσο αφορα τις συνθηκες νερου....τα ραμς θελουν ελαφρα χαμηλο Ph γυρω στο 7. Tα αγγελοψαρα κολυμπουν ψηλα αλλα ενδεχεται να ειναι επιθετικα στα αλλα ψαρια, δεν νομιζω ομως να εχουν προβλημα οι μελανοταινιες.....Σιγουρα ομως καλο ειναι να μας πει καποιος πιο ειδικος στις μελανοταινιες!!!! Το σιλβερ σαρκ πρεπει να ξερεις οτι μεγαλωνει αρκετα και θελει σιγουρα μια ομαδα απο αυτα για να ειναι χαρουμενο.....Ειναι πολυ ομορφος κολυμβητης και θελει μηκος για να κολυμπαει.....Νομιζω οτι ενα ισον κανενα αλλα αφου ειναι αδυναμια........

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-06, 23:20
Senior Member

Lightbulb

Παράθεση:
τα ραμς θελουν ελαφρα χαμηλο Ph γυρω στο 7.
Το νερό μου (πάντα μιλάω για το παλιό ενυδρείο βέβαια. Για το καινούριο δε μπορώ ακόμα να πώ τι γίνεται) είναι περίπου στο 6,7 με ΚΗ στο 6 με την παροχή διοξειδίου σε λειτουργία. Χωρίς παροχή διοξειδίου (σήμερα που μέτρησα το ΡΗ δηλαδή) στο καινούριο, είναι 7,5. Η παροχή διοξειδίου θα λειτουργήσει σε μερικές μερούλες οπότε φαντάζομαι θα πάει στα "παλιά" επίπεδα. Αρα λογικά είναι εντάξη για τα ραμς μου.
Παράθεση:
Tα αγγελοψαρα κολυμπουν ψηλα αλλα ενδεχεται να ειναι επιθετικα στα αλλα ψαρια, δεν νομιζω ομως να εχουν προβλημα οι μελανοταινιες.....
Μέχρι στιγμής συμβιώνουν μια χαρούλα με όλα τα υπόλοιπα.
Παράθεση:
Το σιλβερ σαρκ πρεπει να ξερεις οτι μεγαλωνει αρκετα και θελει σιγουρα μια ομαδα απο αυτα για να ειναι χαρουμενο.....Ειναι πολυ ομορφος κολυμβητης και θελει μηκος για να κολυμπαει.....Νομιζω οτι ενα ισον κανενα αλλα αφου ειναι αδυναμια........
Είπαμε.... έχει ασυλια ο τύπος...Τώρα βέβαια αυτό που είπες δεν ξέρω αν σημαίνει ότι "ας είναι μόνο αυτός" , ή αν πρέπει να βάλω δύο ακόμα.
Απλά επειδή όπως ξαναέγραψα, τώρα με την αλλαγή και τη διαφορά μεγέθους του παλιου ενυδρείου με το νέο, εμένα μου φαίνεται ακόμα ότι χωράει κάτι εκατομμύρια ψάρια....ε... μην καταλήξω και δεν ξέρω που να τα χωρέσω. Γιαυτό και ρωτάω.
Υ.Γ. thanks για το link
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-06, 16:39
yannis Ο χρήστης yannis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Οι μελανοταινίες είναι ανθεκτικά και ειρηνικά ψάρια, αντέχουν σε διαφορετικές συνθήκες και από αυτή την άποψη ταιριάζουν με πολλά άλλα ψάρια.
Γ’αυτό, δεν υπάρχει λόγος (προς το παρόν) να τις απομακρύνεις
Παλιά 23-03-06, 16:57
Senior Member

Lightbulb

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yannis
Οι μελανοταινίες είναι ανθεκτικά και ειρηνικά ψάρια, αντέχουν σε διαφορετικές συνθήκες και από αυτή την άποψη ταιριάζουν με πολλά άλλα ψάρια.
ΓΆαυτό, δεν υπάρχει λόγος (προς το παρόν) να τις απομακρύνεις
Mα ίσα-ίσα. Αυτές είναι που δεν θα φύγουν. Είνα από τα πολύ αγαπημένα μου ψάρια άλλωστε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-06, 17:16
Theokyr Ο χρήστης Theokyr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Μαριλένα, αν έχεις σκοπό να προχωρήσεις σε εκκαθαρίσεις (είπαμε εκτός από τον άγγελο) και να στήσεις ένα οικοτοπικό ενυδρείο με βάση τις μελανοταινίες θα μπορούσα να συμβουλευθώ την βιβλιογραφία μου και να σου προτείνω φυτά και ψάρια.

Θ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-06, 17:19
Senior Member

Lightbulb

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Theokyr
Μαριλένα, αν έχεις σκοπό να προχωρήσεις σε εκκαθαρίσεις (είπαμε εκτός από τον άγγελο) και να στήσεις ένα οικοτοπικό ενυδρείο με βάση τις μελανοταινίες θα μπορούσα να συμβουλευθώ την βιβλιογραφία μου και να σου προτείνω φυτά και ψάρια.

Θ.
Θα μου άρεσε αυτό. Ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές