|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Από τη μικρή εμπειρία μου, για να έχεις φυτά σε καλή κατάσταση,εγώ έκανα τα παρακάτω και έχω φοβερή ανάπτυξη:
Α) υπόστρωμα fluorite black μια σακούλα, το άλλο μισό υπόστρωμα είναι χαλίκι απλό Β) ταμπλέτες sachem έβαλα περίπου 10 Γ) 2 λάμπες για reef Τ5 + 2 Τ8 οι οποίες ήταν ήδη Δ)μπουκάλα Co2 Πριν βάλω φωτισμό και μπουκάλα τα έβλεπα να αργοπεθαινουν |
|
|||
|
|||
Το θέμα μου είναι ότι με το υπάρχον υπόστρωμα και χαλίκι ανεβάζω πολλά νιτρικά. Χωρίς υπόστρωμα και χαλίκι είχα 0
|
|
||||
|
||||
μου κάνει εντύπωση αυτό
πήγαινε σε απλό χαλαζιακο χαλίκι τότε αυτό μη το πετάξεις στεγνωσε το στον Ηλιο και κράτησε το
|
||||
|
||||
Μηπως εχεις πολλα ψαρια μεσα με τις γεννες και ταιζεις κ πολυ;;
Συνολο ποσα ψαρια εχεις και σε ποσα λιγτρα καθαρα; Αυτο το υποστρωμα το χρησιμοποιει πολυς κοσμος και συνηθως δεν αναφερεται σαν αιτια αυξησης νιτρικων.. Τα φυτα θελουν υπομονη,κι αμα θες ενυδρειο καταπρασινο χωρις co2 δεν γινεται..πρωτα co2 και μετα φως!
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Δεν φταινε αυτα Το εχουμε αποδειξει πλέον αυτο. |
|
|||
|
|||
Η βασική μου ανησυχία δεν είναι τα φυτά. Σιγά σιγά θα τα φτιάξω.
Η ανησυχία μου είναι τα νιτρικά. Έχω 55-60 γκαπι αλλά τα περισσότερα είναι λίγο ημερών. Σε δοκιμή 1 εβδομάδα χωρίς βυθό και φυτά δεν ανέβασα καθόλου νιτρικά. Επίσης τάισμα κάνω ελάχιστο 1 φορά την ημέρα. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι το χαλίκι που έχω είναι χοντρό και περνάνε από κάτω οι ακαθαρσίες. Αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογεί σε 2 εβδομάδες να πιάσω πάλι τέτοια νούμερα. Αν βάλω υπόστρωμα κι από πάνω άμμο θα κάνω δουλειά; Τα φυτά με σκέτη άμμο θα δουλέψουν αν βάζω ταμπλέτες λίπασμα; |
|
||||
|
||||
οχι άμμο, λεπτό χαλίκι
|
|||
|
|||
Τάκη σκέτο; Θα γίνουν τα φυτά;
Τι κοκομετρια θεωρείται καλό; |
|
|||
|
|||
Βαλε ψιλο χαλικάκι. Το ειπαμε αυτό.
Όχι αμμο. |
|
||||
|
||||
εγω Μπαμπη στα γκαπακια ειχα βαλει το φλουβαλ το υποστρωμα και απο πανω μαυρο χαλαζιακο χαλικακι.ποτε δεν ειδα νιτρικα.παντα 0 ηταν.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Όταν λέμε χαλαζιακο έτσι θα το βρω στο ίντερνετ; |
|
||||
|
||||
δεν μπορω να θυμηθω ποιο ηταν αλλα σιγουρα το ειχα παρει απο το petsupermarket τοτε.
|
|
|||
|
|||
Οκ μόλις επιστρέψω Μυτιλήνη θα το ψάξω.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάντως μπορεί να φταίει μόνο το χοντρό χαλίκι τελικά και όχι το υπόστρωμα.
|
|||
|
|||
Ναι ναι Μπάμπηηηηη...αυτο σου εγραψα και στο τσατ.
Πάρε ασπρα ψαρια και χαλίκι απο εκει που σου ειπε ο Κώστας. Την επόμενη μερα θα εχεις ενυδρείο "Μαυρα χαλια" κυριολεκτικά. Όπως λεμε "νεκρα" φυση. Ουτε ψαρια ουτε νιτρικά. Χαχαχαχαχαχα |
|
|||
|
|||
Έχουμε και λέμε. 5ημέρα μετά την αλλαγή και τα ΝΟ3 έχουν φτάσει το 20.
Σήμερα θα κάνω αλλαγή 50% και τη Κυριακή άλλο τόσο ------------------------- Οπότε η επόμενη (και τελευταία) κίνηση είναι παραγγελία λεπτοκοκου χαλικιου ( χωρίς υπόστρωμα) και με τη βοηθάει απο ταμπλέτες λίπασμα θα αντικαταστισω το υπάρχον. ------------------------- Την Παρασκευή θα παραγγείλω χαλίκι και λίπασμα. Για να μη κάνω λάθος έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; Ο πάτος του ενυδρείου είναι 80χ30. Πόσο χαλίκι θα χρειαστεί; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 24-10-17 στις 15:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Σημερα παραγγελνω το χαλικι.
Ειπα λοιπον να παραγγειλω παραλληλα απο το ιδιο καταστημα και τις ταμπλετες λιπασματος. Βρηκα τις παρακατω. Εχετε μου πειτε προτασεις για το ποια ειναι η καλυτερη για τι δικη μου περιπτωση? Γιατι εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στις τιμες? https://misirlis-aquarium.gr/40-anal...942033206.html https://misirlis-aquarium.gr/40-anal...249714008.html https://misirlis-aquarium.gr/40-anal...116050500.html ευχαριστω |
|
||||
|
||||
Μπάμπη,προσωπική εμπειρία από ενυδρείο που τρέχει 1 μήνα με χώμα ( πρίν ηταν με άμμο ) με amazon sword & jungle val...
Πάρε οργανικό φυτόχωμα χωρίς πρόσθετα & βάλε απο πάνω ψιλο χαλίκι οτι σε ευχαριστεί στο μάτι ... 2,5 cm χώμα & 2,5 cm χαλίκι .. ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μέρα με νύχτα χωρίς λιπάσματα & CO2 ... θα ευχαριστηθείς τα φυτά σου, απλά έχει μια μικρή φασαρία το στήσιμο. Google it ... walstand method https://www.youtube.com/watch?v=vnVIclWR6DI https://www.youtube.com/watch?v=UPR-8bYKvk0 |
|
||||
|
||||
Δεν θα πρότεινα τίποτε άλλο εκτός από χαλαζιακό χαλίκι.
Το νερό της περιοχής του Μπάμπη έχει αρκετά νιτρικά για αυτό πιστεύω πως οποιοδήποτε οργανικό θα επιβαρύνει τη κατάσταση τις ανάγκες των φυτών πιστεύω πως μπορεί εύκολα να τις καλύψει με λίπασμα σε ταμπλέτες ή σε στικς
|
|||
|
|||
https://misirlis-aquarium.gr/60-ypos...059110546.html
χαλικι θα παρω αυτο. Πιστευω οτι 10 κιλα θα φτασουν για βυθο 80χ30 Αν μπορειτε ομως πειτε μου ποιο λιπασμα απο τα παραπανω να παρω ωστε να κλεισω την παραγγελια Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
Για τις Seachem Flourish Tabs έχω ακούσει καλά λόγια
----------------------- και όπως διάβασα δεν έχουν νιτρικά
|
|||
|
|||
Τί φυτά θα έχεις Μπάμπη?
Χωρίς να είμαι ειδικός στα φυτεμένα θα πω οτι δε νομίζω να διαφέρουν πάρα πολύ οι ταμπλέτες μεταξύ τους. Από τις παραπάνω έχω χρησιμοποιήσει τις ταμπλέτες τις tropica στο ίδιο χαλίκι με αυτό που παίρνεις και είχα καλό αποτέλεσμα σε εύκολα και μέτρια φυτά. Το ενυδρείο ήταν γαριδάδικο, χωρίς CO2 και τα φυτά ρίζωσαν και αναπτύσσονταν μια χαρά. Το κάτι παραπάνω βέβαια το είδα όταν αναβάθμισα το φωτισμό σε λίγο πάνω από 0,6 watt/l. |
|
|||
|
|||
Στο ενυδρειο με τα γκαπι έχω ήδη εύκολα φυτά που μου είχε δώσει ο Τάκης.
------------------------- Παράθεση:
Το ξέρει κανείς; Έχει μισή τιμή και διπλάσια ποσότητα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 26-10-17 στις 16:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
αν δεν έχουν και τα sera πάρε αυτά
|
||||
|
||||
Χλωμο να σου φτασουν 10 κιλα, για μενα θες15 σιγουρα για να φυτευεις αφοβα..
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
Οπότε παραγγελω 15 κιλά χαλίκι και τις ταμπλέτες της sera.
|
|
||||
|
||||
Για τις ταμπλέτες , εκτος από την διαφορα στην τιμή έχουν διαφορα στο χρόνο διαρκειας
Οι sera έχουν διάρκεια 15 μέρες , οι τροπικά 2 μήνες οι seacheme 5-6 μήνες . Τις έχω δουλέψει όλες αυτές . είδα γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα με τις flurish tabs
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Seachem Flourish Tabs, αν επιμένεις για tablets.
Εγώ βέβαια θα επιμείνω στην πρόταση μου, καθώς έκανα αυτό που κάνεις τώρα προ 6 μήνου & η διαφορά με το χώμα είναι μεγάλη ... το Jungle Val πετάει νέο βλαστό κάθε εβδομάδα & βλέπω να γεμίζει συντομα το ενυδρείο από εκεί που με τις tablets απλά ήταν οκ. Δες & τα φυτά του Μυσιρλή, δίνει πάντα καλές ποσότητες & σε καλή κατάσταση αφου θα κάνεις την αποστολή. |
|
||||
|
||||
Το χαλίκι που θα αγοράσεις έχει κάποια διάφορα από αυτό που θα βρεις στη φύση.? Ρωτάω γιατί δεν ξέρω από αυτά.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |