|
|
|||
|
|||
![]()
Για μενα, εφόσον δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και αφου εχεις καραντινα, κανε θεραπεια μονο στο black moor, στα αλλα θα εκανα εναν κυκλο με αλατι μονο, 30γρ. / 10λτρ.
Το αν ειναι μεταδοτικο, δεν ξερω, μηπως ξερεις απο τι πηγε; Κυριο μελημα σου το αψεγαδιαστο νερο. Αν ειναι το νερο οκ και τα ψαρια γερα δεν θα νοσησουν. Ας απαντησουν και αλλοι, εγω αε συμβουλευω εμπειρικα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις κάνει μετρήσεις τελευταια ; έστω κι αν είχε κάποια μικρή μεταβολή ή έστω αν υπήρξε λίγη αμμωνία μπορεί να επηρεασε τα ψάρια... Μην χρησιμοποιείς φάρμακα... Στο έχω ξανά επισημάνει. Καλυτερα π.χ. να δώσεις λίγο φαι με σκορδοζουμο. Ή να ταισεις αρακα να κανείς αλλαγές νερου ,παρά να βάλεις φάρμακα. Στο black moor μπορείς να κανεις θεραπεία με αλατι
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το oranda το εχασα μέσα σε μια μέρα απο Βακτήριο στη Νυκτικη Κυστη. Σίγουρα ειχε δειξει κάποια μικρα σημαδια τις προηγούμενες μερες αλλα τουμπα το ψάρι ξεκίνησε απο χθες. Υπάρχει πολυ μεγάλη πιθανότητα, το Βακτήριο που εφραξε τημ νυκτικη κυστη του oranda, να ειναι το ίδιο Βακτήριο που υπάρχει στο ραχιαίο πτερύγιο του blackmoor. Ολα αυτα μεσα απο συζητήσεις με συχνομπιστες απο κοντά. Οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να χανω χρόνο με το black moor. Έτσι και προχωρησει η λοίμωξη στη νυκτικης κυστη, θα το χασω το ψάρι. Θα του αρχίσω θεραπεια με bactopur σε καραντίνα.. Δες και εδω το black moor. ![]() Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Και απο ότι βλεπω από τα περιττώματα που κρέμονται απο το κομετ, πρέπει ολα να έχουν καποια Βακτήριακη λοίμωξη. Ακουω γνωμες... ![]() Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 19-08-17 στις 17:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα για το ψάρι...
Για το μουρ βαλε αλατι στο κυρίως ενυδρείο και βαλε και 2-3 ξυλακια κανελα κευλανης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Με αέραντλια κτλ. Δεν εχει ανεβάσει καθολου αμμωνια μεχρι τωρα, γιατι απόμακρυνω αμεσα τα περιττώματα με αποχη. Το μονο που με απασχολεί, είναι η θερμοκρασία που έφτασε 28. Εβαλα ανεμιστηρακι μέχρι τωρα αλλα με την Εξατμιση και το bactopur, τι κανω? Συμπληρώνω, μόνο νερο ή και bactopur? Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μονο νερο
|
|
||||
|
||||
![]()
αν και δεν ειμαι σιγουρος και οι φωτο δεν ειναι καθαρες, ισως και να εισαι καπως υπερβολικος με την καραντινα στο moor.
μαλλον αποχρωματισμος ειναι και εμενα στο δικο μου εχει συμβει πολλες φορες! ακομα και καποιο χτυπηματακι να ειναι,λιγο αλατακι στο κυριως ενυδρειο (οπως ειπε και ο tsala) , ισως ηταν αρκετο.. εννοειται τωρα δεν το ξαναβγαζεις,ολοκληρωνεις την θεραπεια.. ΥΓ:κριμα για το oranda. οχι σπανιο φαινομενο γι'αυτη την ευαισθητη ρατσα. ποσο μεγεθος ειχε και ποσο χρονων ηταν;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι χρυσόψαρο? | Roulamidi | Χρυσόψαρα | 3 | 11-09-17 23:21 |
Χρυσόψαρο,με ατυχημα | platy | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-02-16 15:38 |
Χρυσόψαρο | alex3000 | Χρυσόψαρα | 4 | 12-12-14 14:22 |
Sos,κολυμπάει πλάγια | antegeia7 | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 35 | 17-10-14 17:11 |