|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Σταύρο η απορία μου είναι γιατί όπως αναφέρω σε παλαιότερο ποστ στη βρύση έχω νιτρικά 10. Άρα αν πριν την αλλαγή είχα 20-40 και άλλαξα 40% με νερο που έχει 10 δεν θα έπρεπε να πάω πχ στο 20; Θεώρησα μεγάλη πτώση το 10 γιατί είναι και το ελάχιστο που μπορεί να φτάσει
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλη συνεχεια και μην τρελαινεσαι, χομπι κανουμε εαν ειναι να σακατευτουμε με βαρελια και συνεχομενες αλλαγες νερου και εαν ειναι να δινουμε συνεχως λεφτα αυτους τους δυσκολους καιρους τοτε καλυτερα να το γυρισουμε στο γκολφ ποιο οικονομικο θα ειναι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εμπιστοσύνη στα τεστ σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε από τη στιγμή που είναι με αντιστοιχία χρώματος και μάλιστα με τέτοιο εύρος Νιτρικων ανά τεστ. Θα δω αν θα μπορέσω να πάω στο χημειο του κράτους και με ποια δικαιολογία. Φίλτρο είναι στο πρόγραμμα να αγοράσω Σεπτέμβριο - Οκτωβρίο. Σε ευχαριστώ ------------------------- Το ενυδρείο γέμισε με νέα μικρά σαλιγκάρια, ενώ βλέπω και καμιά 10αρια νέα μικρά ψαράκια. ![]() ------------------------- Μετά από 24 ώρες με μια φορά ελαφρύ τάισμα τα νιτρικά παραμένουν στο 10. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 15-06-17 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκάρια γενικά ειναι σημαδι οτι εχεις ενα καλό ενυδρείο , και τα μικράκια. Παρολα τα νιτρικά...
Χαίρομαι που τα νιτρικά σου είναι στο δέκα. Πιστεύω ο καθαρισμός του βυθού ηταν που βοήθησε... Μπορει απο τη γέννα να είχε πεθάνει κάνα μικρο κι να μην το ειχες καταλάβει. ,μπορεί να είχαν μείνει κατάλοιπα απο τις τροφές κι ακόμα κι περιττώματα ... Έκανες αλλαγή με το εμφιαλωμένο ; |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι μέχρι στιγμής δουλεύω νερό βρύσης. Λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα να πάω να αγοράσω
|
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει, σιγα σιγα! Μην αγχωνεστε. Όλα θα γινουν στην ωρα τους . Αρκετα ταλαιπωρηθηκατε!
|
|
|||
|
|||
![]()
48ώρες με ελάχιστο τάισμα τα νιτρικά παραμένουν στο 10. Αντε να δούμε.
Καθυστερω και τη δοκιμή με το εμφιαλωμένο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αντε μια χαρα Μπαμπη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Μπάμπη το φίλτρο και ο βυθός ήταν μάλλον,
όταν το έστρωνες έφυγε τροφή και έμεινε στο φίλτρο και στο βυθό και σου ανέβαζε νιτρικά. Θεωρητικά έκανες μια βιολογία τούμπανο αλλά τσάκισες τα ψάρια στα νιτρικά. Θα πρέπει μάλλον να καθαρίζεις το φίλτρο τακτικά
|
|||
|
|||
![]()
Θα το παρακολουθήσω μέχρι το επόμενο Σάββατο. Θα ταιζω με μέτρο. Αν πάνε όλα καλά θα αυξήσω λίγο την τροφή και πριν φύγω ταξίδι θα ξανά καθαρίσω το φιλτρο. Και κάθε 4η εβδομάδα θα καθαριζω το σφουγγαρι.
Αν τα νιτρικά μένουν σε νορμάλ επίπεδα δε θα μπλεξω με πηγές και εμφιαλωμένο νερό. Κάποια στιγμή θα πάρω και φιλτρο στη βρύση για τα νιτρικα οπότε θα το διορθώσω κι αυτό. Και μόλις μπορέσω θα πάρω και εξωτερικό φίλτρο για το ενυδρείο |
|
|||
|
|||
![]()
Γύρισα από το ταξίδι και είναι καιρός για να ασχοληθώ ξανά με το ενυδρείο.
1) Δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω μετρήσεις. Σάββατο - Τετάρτη και σήμερα Σάββατο έκανα αλλαγή του 50% του νερού. Αύριο θα κάνω τις πρώτες μετρήσεις 2) Σήμερα πρόσθεσα ledoταινιες αφού το κερατοφυλλο είχε κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Πλέον έχω 6κομματια από 0,60εκ = 3,60μ λεύκη ledoταινια 7,2Watt 3) Μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένω και το νέο εξωτερικό φίλτρο που έχω παραγγειλει Όμως παρατήρησα κάτι ανησυχητικό. Ενώ στα μισά του ταξιδίου η γυναίκα μου, μου είχε στείλει φωτογραφία με την επιφάνεια του νερού γεμάτη δεκάδες σαλιγκάρια, όταν επέστρεψα όλα είχαν εξαφανιστεί καθώς επίσης έχει κι αρκετά μεγάλα νεκρά σαλιγκάρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Το κέλυφος στα νεκρά σαλιγκάρια πως ηταν ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα μικρά είχαν εξαφανιστεί.
Τα μεγάλα ήταν καμία 10αρια τα νεκρά από τα οποία στα περισσότερα ηταν λευκό. Αν και υπήρχαν και μερικά με το φυσικό χρώμα |
|
|||
|
|||
![]()
Μετρήσεις έγιναν και άμεσα πήγα σε μια ακόμα 40% αλλαγή νερού. Σύντομα θα ψάξω μήπως βρω εδώ στο νησί κερατοφυλλο να ξαναβάλω μια τελευταία φορά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |