Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-04-18, 01:27
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Υπάρχουν πράγματα στους ζωντανούς οργανισμούς που μένουν αναλλοίωτα όπως πχ. οι συνήθειες κι τρόπος ζωής. Κάποια άλλα πράγματα "τροποποιούνται"... αυτό στην φύση λέγεται εξέλιξη.
Οι δίσκοι "εκτροφής" προσφέρονται σε μια τεράστια πλέον γκάμα χρωματικών ποικιλιών... σε σκούρο νερό και χαμηλό φωτισμό... ΔΕΝ θα "δεις" τα χρώματα τους. Με αυτό θεωρώ ότι απαντάω και για τα φυτά... τα οποία ΔΕΝ έχουν και "τρελές" απαιτήσεις (αυτά που μπορούν να μπουν, σε δισκοενυδρείο).
Για όλα τα ψάρια ισχύουν παρόμοια πράγματα με μια σημαντική παράμετρο για τους δίσκους... αλλαγές νερού, αλλαγές νερού, αλλαγές νερού.
"Στήνεις" το ενυδρείο, όταν είναι έτοιμο... μπαίνουν τα ψάρια, κάνεις μετρήσεις κι ακολουθείς τις "ρουτίνες" σου.
Μια 10ετία... είναι πολύ σημαντική εμπειρία.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-18, 08:27
Pitsiovic Ο χρήστης Pitsiovic δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Είναι σημαντική αλλά υπάρχουν άλλοι με πολύ περισσότερη και επίσης στο συγκεκριμένο είδος δεν έχω καθόλου.Γι αυτό κάποιες ερωτήσεις μπορεί να είναι χαζές αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για τις κινήσεις που έχω στο μυαλό μου. Τελικά για την άμμο τι άποψη έχετε. Μπαίνει από την αρχή ή την βάζεις όταν θα μεγαλώσουν οι δίσκοι και φτιαχτεί η ομάδα που θα μείνει μέσα?Για να είναι ευκολότερο το καθάρισμα από υπολείμματα τροφής κτλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-18, 13:39
Senior Member

Προεπιλογή

Φαντάζομαι ότι θέλεις να έχεις ένα ενυδρείο, στο οποίο θα θέλεις να βλέπεις κάτι... κοντά στο φυσικό.
Βάζεις νερό... ρίχνεις την άμμο.
Η προσωπική μου άποψη είναι... όταν τα ψάρια θα είναι ήδη μέσα... ΔΕΝ έχεις λόγο να τα ψιλοστρεσάρεις, για να μπορέσεις να δημιουργήσεις, τον διάκοσμο.
Ευκολότερο μπορεί να είναι το καθάρισμα ενός ενυδρείου bare bottom... αλλά για μένα είναι αφύσικο περιβάλλον, για να ζουν τα ψάρια (κι ας γεννήθηκαν, μέσα σε τζάμια).-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-18, 18:11
Member

Προεπιλογή

Και γω αυτό σκέφτομαι. Και για μένα και για τα ψάρια θα είναι πιο δύσκολο να προστεθεί η άμμο μετά. Ναι θα είναι πιο εύκολο χωρίς άμμο καθώς θα καθαρίζεται και πιο εύκολα αλλά από την άλλη το ενυδρείο θα είναι στο σαλόνι θα είναι πολύ άσχημο με τις κόντρες κάτω.... και αφύσικο ταυτόχρονα.(¶ντε στο θαλασσινό πιάνε κοραλίνη και κάτι γίνεται).
Σήμερα έκανα μια βόλτα σε καταστήματα της πόλης. Οι εισαγωγής γίνονται από διαφορετικούς εκτροφής. Το ένα stendker, το άλλο τσεχία , το άλλο συγκαμπούρη. Και επίσης άκουσα πως τα ψάρια τα έχουν σε νερό βρύσης ή σε αναλογία με όσμωση αλλά με σκληρότητες κοντά στο 10 και όλοι με PH sto 7-7,5. Εγώ τώρα που θέλω να έχω τα ψάρια σε συνθήκες που γνωρίζει το DNA τους ή κοντά σε αυτές τι κάνω? 4
Α)Μεγάλη και αργή εισαγωγή στο ενυδρείο
β) Μιας και δεν έχει γεμίσει το ενυδρείο. το γεμίζω με παραμέτρους κοντά σε αυτές που έχουν καταστήματα και εκτροφής και το κατεβάζω σιγά σιγά?(Τα βακτήρια θα έχουν θέμα με την αλλαγή σε σκληρότητες και PH ή όχι καθώς θα γίνει αργά η αλλαγή?
γ)Τελικά κρατάω τους δίσκους με σκληρότητες κοντά στο 10 και ph στο7?
Γνωρίζετε οι παλιοί ποιος είναι πιο αξιόπιστος ή τουλάχιστον μπορείτε να μου πείτε ποιον να προτιμήσω(εκτροφέα)???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-18, 08:22
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Είναι λίγο δύσκολο όλα τα ψάρια σου, να είναι από έναν εκτροφέα. Γίνεται βέβαια, αλλά σκέψου αν στην πορεία δεις ένα ψάρι που σου αρέσει πολύ και είναι από άλλο εκτροφέα δεν θα το πάρεις?
Μη σε προβληματίζει πολύ αυτό το θέμα. Απλά κάνε πολύ καλή προσαρμογή στα νέα ψάρια με το νερό που θα έχεις στο ενυδρείο, πρόσεξε και τη θερμοκρασία. Τα ψάρια θα προσαρμοστούν και εφόσον είναι οκ με την υγεία τους, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Παλιά 13-04-18, 23:27
Senior Member

Προεπιλογή

Θα ετοιμάσεις και θα "στρώσεις" το ενυδρείο σε συνθήκες νερού βρύσης (θα είναι ευκολότερο να προσαρμόσεις τα ψάρια και να στρώσεις φίλτρο)... σύμφωνα με τις τιμές νερού τους.
Όταν θα έχεις ολοκληρώσει την ομάδα... ΑΝ συνεχίσεις να επιμένεις σε αυτό... θα αρχίσεις να "κατεβάζεις" σταδιακά και με προσοχή το ΡΗ, στο νερό τους.
Σε ποίο ΡΗ θεωρείς ότι... πρέπει να ζουν οι δίσκοι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-18, 00:02
Member

Προεπιλογή

Αρχικά από αυτά που διάβασα πίστευα πως θα πρέπει να έχω ένα σταθερό PH γύρω στο 6-6.5 αλλά όσο συζητάω με άλλους και με άτομα από petshop μπερδεύομαι και νομίζω πως έχω λάθος και πως θα πρέπει το ph μου να είναι στο 7-7,5 και πως τελικά δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο....Επίσης σκεφτόμουν τα 10 ψάρια τα αρχικά να τα πάρω όλα μαζί την ίδια μέρα από το ίδιο μαγαζί-εκτροφέα. Για να μην πάρω 4 τα ποία θα μείνουν κάποιες μέρες μόνα και μετά προσθέσω άλλα. (αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να κάνω προπαραγγελία και δεν θα μπορέσω να δω τα ψάρια πριν τα πάρω) Μήπως το σκέφτομαι λάθος και καλό θα ήταν να περάσω από τα καταστήματα της πόλης και να πάρω ότι μου αρέσει από το καθένα? Αλλά με αυτό τον τρόπο άντε βγάλε άκρη στην προσαρμογή....
Πάντως αρχίζω να πιστεύω πως ο δίσκος (όχι ο άγριος) δεν είναι τόσο δύσκολο ψάρι απλά εμείς κάνουμε ο καθένας ότι τον φωτήσει ο θεός (δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης). ¶λλος βάζει νερό βρύσης, άλλος βάζει οσμωση βρύση με σκληρότητες κοντά στο 10 και ph 7+ και άλλος βάζει όσμωση+ πρόφιλτρα με σκληρότητες κοντά στο 3 και ph στο 6,5.....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές