Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Nano Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-06-17, 14:17
revolution1925 Ο χρήστης revolution1925 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: aridaia
Προεπιλογή

Τι να σου πω ρε Σάκη ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Το tunze 9001 έχω. Ακούγεται ένα πράγμα σαν γουργουριτο δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Κάποιες φορές αυτό είναι πιο έντονο και κάποιες άλλες όχι.

Όταν κλείνω τον αέρα σταματάει. Μπορεί να είναι και φυσιολογική η φασαρία που κάνει (δεν ξέρω από σκιμμερ) αλλά κάποια βράδια ενοχλεί την γυναίκα οπότε και το βγάζω απ την μπριζα.

Τι κακό μπορεί να προκαλέσω Σάκη που το κλείνω κάνα 6ωρο το βράδυ?

Επίσης και κάτι άλλο. αν θέλω να λιπανω την φτερωτή του μπορώ να χρησιμοποιήσω λίγη βαζελίνη?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-17, 19:00
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από revolution1925 Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι να σου πω ρε Σάκη ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Το tunze 9001 έχω. Ακούγεται ένα πράγμα σαν γουργουριτο δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Κάποιες φορές αυτό είναι πιο έντονο και κάποιες άλλες όχι.

Όταν κλείνω τον αέρα σταματάει. Μπορεί να είναι και φυσιολογική η φασαρία που κάνει (δεν ξέρω από σκιμμερ) αλλά κάποια βράδια ενοχλεί την γυναίκα οπότε και το βγάζω απ την μπριζα.

Τι κακό μπορεί να προκαλέσω Σάκη που το κλείνω κάνα 6ωρο το βράδυ?

Επίσης και κάτι άλλο. αν θέλω να λιπανω την φτερωτή του μπορώ να χρησιμοποιήσω λίγη βαζελίνη?

Άρη έτσι δουλεύουν τα σκιμμερ λογικά αυτό που ακούγεται είναι από το σωληνάκι και ακούγεται λιγότερο όταν το έχεις κλειστό.

Το σκιμμερ εφόσον υπάρχει πρέπει να είναι ανοιχτό.
Δεν έχεις κάποιο άλλο χώρο να το βάλεις;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-17, 08:29
Member

Προεπιλογή

Δεν υπάρχει άλλος χώρος Σάκη.

Θα βάλω και λίγη βαζελίνη στην προπέλα μπας και στρώσει και βλέπουμε.!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-17, 09:02
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Για δοκίμασε να δούμε!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-06-17, 18:55
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Προεπιλογή

Άλλαξε σκιμμερ Άρη ,απλα κοίτα να έχει αντλία dc .
Και καλύτερα να μην κλείνει το βράδυ που το ενυδρείο χρειάζεται και τον περισσότερο αερισμό , το βράδυ πέφτει συνήθως το ph.
Βακτήρια που έχουν δουλέψει σε εμένα είναι τα mb7, αυτά χρισημοποιω και τώρα σε συνδυασμό με τα mb clean .
Σε μεθόδους προβοιοτικες όπου στοχεύεις σε uln ενυδρεία με παραμέτρους κοντά σε αυτές του nsw στηρίζουμε την μείωση των θρεπτικών μέσω του πολλαπλασιασμού και της εξαγωγής μέσο του καλού σκιμμερ των αντίστοιχων βακτηρίων . Αυτά απορροφούν τα νιτρικά και τα φωσφορικά σε συγκεκριμένη αναλογία , οπότε αν κάποιο από τα δύο εξαντληθεί από το νερό τότε το άλλο είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μηδενησει , αυτά τα περισσεύματα σε υπάρχει περίπτωση να τα εκμεταλλευτούν τα κυανοβακτήρια . Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και να είναι κοντά στο 0 τα θρεπτικά αλλά αυτά που μένουν να είναι τόσα ώστε να μην λιμοκτονούν τα κοράλλια σου και τόσα ώστε να μην μπορούν τα κυανοβακτήρια να κάνουν ξεσπάσματα .
Αυτά θα τα δεις στην πορεία .
Εσύ βέβαια δεν προσθέτεις κάποια πηγή άνθρακα αλλά ως ένα βαθμό αυτά που σου είπα ισχύουν και σε εσένα.
Νομίζω πως το mb7 θα βοηθήσει , η προσθήκη ανταγωνιστικών οικογενειών βακτηρίων ως προς τα κυανοβακτήρια λειτουργεί έτσι.
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-17, 15:53
Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα! Έβαλα βαζελίνη στο σκιμμερ και κάπως ηρέμησε η φασαρία!

Γενικά ταΐζω ελάχιστα για να μην έχω πρόβλημα με τα θρεπτικά.

Εχθες έκανα αλλαγή 20 λίτρα και ξεκίνησα mb7 και βλέπουμε. Πάντως εμένα δεν μου βγαίνει απ το μυαλό ότι τα special blend βοήθησαν στην έξαρση του κυανού στο ενυδρείο μου.

Το σκιμμερ πλέον δεν βγάζει πολύ βρομιά(σε σχέση με την αρχή) και νομίζω ότι παίζει ρόλο σε αυτό ότι ταΐζω ελάχιστα.

Ο βράχος γεμίζει κοραλλινη με γοργούς ρυθμούς. Η κοραλλινη ρε παιδιά δεν κλείνει τους πόρους στους βράχους όπου αποικουν βακτήρια? Αν γεμίσει όλος ο βράχος κοραλλινη δεν θα πεσει η βιολογική του απόδοση λόγο κλεισίματος των πόρων του?

Δεν θέλω να αλλάξω σκιμμερ γιατί είναι καινούριο και επίσης δεν θέλω να ρίξω και άλλα λεφτά σε μηχανήματα σε αυτό το ενυδρείο γιατί ήδη σκέφτομαι για μεγαλύτερο.

Δεν εχω σκοπό να πάω σε πιο απαιτητικά κοράλλια απ αυτά οπότε και ένα uln σύστημα δεν ξέρω αν θα βοηθούσε τα συγκεκριμένα κοράλλια που έχω. Δεν ξέρω καν αν το 0,009 φωσφορικά είναι οκ η χρειάζονται λίγο πιο πολλά τα κοράλλια. Βλέπω ενυδρεία με πολύ περισσότερα θρεπτικά απ το δικό μου να μην έχουν ίχνος κυανού.
Η αλήθεια είναι ότι το σκαλίζω και εγώ συχνά το σύστημα δεν το αφήνω να ηρεμήσει. Λόγο απειρίας συμβαίνει αυτό, τώρα μαθαίνω την συμπεριφορά ενός θαλασσινού ενυδρείου και των ζωντανών που φιλοξενεί.

Βλέπουμε πως θα πάει με τα mb7 πλέον.

Χθεσινές μετρησεις
Αλατοτητα 1026
PH 8,3
Θερμοκρασια 27,7
Αμμωνια 0
No2 0
No3 2,5
Ca 430
Mg 1425
Kh 8, 9
Φωσφορικα 0.009

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-06-17, 09:39
Το avatar του χρήστη voas
voas Ο χρήστης voas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Προεπιλογή

Καλημερα Άρη!
Ίσως αν έβαζες και εσωτερικα στα τοιχώματα της αντλίας στο ιμπελερ θα βοηθήσει στον ήχο!
Καλό ειναι να ταΐζεις αρκετά και μεσα απο το σκίμμερ να κρατάς τα θρεπτικά σου χαμηλά, στο μικρο μου Άρη τα νιτρικά τα εχω σκοπίμως μεταξυ 3-6 και τα βλέπω ολα χαρούμενα και ανοιχτά, το θεμα ειναι να βρεις την σωστή αναλογία με τα φωσφορικά!
Με το καλό σου εύχομαι για μεγαλύτερο, το αξίζεις και ειμαι σίγουρος για την επιτυχία σου!
Άρη το πρόβλημα όλων μας αυτο ειναι, αν δεν βουτήξουμε χεράκια μεσα κατι παθαίνουμε.......Χαχαχαχα
Το ενυδρείο τα σπάει, μπράβο μπράβο, ανέβασε και κόλλησε τα κοραλλακια σου διάσπαρτα στα νησιά, την ανκορα θα την έκοβα στην μεση και θα έδινα την μισή, χαμήλωσε καλυτερα και την Μόντι ενα όροφο!
Καλη συνεχεια.....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές