|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Με επιφύλαξη, ίσως μια αγωγή με αυτό http://www.apifishcare.com/product.p...tid=104&id=633 να βοηθήσει.
Ο ιχθυολόγος που λες δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο https://www.youtube.com/watch?v=1DHiSuBNznw |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Λεω να το παρω.Τι χειροτερο μπορει να παθει;
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Κατα αρχή ψυχραιμία ,
αν το ψάρι δεν μπορεί να σωθεί , δεν θα σωθεί αν σωθεί όμως θέλει σωστές κινήσεις. Σε 5 λεπτά δεν θα γίνει καλά, θα χρειαστούν ημέρες , εβδομάδες, ίσως και μήνες. Μια λάθος κίνηση όμως μπορεί να το σκοτώσει σε 5 λεπτά. Για αρχή πρέπει να βρεθεί μεγάλος χώρος για να έχει το ψάρι ποιο καθαρό και σταθερό περιβάλλον. Γιατί εκτός από τα εξογκώματα βλέπω πληγές στο σώμα του αυτές αν δεν επουλωθούν , θα σκοτώσουν το ψάρι παθογόνοι οργανισμοί, θα πάθει μόλυνση δηλαδή. Για αυτό ψάχνεις για κουτί και πρέπει να δεις τι θα κάνεις με φίλτρο Σε ρώτησα και πριν , το ενυδρείο υπάρχει ; είναι σε λειτουργία ; έχει άλλα ψάρια μέσα ; Ταυτόχρονα με το καθαρό περιβάλλον θα πρέπει να αρχίσει και φαρμακευτική αγωγή. Να έχεις κάτι υπόψη σου, όταν θα συζητάμε για αλλαγές , θα πρέπει το φρέσκο νερό να είναι αποχλωριομένο και να έχει την ίδια θερμοκρασία με αυτή που έχει το νερό που ζει το ψάρι, ποτέ πιο ζεστό , 0,5 με 1 βαθμό πιο κρύο, και οι αλλαγές να γίνονται ομαλά. Για αυτό λέμε να μπει σε πιο μεγάλο κουτί, γιατί στα 10 λίτρα οι αλλαγές θα είναι πολύ απότομες και θα στρεσάρουν το ψάρι. Είπες πως είχες το ψάρι σε ενυδρείο , στο ενυδρείο το είχες 11 χρόνια ; στη γυάλα πότε το έβαλες ; το ενυδρείο προφανώς είχε φίλτρο τι διαστάσεις είχε το ενυδρείο αυτό ; Όπως σου είπε και ο Κλεόβουλος , το ψάρι έχει πάθει νανισμό, 11 χρονών θα έπρεπε θεωρητικά να είναι από 20 εκατοστά έως και 35 ή ακόμα μεγαλύτερο. Να σου υπενθυμίσω πως τα χρυσόψαρα ζουν από 25 χρόνια και πάνω, και υπάρχουν αναφορές για χρυσόψαρα που έζησαν πάνω από 40 χρόνια.
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητή φίλη
ο θάνατος είναι ένα φυσικό φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και λύτρωση. Στο λέω έτσι ωμά και να με συγχωρείς αλλά πιστεύω ότι τα χειρότερα τα έχει πάθει ήδη. Πρέπει να καταλάβεις, και όσοι διαβάζουν, ότι ένα ψάρι δύσκολα θα αρρωστήσει αν του προσφέρουμε σωστές συνθήκες γιατί με ισχυρό ανοσοποιητικό μπορεί να ανταπεξέλθει σε ιώσεις, βακτήρια και διάφορες μολύνσεις από μόνο του. Τα φάρμακα είναι έσχατο βοηθητικό μέσο και το βασικό είναι να βρεθεί η αιτία που προκάλεσε την ασθένεια και αυτή να αντιμετωπισθεί. Διατηρώ αρκετό καιρό ψάρια διαφόρων ειδών και έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω φάρμακα εκτός από κοινό αλάτι, άλατα epsom και μερικά άλλα ελαφρά σκευάσματα. Η αιτία στην περίπτωση σου είναι εμφανής. Δώσε στο ψάρι σου, έστω και τώρα, αυτά που απαιτεί σαν είδος και ίσως καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα με την κατάλληλη φροντίδα (υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να ξεπερασθεί και χωρίς φάρμακα όταν βελτιωθούν οι συνθήκες). Κάνε αυτά που προτείνει πιο πάνω ο Τάκης και Καλή επιτυχία! |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα ήθελα να μάθω (από περιέργεια κυρίως) όλη τη διαδρομή του. Δηλαδή πόσα χρόνια ήταν σε ενυδρείο και πόσο καιρό σε γυάλα.
![]()
__________________
Σταύρος ο cheap-ης |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-11-11 10:31 |
σφουγγαρια και siporax | akis7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 22-05-10 16:19 |
ασπρα εξογκωματα στα πτερυγια | FIL241 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 7 | 16-06-06 14:11 |
σφουγγαρια | panos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 28-07-05 09:02 |