|
|
|||
|
|||
![]()
Να κάνω μια ερώτηση newbie? Είναι υγιές να ρουφάμε (εισπνέουμε δλδ) από την σκούπα βυθού ώστε να ενεργοποιηθεί, δεδομένου των χημικών και των βακτηριδίων που υπάρχουν σε ένα ενυδρείου και ενδεχομένως αμμωνίας και νιτρικά κλπ;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ένα τέτοιο με τις κατάλληλες πατέντες θα σου λύσει το πρόβλημα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά δεν με βοηθάει απόλυτα μιας και δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις ή τι είναι αυτό που μου δείχνεις, κυρίως λόγω της ελλιπής γνώσης μου.
θεωρείς δηλαδή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κατά την εισπνοή αυτών των χημικών? υπάρχει κάποιο προϊόν στο εμπόριο που να κάνει την διαδικασία ευκολότερη ή/και ασφαλέστερη? |
|
||||
|
||||
![]()
Σου έδειξα μια απλή τρόμπα λαδιού που πατώντας το κόκκινο πλαστικό που έχει επάνω κάνει αναρρόφηση και τραβάει το νερό χωρίς να χρειαστεί εσύ να ρουφήξεις. Για να το προσαρμόσεις για χρήση στο ενυδρείο θέλει πιθανά προέκταση του σωλήνα που μπαίνει στο ενυδρείο και προσαρμογή στο κάτω μέρος μισό πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού για να μη τραβάει όλη την άμμο αλλά να την αναδεύει και να φεύγουν οι βρωμιές. Αντίστοιχα θέλει προέκταση του σωλήνα εξόδου για να καταλήγει στον κουβά ή στην αποχέτευση.
Υπάρχουν και σκούπες με μοτέρ όπως πχ αυτή https://www.eheim.com/en_GB/products.../quick_vac_pro αλλά τις θεωρώ ακριβές. Σκούπα πάντως κάνω πολύ σπάνια (ίσως μια φορά στα 2 χρόνια) με απλό αλφαδολάστιχο και κομμένο μισό μπουκάλι στην άκρη. Συνήθως ρουφάω για να κατέβει νερό (και δεν έχω πάθει τίποτα ![]() Ελπίζω να το έκανα κατανοητό. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο ![]() Κι ένα τυχαίο βιντεάκι βοηθητικά https://www.youtube.com/watch?v=_KEQvN0KRe8 https://www.youtube.com/watch?v=Pd56A4r2FKk |
|
|||
|
|||
![]()
κατάλαβα. δυστυχώς έκανα το λάθος να πάρω μία κανονική σκούπα, χωρίς τρόμπα και μου βγάζει την ψυχή να την ενεργοποιήσω χωρίς ρούφηγμα, οπότε και δεν με βολεύει ιδιαίτερα για αυτό κοιτάζω άλλες λύσεις/μεθόδους. τα χω δει και εγώ αυτά τα βιντεάκια που χτυπώντας την σκούπα στον πυθμένα του ενυδρείου και καλά ενεργοποιείται αλλά εμένα μου βγάζει την ψυχή
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 05-03-18 στις 13:38 |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορεσεις και ρουφηξεις απο το λαστιχο, χωρις να ερθει το νερο στο στομα σου, ειναι το καλυτερο. Ρουφας αποτομα και το απομακρυνεις απο το στομα σου αμεσα στην ουσια, αλλα μεχρι να το βρεις καλα, δε θα γλυτωσεις να πιεις λιγο νερακι απο το ενυδρειο
![]() Η μεθοδος του να χτυπας τη σκουπα δεν μου πολυαρεσει, να πω την αληθεια, γιατι αγχωνεις ιδιαιτερα τα ψαρια. Αλλιως, οι λυσεις που προτεινει πιο πανω ο Κλεο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού! | noutsman | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 11-05-12 22:33 |
Ποιότητα νερού - αλλαγές νερού | gianelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-10 23:01 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |