|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους. Η πρωτη μ#///κια εγινε σημερα. Εδινε ενας συνχομπιστας ζωντανο βραχο (70kg!!)απο το ενυδρειο του που το διαλαει, σε εκπληκτικη τιμη και δεν μπορεσα να αντισταθω....
Αυτη τη στιγμη τον εχω σε ενα βαρελι 200 λιτρων με 2 κυκλοφοριτες στο σαλονι! Απο εδω και περα. Πως προχωραμε? Τον πεταω και παμε για αλλα? Τον βραζω/Ψηνω? Περημενω κανενα διημερο να γεμισει το ενυδρειο και να σπασει το αλατι και τον ριχνω εκει και περημενω κανα μηνα? Οσο ενθουσιαστικα εκεινη την ωρα αλλο τοσο εχω ξενερωσει αυτη τι στιγμη. Παρορμητικος οπως παντα. ..
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ θα τον είχα στεγνώσει και από την αρχή!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί πως είναι ο βράχος; έχει απτεζιες;
|
||||
|
||||
![]()
¶στον ζωντανό και γεμησε το ενυδρείο σου
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους. Ευχαριστω για ακομα μια φορα για ολες τις συμβουλες.
Σακη: Εμπλεξα σημερα φιλε με μια παρεα και κατεβηκαμε Πειραικη για μπυρες. Δεν μπορουσες να κατσεις απο την μυρωδια του πετρελαιου. Η δε ακτη γεματη στο fuel. Τον λυπαμαι να τον ξερανω. Ανοιγω το βαρελι και περνω καμια τζουρα μυρωδια θαλασσα να καταλαβεις... Κωστα, αυτοκανω απο χθες πολυ αργα βραδι. Εχω βαλει την οσμωση και γεμιζει σιγα σιγα. Πιστευω αυριοκαποια στιγμη θα ειναι γεματο. Μετα θα προσθεσω αλατι και θα το αφησω να σπασει μεχρι την Δευτερα. Ο Βραχος ειναι καμια 70 κιλα. Εγω θελω 25. Σκεφτομαι να διαλεξω καποια κομματια και να τα βαλω την Δευτερα μεσα με ολα τα μηχανηματα να δουλευουν. Και βλεπω απο εκει και περα. Ακουω γνωμες. Και μια απορια ακομα! Τα φωτα τα ανοιγω απο την αρχη? Σταδιακα η' Μπαμ ενα δεκαωρο?
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχει γεμίσει το ενυδρείο σχεδόν ρίξε το αλάτι για όλα τα λίτρα συνολικά, 35γρ ανά λίτρο .
Και βάλε ένα κυκλοφοριτη να το λιώσει , μετά όταν γεμίσει και πες σαμπ θα αραιώσει και θα έρθει στην σωστή αλατότητα. ¶νοιξε όλα τα εργαλεία και ξεκινά να σκέφτεσαι πως θα κάνεις το στήσιμο του βράχου.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα Κωστα. Πιστευω σε κανενα δυωρο θα πιασει τους κυκλοφοτητες, οποτε θα βαλω το αλατι οπως λες και θα το αφησω.
Για στησημο δυο νησακια σκεφτομαι δεξια και αριστερα. Αν και με 1,20μ μηκος δεν ξερω αν θα βγει. Αλλιως ενα νησακι στη μεση. Οποτε βαζω σημερα αλατι και αυριο βαζω τα παντα να δουλευουν. Φωτα ανοιγω? Αλλου διαβαζω φουλ απο αρχη ωστε να αντιμετοπισεις τις αλγες απο αρχη, αλλου σταδιακα μια ωρα την μερα, αλλου καθολου οσπου να στρωσει! Σταδιακα μου φαινεται πιο σωστο. Μια ωρα την ημερα και βλεπουμε.
|
|||
|
|||
![]()
Ότι θέλεις φιλαράκι όλα γίνονται.
Η γνώμη μου ήταν με βάση να μην κουβαλάς κανένα παράσιτο. Συνέχισε και βλέπουμε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Thanasis.... Reef... Ξεκινημα!! | thanasis76 | Reef | 491 | 27-05-16 16:53 |
Ξεκινημα Reef 200λιτρα+Sump | Dream Waters | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 19-04-16 21:43 |
ξεκινημα σε reef | gianniwpopi | Nano Reef | 90 | 30-03-14 08:43 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |