|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα το πρωί άλλαξα πάλι ~35% νερό, φυσικά δεν ξανάβαλα λίπασμα από το περασμένο Σάββατο και έβαλα καινούριο άνθρακα, μπας και γίνει τίποτα.
Το βράδυ που γύρισα σπίτι, το βρήκα στην ίδια και ίσως λίγο χειρότερη κατάσταση (η φωτογραφία δεν απεικονίζει ακριβώς την κατάσταση. Στην πραγματικότητα είναι χειρότερη!). - Τι θα γίνει με αυτό τελικά? - Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσει το νερό? Ετσι μούρχεται αύριο να το αλλάξω όλο.... ![]()
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 10-03-06 στις 23:54 |
|
||||
|
||||
![]()
Καθημερινές αλλαγές νερού (~20%)
Μείωση φωτισμού. Μείωση ταΐσματος ψαριών. Σκούπα βυθού μέρα παρά μέρα. ΚΑθάρισε το φίλτρο μπας και έχουν μαζευτεί τίποτα φύλλα, αφάγωτη τροφή κλπ που σαπίζουν... Θα πάρει μερικές μέρες, καλή επιτυχία. |
|
||||
|
||||
![]()
Γνωμη καθαρη δικη μου : αλλαξε ολο σχεδον το νερο του ενυδρειου με τη μια ...ασε λιγο ισα ισα μην ψοφησουν τα ψαρια ...θα πρεπει να προετοιμαστεις καταλληλα (ζεστο νερο ετοιμο , το αντιχλωριο stand by και κανα διωρο διαθεσιμο)
Και εξηγω: τις προαλλες μετεφερα ενα ενυδρειο απο το σαλονι στο διαδρομο ...120 λιτρα , φυτεμμενο καργα και ψαρια απο ραμς και corry's μεχρι tetras ....για την μεταφορα επρεπε να αδειασει σχεδον ολο το ενυδρειο ...το να μπουν τα ψαρια σε αλλο μικροτερο ενυδρειο προσωρινα δεν γινοταν γιατι αντε πιαστα με τοσα φυτα ...οποτε το αδειασα ολο !! 3-4 ποντους αφησα μεσα ...μετα την επιτυχημενη μεταφορα , αρχισα να βαζω νερο σε 3 δοσεις των 30-35 λιτρων με διαστηματα μισαωρου..επειδη το φιλτρο ειχε ξενερισει και δεν μπορουσα να το χρησιμοποιησω για να κυκλοφορει το νερο και να δρασει γρηγορα το αντιχλωριο , εβαλα ενα κυκλοφορητη ...μου πηρε κανα 2 ωρο η δουλεια αλλα το ενυδρειο και μετεφερθει και εγινε γυαλι ...πριν τη πρωτη δοση φρεσκου νερου , εριξα και ενα καλο καθαρισμα στα τζαμια ...φυσικα δεν εχασα ψαρι (μην σου πω οτι μετα απο καμμια ωρα ηταν πιο χαρουμενα απο ποτε)... αυτη τη λυση προτεινω εγω για να τελειωνεις αμεσα , αφου βλεπω οτι αυτο σε καει (η αμεση λυση) ... Μπορεις να πας σιγα σιγα με 20% αλλαγες αλλα δεν βλεπω το λογο...μπαμ και κατω ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tricky : 11-03-06 στις 02:11 |
|
||||
|
||||
![]()
Οι πολύ μεγάλες αλλαγές νερού σε ένα στρωμένο ενυδρείο δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, ειδικά αν φροντίσουμε το νέο νερό να είναι σωστό.
Το θέμα όμως είναι να βρει την ρίζα του προβλήματος, γιατί αλλιώς πολύ γρήγορα θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ποια αλλη μπορει να ειναι η ριζα του κακου ? ...ειπαμε να μειωσει φωτα , να κοψει λιπασματα και ταισματα ,να καθαρισει το φιλτρο... αν αλλαξει και ολο το νερο οπως του λεω και φυγουν και νιτρικα , τι αλλο του μενει να κανει ?
εφοσον του προεκυψε αυτη η κατασταση ξαφνικα , το ιδιο ξαφνικα θα αποκατασταθει ...αυτο πιστευω ... filoxenos , τι εκανες τελικα ?ειδες βελτιωση ? |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίταξε, αποφάσισα να το αφήσω για να δω τι θα γίνει και απλά παρακολουθώ "στενά" το φαινόμενο...
![]() Για μένα τα ενυδρεία είναι και γνώση και πηγή πληροφοριών και παρατήρηση κλπ κλπ. Το μόνο που έκανα είναι να βάλω 2 ρίζες κερατόφυλο μέσα, που μου έδωσε ο Τόλης χθες. Θα δούμε... (και θα μάθουμε...) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλή υπομονή φίλε και κράτα μας ενήμερους είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα προκύψει.Πάντως το οτι έβαλες μέσα το κερατόφυλλο δεν νομίζω να έπειξε κανένα ρόλο στον χρωματισμό του νερού.
Φιλικά Ιορδάνης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|