|
|
||||
|
||||
![]()
να μη κάνεις τίποτα,
όταν θα χρειαστεί αλλαγή βάζεις σκούπα βυθού
|
|||
|
|||
![]()
Και θα το αφήσω έτσι μες στη μπίχλα? Κι ας βρωμίζει κι άλλο με κάθε αλλαγή τροφής? Ίσα που πάνε να εμφανιστούν νιτρώδη, έχω καιρό ακόμα για αλλαγή νερού, δεν θα πιάσουμε μούχλα εκεί μέσα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι να το αφήσεις έτσι. Χωρίς ρύπους δεν στρώνει
![]() Και το στρώσιμο δεν είναι μόνο η ανάπτυξη των βακτηρίων που μετατρέπουν την αμμωνία διαδοχικά σε νιτρώδη και μετά σε νιτρικά (που βασικά απαιτείται) αλλά και πολλοί άλλοι οργανισμοί όπως πχ αυτοί που αναπτύσσονται στα υπολείμματα τροφών/σάπιων φυτών κλπ κλπ Γι αυτό και το πιο σωστό είναι, ότι ένα ενυδρείο στρώνει/ισορροπεί σαν σύστημα μετά από αρκετούς μήνες. Μέχρι τότε θέλει προσεκτικά βήματα, παρακολούθηση με μετρήσεις και σταδιακή εισαγωγή ζωντανών. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πιάνει μούχλα... Θα δημιουργηθούν οργανισμοί που θα το εξαφανίσουν... Γενικά τα ενυδρεία είναι "βρώμικα".
Όπως κι όλη η φύση. |
|
||||
|
||||
![]()
Βαζε τα flakes σε τουλι, οχι στην αποχη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Έβαλα τροφή σε αυτά τα πουγκάκια-διχτάκια, λιγότερο ατσαλιό. Τρόμαξα στην αρχή που μέσα σε λίγες μέρες βρώμισε τόσο το νερό, μήπως επηρεαστεί άσχημα η βιολογία αφού είναι τελείως άστρωτο ακόμα.
2 ερωτήσεις για φυτά: κερατόφυλλο να βάλω από τώρα ή είναι πολύ νωρίς? Επίσης, ισχύει ότι η hygrophila μπορεί να υπεραναπτυχθεί εις βάρος των άλλων φυτών? Προς το παρόν έχω ανούμπιες, κρυπτοκορίνες και λίγο γρασιδάκι |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά, χρειάζομαι τα φώτα σας. Θα χρειαστεί να λείψω εκτάκτως για τέσσερις μέρες και δεν έχω άνθρωπο να μου αλλάζει τροφή στο ενυδρείο. Και δυστυχώς χρειάζεται αλλαγή κάθε 1-1,5 μέρα το πολύ, αφού πιάνει μούχλα πιο γρήγορα από ότι στις αρχές. Τι με συμβουλεύετε? Αν δεν βάλω τροφή θα πάει πίσω όλη η βιολογία, αν βάλω θα τιγκάρει μούχλα σε τόσες μέρες.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτήσεις για το πρώτο μου (κοινωνικό) ενυδρείο. | alexandertm8 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 06-12-13 00:20 |
Ψύλλοι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Flakes | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-01-09 23:13 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Κοράλλια και ενυδρείο γλυκού νερού | dream_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-08-07 21:25 |
Κοράλι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Mitsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 31-05-07 14:22 |