|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το λεμόνι έχει κιτρικό οξύ, που είναι όξινο. Επίσης αν εξατμιστεί το CO2 , ταυτόχρονα θα έχει εξατμιστεί και μέρος από το χλώριο, επομένως δεν τίθενται θέμα πως το λεμόνι εξουδετέρωσε το χλώριο και ανέβηκε το PH, το κιτρικό οξύ θα μειώσει και αυτό το PH. Βέβαια οι 10 σταγόνες στα 200 λίτρα δεν είναι πολύ , αλλά μου φαίνεται δύσκολο να ανέβει το PH λόγω του λεμονιού, το αντίθετο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Και εδώ το ίδιο γράφει εξαιρετικά αλκαλικό μάλιστα το χαρακτηρίζει !!!! ------------------------- http://www.ftiaxno.gr/2012/05/blog-post_25.html Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 09-01-18 στις 10:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μη ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε
![]() Ο χυμός λεμονιού είναι όξινος και περιέχει κιτρικό οξύ περ. 5% και έχει ph γύρω στο 2 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B...8C%CE%BD%CE%B9 Το κιτρικό οξύ όμως στον οργανισμό (αλλά και στο νερό του ενυδρείου) μεταβολίζεται γρήγορα από ασθενές οργανικό οξύ σε αλκαλικά άλατα. Γι' αυτό δεν είναι περίεργο που η Νικολέτα παρατήρησε αύξηση του ph ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ναι και μενα αρχικα μου φαινοταν πολυ περιεργο . Ναι καπως ετσι λογικα συμβαινει οπως περιγραφει ο Κλεοβουλος !!
|
|
|||
|
|||
![]()
Επανερχομαι λιγο στο θεμα, οταν κανω αλλαγη νερου (χρυσοψαρα) καθε εβδομαδα παίρνω νερο κατευθειαν απο την βρυση στην οποία εχω κεντρικο φιλτρο και μετα μέσω ενος κουβα το στελνω στο ενυδρειο. Χρειαζεται να βαζω αντιχλωριο ή να κανει δουλεια το φιλτρο?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γίνεται αλλαγή νερού 15% κάθε 3-4 μέρες; | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 23-12-14 20:44 |
Αλλαγή νερού - Αλάτι - Αντιχλώριο | Oblisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 23-09-11 14:31 |
Αντιχλώριο και βακτήρια σε αλλαγές νερού | panos_auk | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 30-05-11 21:28 |
πόσο αντιχλώριο στην αλλαγή νερού; | manolis1976 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 03-02-09 20:01 |
Αντιχλώριο - προσθήκη κατά την αλλαγή νερού; | Strahos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 21-02-06 17:59 |