|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια σας ευχαριστώ και πάλι για όλη την βοήθεια. έκανα όλα όσα μου είπατε και πραγματικά έχει γίνει νομίζω καλύτερο και απο πρίν το ενυδρείο. στελνω και φωτογραφία. κατι τελευταίο. το καρβουνο που υπαρχει στο φιλτρο μαζι με κάτι άλλα κυκλικα/κυλιντρικα κοματια καθε πότε πρ'επει να αλλάζονται. ρωτησα σημερα σε 2 pet shops και ο ενας μου πε μια φορα το μηνα και αλλος μου πε να μην τα αφαιρω τελείως στην αλλαγή, απλα καθε τριμηνο περιπου να προσθέτω λίγα και μετα κάθε φορά να αφαιρώ τα παλιοτερα. τι ισχυει τελικά; οχι ότι τα αλλαξα εδω και ενα χρονο. αλλα μιας και μπήκα στην μάθηση ας τα φτιάξω και αυτά
![]() σας ευχαριστώ και πάλι παιδιά. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς ήρθες
Το μαύρο υλικό λογικά είναι άνθρακας και δεν χρειάζεται, συνήθως το βάζουμε μετά από θεραπείες, το αντικαθιστάς με βιολογικό υλικό (τα κυλινδρικά) το οποίο δεν το αλλάζεις όλο μαζί συγχρόνως αλλά τμηματικά (περίπου ανά 6μηνο το πιο παλιό) ώστε να μην χαλάς την βιολογία του ενυδρείου. Επίσης καλό είναι απ΄ότι βλέπω στην φώτο να μην έχεις ψεύτικα φυτά - διακοσμητικά (τραυματίζουν τα ψάρια, μπορεί να είναι τοξικά, να βγάλουν χρώμα) υπάρχουν εύκολα αληθινά φυτά όπως και φυσικά υλικά για διακόσμηση που θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και για σένα αλλά και για τα ψαράκια. Τέλος νομίζω ότι τα ψαράκια σου χρειάζονται περισσότερα λίτρα από αυτά που έχεις αλλά θα σου απαντήσουν οι πιο έμπειροι |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά σου λέει ο Γιώργος, τον άνθρακα τον πετάς και προσθέτεις βιολογικό υλικό.
Το βιολογικό υλικό δεν το αλλάζεις, δεν θα κάνεις πλούσιους τους πετσοπαδες. Κάθε 3 με 6 μήνες το πλένεις ελαφρά με νερό ενυδρείου, ΟΧΙ ΒΡΥΣΗΣ, και αυτό ανάλογα με το πόσο βρώμα έχει πιάσει, κάθε 6 μήνες με 1 χρόνο βγάζεις το 1/3, το βράζεις και το βάζεις πάλι, έτσι το ανανεώνεις χωρίς να αγοράσεις άλλο, εκτός αν το βιολογικό υλικό είναι πλαστικό και επομένως δεν βράζεται και το πετάς. Προσωπικά χρησιμοποιώ ελαφρόπετρα για βιολογικό υλικό, από Praktiker ή Leroy με 2 Ευρω τα 12 λίτρα, απλά θέλει ενα καλό πλύσιμο πριν το χρησιμοποιήσεις γιατί έχει πολύ σκόνη. Επίσης βγάλε τα πλαστικά και οτιδήποτε ψεύτικο διακοσμητικό έχει μέσα, δεν προσφέρουν τίποτα και ίσως κάνουν και ζημιά. Να προτιμάς φυσικά υλικά, όπως αληθινα φυτά, ξύλα και πέτρες, αλλά δεν κάνουν ολα τα ξύλα αλλά ουτε και όλες οι πέτρες
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω στην Κύπρο είναι όλοι ειδικοί για το ενυδρείο. Ένας λόγος που έβαλα αμμο είναι για να βάλω μέα αληθινά φυτά και μου παν ότι σταμάτησαν να πουλάνε γιατι ο κόσμος δεν τα προτιμά γιατι κάνουν κακό στο ενυδρείο, λόγω του ότι χαλάει πιο έυκολα το νερό και ότι χρειάζεται και αυτό πολλά φάρμακα λόγω του ότι ειναι ζωντανοί οργανισμοί. και πως αμα προσθέσω αυτά τα φάρμακα για τα φυτά σίγουρα θα μου επηρέαζε άλλους παράγοντες στο νερό. ότι να ναι τελικά. η είναι όλοι αχρηστοι η εγώ έπεσα στις καλύτερες περιπτώσεις...
|
|
||||
|
||||
![]()
χαχα...μου θύμισες ένα παλιό σύνθημα "Ελλάδα-Κύπρος ένας λαός-αγώνας κοινός"
Κι εδώ τα ίδια είναι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βλακείες σου λένε,
άνετα βάζεις εύκολα φυτά, και μόνο καλό κανουν τα φυτα ------------- Και κάτι ακόμα, η λεπτή άμμος δεν είναι οτι καλύτερο για τα φυτά, το λεπτό χαλίκι ειναι καλύτερο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το Coolpad E501_EU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θόλωμα Στρωσίματος | Stylor | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 01-10-17 17:43 |
Χημεία νερού δικτύου vs ενυδρείου | Charioan | Tanganyika | 12 | 29-11-15 16:39 |
Μετατροπή ενυδρείου σε θαλασσινού νερού | john_sp | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 29-04-14 08:57 |
Θόλωμα νερού | HowHigh | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 05-01-12 14:04 |
Φυσιολογικές τιμές νερού ενυδρείου | vaso76 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 22-05-08 07:43 |