|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω περίπου 25 βιομπαλες από ένα παλιό φιλτρο
Να τις βάλω κι αυτές σε ένα καλάθι ; στα χαμηλά στρώματα η τέρμα πάνω ; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τις θεωρώ απ' τα καλύτερα υλικά αλλά αφού τις έχεις βάλτες χαμηλά.
Έχουν το θετικό της εύκολης διέλευσης του νερού αλλά μικρή σχετικά ωφέλιμη επιφάνεια αποίκισης. |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα προσφέρθηκε ένας συν χομπίστας να μου φέρει μπόλι .(στύψιμο σφουγγαριών ) από ένα μικρό ενυδρειο .με το που το βάλω να ξεκινήσω να ταΐζω υγρή αμμωνία 6% κατευθείαν ; θα βάλω περίπου 20 λαμπιδοχρομις σε περίπου 20-30 μέρες . Να ρίχνω περίπου 37 ml καθημερινά για να συντηρηθεί η βιολογία ; η είναι λάθος ο υπολογισμός μου ... 400 λίτρα ενυδρειο
|
|
|||
|
|||
![]()
Μόνο το στύψιμο δεν θα σου κάνει και πολλά, καλύτερα βιολογικό υλικό και καλύτερα μαζί με τα ψάρια. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις την αμμωνία εκτός και αν το έχεις ξανακάνει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το "μπόλι" (στυψιμο σφουγγαριών) δεν φτανει.
Βρες καλύτερα βιολογικό υλικο απο στρωμένο ενυδρείο ή κάποιο "λερωμένο" βαμβακι απο φιλτρο. Επίσης καλο θα ηταν αν μπορουσες να γεμισεις το φιλτρο σου με νερο απο το φιλτρο του φιλου (με την "μπίχλα") που εχει. Ψάρια να ΜΗΝ βάλεις αν δεν εχεις στρώσει πρωτα το ενυδρείο σου. Δεν φταίνε τα ψαρακια να το στρώσεις με αυτα. Μόλις βαλεις το μπόλι να βάλεις τροφή σε κάποιο πουγκί απο τουλι για να τρεφονται τα βακτηρια. Αν κανεις μετρησεις με υγρα τεστ και δεις ότι εχεις NO3 περίπου 5 και αμμωνία και Νιτρώδη μηδεν τότε εισαι ετοιμος να βάλεις ψαρακια και σιγουρα όχι και τα 20 αμέσως. Το οτι θα βαλεις μπολι δεν σημαινει επίσης οτι θα πιασει 100%. Ισως χρειαστει να ξαναμπολιάσεις. Για στρώσιμο με αμμωνια καλά θα κανεις να διαβάσεις προσεκτικά τα σχετικά αρθρα και να τα ακολουθήσεις κατα γραμμα. Καλή συνέχεια. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το έχω ξανακάνει με την αμμωνία .πως μπορώ να συντηρήσω και να πολλαπλασίασε αυτά τα λίγα βακτηρίδια ; με την τροφή ;
|
|
||||
|
||||
![]()
με τροφή που θα παράγουν αμμωνία,
βάζεις σε τουλι ανάλογη τροφή και κάθε 2-3 ημέρες την αλλάζεις. Με αμμωνία θέλει προσοχή γιατί πρώτα από όλα είναι τοξική και ερεθιστική για εσένα. Χοντρικά 1μλ αμμωνίας 25% από φαρμακείο ανα 100 λίτρα ανεβάζει περίπου 3ppm αμμωνία. https://athos-pharmacy.gr/index.php?...roduct_id=7719 ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΜΩΣ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΜΥΡΙΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΓΓΊΞΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ε τότε θα το κάνω με την τροφή με flakes Ποσά γραμμάρια περίπου να βάλω ; ------------------------- θα το κάνω με την τροφή τότε με flakes ποσά γραμμάρια η κουταλιές να βάζω ; να ρίξω και αδρανοποιημενα βακτήρια η δεν χρειάζεται ; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη savvasem : 21-08-17 στις 16:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi ξεκίνημα | savvasem | Malawi | 19 | 20-11-16 00:12 |
300 λίτρα ξεκίνημα φυτεμενου | alexis cosmo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 122 | 07-09-16 22:41 |
30 λίτρα-αποριες για νεο ξεκίνημα | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 19-07-10 17:27 |
Νέο ξεκίνημα 120 λίτρα | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 02-10-09 23:02 |
Ξεκίνημα 450 Ltr Malawi | Maax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 44 | 09-05-09 07:30 |