|
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχαχα Δημητρη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την κινητοποίηση. Θα σας κρατώ ενήμερους!
|
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα και σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας.*
νομίζω μεσοπρόθεσμα έσωσα την κατάσταση μέχρι να δω τι θα κάνω και που θα δώσω τα ψαράκια. πήγα σε έναν άλλον πετσοπα να πάρω άνθρακα για το φίλτρο και μου συνέστησε να πάρω κεραμικο βιολογικο υλικο αντι για ανθρακα το οποιο το ειχε και μπολιασμενο στα δικα του ενυδρεια, οποτε πετυχα και το μπολι. επισης μου εδωσε απο μονος του το prime για να πεσει η αμμωνια και καποιες επιπλεον σταγονες (για μικροβια και αμμωνια επισης νομιζω), και υγρα τεστ αμμωνιας και στικς για το ph,no2,no3 κλπ οποτε εχθες ασχοληθηκα λιγο και εκανα ολα αυτα, αλλαξα και το 50% του νερού και έβαλα ολα αυτα, εκανα τα τεστ και οντως υπηρχε αρκετη αμμωνια, την ξαναμετρησα και μετα, που ναι μεν ειχε πεσει η αμμωνια αλλα ακομα πρασινιζε το υγρο, οποτε θα προβω και σε αλλη αλλαγη νερου του 50% τις επομενες 1-2 ημέρες. παντως βλεπω πως τα ψαρακια ειναι αισθητα καλυτερα, αφου ενας μικρουλης πριν καθονταν κατω σε μια γωνια αρκετα ενω τωρα οχι και εχουν και ζωντανια. έναν κονγκολέζο τον έχω απομονώσει σε μία γυάλα 2 λίτρων και του έχω βάλει αντιβίωση για σήψη πτερυγίων (finrot)*μιας και ειδα κατι τρυπουλες στα πτερυγια του, διάρκειας 7 ημερών όπως ορίζουν οι οδηγίες της αντιβίωσης, έχω ρίξει 2 σταγόνες και το νερό έχει πρασινίσει εξαιτίας του διαλύματος αυτού,* είμαστε αισίως στην 3η ημέρα της αντιβίωσης από τις 7, αλλά από εχθές βλέπω επίσης, λεπτές, μακριές, διάφανες ακαθαρσίες να κρεμονται από το σώμα του, σύμπτωμα για dropsy από ότι έχω διαβάσει, οπότε τώρα πρέπει να του δώσω και αντιβίωση για dropsy, σωστά? να περιμένω να περάσουν οι 7 ημέρες αντιβίωσης του finrot ή να το ξεκινήσω από τώρα μιας και είναι σοβαρή ασθένεια από ότι έχω διαβάσει? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά στους απανταχού χομπίστες των ενυδρείων.
Τελικά έγινε αυτό που προβλέψατε, τα ψαράκια μου όσα δεν πρόλαβα να χαρίσω, κατέληξαν. Είχα μείνει με 3 ψαράκια και τα φρόντιζα καθημερινά ώστε να τα κάνω να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο οικεία. Τα 3 τελευταία, ενώ όλα πήγαιναν ικανοποιητικά (όσο ικανοποιητικά βέβαια μπορεί να πάει με τέτοια ιχθυοφόρτιση) και φαινόντουσαν μια χαρά και ενεργά, έκανα μία αλλαγή νερού και αφαίρεσα τον θερμοστάτη που τον είχα στους 20-21 βαθμούς και έπειτα μέσα σε 2 ημέρες αρρώστησαν και τα 3, και μέσα σε μερικές ημέρες κατέληξαν παρόλο που έριξα στο ευνδρείο sera omnipur for 1000l μιας και δεν ήμουν σίγουρος τι αρρώστια είχαν, πιθανολογώ ich. Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιξε μιας και οι μετρήσεις νερού κατά την αλλαγή έδειξαν μικρή αμμωνία (όχι μηδαμινή, αλλά μία μικρή την είχε το ενυδρείο και πριν όχι όμως σε τοξικό βαθμό για τα ψάρια) και επίσης πάνω από 0 νητρικά (που επίσης και πριν έτσι ήταν). Οπότε πιθανολογώ πως από την αφαίρεση του θερμοστάτη έγινε αυτό? Έβαλα βέβαια φρέσκο νερό στην ίδια περίπου θερμοκρασία με του ενυδρείου, πιθανολογώ όμως πως όταν κρύωσε το νερό απότομα ύστερα από κάποια ώρα τα στρέσαρε με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν και συνεπώς να καταλήξουν? Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά να τα γλυτώσω μιας και συνειδητοποιώ πως υπάρχουν άπειροι κανόνες για το χόμπι αυτό. Τώρα που έμεινα χωρίς ψάρια, θα ξανα ξεκινήσω από το 0 και θα φυτέψω κανά δυο φυτά και μετά θα βάλω κάνα μονομάχο, κάνα guppy κλπ πριν πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο. Θέλω να τα καταφέρω πρώτα στο μικρό πριν πάω σε μεγαλύτερο. Εδώ μέσα δεν βρήκα έναν οδηγό για αρχαρίους για φύτεμα φυτών στο ενυδρείο. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή δεν το βρίσκω? Θα με βοηθούσε να μου πει κάποιος από εδώ μέσα βήμα-βήμα τι θα χρειαστώ, τι να προσέξω, πόσο εύκολο δύσκολο είναι κλπ για τα φυτά και να μην στηριχθώ στο πετσοπ μιας και στα ψαράκια μου αυτό ήταν το λάθος. Επίσης τώρα το ενυδρείο μου που έμεινε κενό, είπα να το καθαρίσω πριν το ξανα χρησιμοποιήσω. Έχει κανείς ιδέα πως πρέπει να καθαρίσω το κεραμικό/βιολογικό υλικό μου (που πλέον είναι πράσινο από την χρήση του sera omnipur for 1000l) αλλά και τα υπόλοιπα του ενυδρείου (διακοσμητικά, βαμμένο χαλίκι, φίλτρο, δεξαμενή κλπ)? Κάπου διάβασα πως ειδικά για το κεραμικό υλικό θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Και κάτι τελευταίο, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί το μπόλι πλέον πάλι από την αρχή σωστά? Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να φυτέψω τα φυτά και να περιμένω μέχρι να έχω καλές μετρήσεις νερού πριν βάλω το νέο ψαράκι? Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο μου και σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές που δίνετε αφιλοκερδώς. |
|
||||
|
||||
![]()
χρονια πολλα και καλα.Εγω στην θεση σου τα 1)πετοθσα το χαλικι το βαμμενο και θα εβαζα ενα υποστρωμα για φυτα υπαρχουν οικονομικα γυρω στα 15 ευρω για να βοηθησεις τα φυτακια σου η αν δεν θελεις να δωσεις χρηματα θα εβαζα αμμο απο καποια μαντρα οικοδομων που ειναι φθηνη 2)βρασε το κεραμικο και τα σφουγαρια αν δεν αποχρωματιστουν τα πετας και περνεις αλλα 3) αν θες να βαλεις αμεσα ψαρακι,βαζεις εναν μονομαχο και τιποτα αλλο, μονο αν βρεις μπολι αρκετο απο στρωμενο ενυδρειο. 4) πας στην κατηγορια betta εδω στο φορουν και διαβαζεις οτι υπαρει για τους μονομαχους και μετα τα ξαναδιαβαζεις(αυτο το κανεις σημερα η πριν κανεις οτιδηποτε) ευκολα φυτα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809 υποκατηγορια για μονομαχους εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78892 http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39
ΥΓ δεν θα μπορουσες να κανεις τιποτα διαφορετικα τα ψαρια ηταν καταδικασμενα με υπαιτιοτητα και του πετσοπα και την αγνοια την δικη σου, οποτε παμε τωρα για κατι σωστο -------------------------
one pound of flesh, no more no less Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη odin79 : 08-04-18 στις 15:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για την άμμο που προτείνεις, κάτι τέτοιο εννοείς http://xomatexniki.gr/enidriaka.html ? Όταν λες βράσε το κεραμικό και το σφουγγάρι επειδή δεν γνωρίζω μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Πρέπει να βράσω νερό και να βάλω αυτα τα δύο υλικά μέσα στο βρασμένο νερό? Για πόση ώρα; Το σφουγγάρι αντέχει μέσα σε βρασμένο νερό; Ως προς το μπολι, υπάρχει ένα καλό κτηνιατρείο στην περιοχή μου που μου είχε δώσει το μπολιάσμενο βιολογικό\κεραμικο υλικό εξ αρχής όποτε μπορώ να ξανά απευθυνθώ σε αυτό αλλά μια ερώτηση σε περίπτωση που κρατήσω το υφιστάμενο βιολογικό υλικό μου. θα του πάω το κεραμικό υλικό και θα μου το μπολιάσει με δικό του νερό; Αυτή είναι η διαδικασία η θα μου αντικατάστησε το υλικό; Το ρωτάω γιατί δεν ξέρω ώστε να καταλάβω την διαδικασία. Ως προς το υπόστρωμα, εχεις κάποιο να προτείνεις; τι χάνω και τι κερδίζω αν δεν βάλω υπόστρωμα και βάλω μόνο κανονικό στρωμα μιας και από ότι κατάλαβα δεν είναι υποχρεωτικό; Επίσης μπορείς να μου πεις συνοπτικά το ποσό απαιτητικη φροντίδα έχουν έστω και τα εύκολα φυτά; Γιατί διαβάζοντας εδώ όλα το απόγευμα ψιλό απογοητεύτηκα μιας και κατάλαβα ότι είναι απαιτητική διαδικασία. |
|
||||
|
||||
![]()
το μπολι ειναι οταν σου δινει καποιος βιολογικο υλικο απο το δικο του οχι αν σου ριξει νερο ενυδρειου. αυτην την αμμο εννοω ναι αλλα μπορεις να δεις και αυτο που ειναι και το πιο σωστο https://misirlis-aquarium.gr/60-ypos...rite-dark.html αν βαλεις αυτο που σου εστειλα δεν εχεις κανενα θεμα με τα φυτακια σου το υποστρωμα τα βοηθα και εχεις και εσυ μια πολυ πιο ευκολη δουλεια οσον αφορα τα φυτα,τα φυτευεις και τα αφηνεις με το φως τους (ευκολα φυτακια). τωρα αν βαλεις την αμμο θα χρειαστεις και καμια ταμπλετα βυθου(λιπασμα) οποτε στα λεφτα εισαι σχεδον το ιδιο με το αν θα παρεις το υποστωμα. το να εχεις ενα φυτεμενο ενυδρειο ειναι παρα πολυ ευκολο αν δωσεις λιγο προσοχη φυτα απο το λινκ που σου εδωσα, ενα υποστρωμα σαν αυτο που σου εστειλα,μπολι. τωρα στο βρασιμο βαλε μεσα το βιολογικο υλικο και το σφουγγαρι σε βραστο νερο για λιγο ωστε οποιαδηποτε ασθενεια απο τα χρυσοψαρα να μην επιρεασει το νεο ενυδειο..
ΥΓ ο στοχος σου ειναι ενα χαμηλων απαιτησεων φυτεμενο ενυδρειο με ενα μονομαχο επικεντρωσου εκει μην διαβαζεις τα παντα για τα φυτεμενα γιατι θα μπερδευτεις
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο 60lt | Captain. | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 05-05-16 07:44 |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Νέος στον χώρο ζητά βοήθεια....Νέο φίλτρο και τι θα βάλω και που?? | gtok34 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 73 | 15-08-10 23:20 |