|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι θα το κανω, θα ακολουθησω την "συνταγη" του Σπυρου.
Εχω ρωτησει 3 φορες αν το πλεξι θα ειναι ευκολο στη χρηση και δε μου εχει απαντησει κανεις!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όπως είπε και ο Κλεοβουλος, αν έχεις μερικά απαραίτητα εργαλεία είναι πολύ εύκολο ριξε μια ματια εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74654 Η καλύτερη λύση είναι αυτή που είπε ο Κοσμάς, μετράς το φλαπ, πας στον Σπακουρη, και σου κόβει το κομματι που θες , με ποτηροτρύπανο ανοιγεις τις τρύπες, 8αρες μάλλον γιατί μεγαλύτερο ανεμιστηρακι δεν χωράει. δες μια πρόταση ![]() υπολογίζω πως με τη κόλλα θα σου κοστίσει 20-25 Ευρω, και αυτο γιατί η κόλλα κάνει κανα 10αρικο. Μετρησε το φλαπ και γραψε μου τις διαστάσεις να σου πω τι κομμάτια θα χρειαστείς
|
|||
|
|||
![]()
Kαλησπερα Τακη και ευχαριστω για τον κοπο σου.
Τα ανεμηστιρακια μετα απο προτροπη σου θα μπουν στο μεσαιο φλαπ, το οποιο εχει διαστασεις 119εκ Χ 12εκ. Το ενυδρειο εχει δυο κοντρες. Επομενος φαντασου το στο μυαλο σου σαν 3 κομματια. Το πρωτο κομματι ειναι μεχρι την πρωτη κοντρα. Η πρωτη απεχει 33εκ απο την αρχη και εχει αποσταση 6εκατοστα. Το δευτερο κομματι ειναι απο την πρωτη κοντρα ως την δευτερη και εχει ωφελιμο μηκος 41εκατοστα. Το τριτο κομματι ειναι απο την δευτερη κοντρα και περα. Η δευτερη απεχει απο την αρχη του ενυδρειου 80εκ και επεισης εχει μηκος 6εκατοστα. Επομενος σκευτομαι να τοποθετησω 1 ανεμηστιρακι στο πρωτο 1/3 του μηκους, 2 ανεμιστηρακια στο δευτερο 1/3 του μηκους και τελος ενα ανεμιστιρακι στο τριτο 1/3 του ενυδρειου. Δεν βολευουν τα 5 ανεμηστιρακια που εχεις βαλει στο σχεδιο |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ανεμιστηράκια και οι κόντρες είναι ενδεικτικές
δες άλλο σχέδιο, είναι πρόχειρο , το οριστικό το κάνεις όπως σε βολεύει ![]() θα το κάνεις με μαύρο πλεξιγκλάς θα χρειαστείς 1 κομμάτι 119 Χ 12 πάχος 3αρι 2 κομμάτια 119 Χ 3 ή 4 ανάλογα με το πάχος που έχουν τα ανεμιστηράκια πάχος 5αρι για το τελάρο 5 κομμάτια 11 Χ 3ή 4 πάχος 5αρι , τα 2 για το τελάρο και τα άλλα 3 για τις κόντρες θα χρειαστείς να το φας λίγο στις 4 γωνίες που έχω κάνει με κόκκινο, εκει ειναι οι υποδοχες που έχουν τα φλαπ για να κουμπώνουν στο φωτιστικό. Θα το κανεις τελευταία στιγμή με ένα σιδηροπριονο ή dremel αν έχεις. Μέτρησε σωστά τις διαστάσεις γιατί αλλιώς δεν θα κουμπώνει τα 5 κομμάτια που σου έγραψα 11 εκατοστά, είναι γιατί είναι 12 εκατοστά το πλάτος , μείον το πάχος του πλεξιγκλάς, 0,5 το πάχος Χ 2 κομμάτια = 1 , 12 - 1 = 11 με αυτόν τον τρόπο το έκανε ο Λάμπρος και έγινε πολύ ομορφο αλλά και λειτουργικό. Να έχει υπόψη σου πως αυτό το φλαπ θα εξέχει απο το καπακι αλλά τα ανεμιστηράκια δεν θα επηρεάζονται ευκολα απο την υγρασία όταν δεν θα δουλεύουν. θα χρειαστείς όμως και 2 τρύπες ακόμα για την έξοδο του αέρα
|
|||
|
|||
![]()
Τακη 2 πραγματα
ΠΡωτον ευχαριστω για τον κοπο σου. Δευτερον, σε φοιτητικο σπιτι δεν βρισκονται τοσα πολλα εργαλεια. Για αυτο και σκευτομουν να μην το "κουμπωσω" απο πανω, αλλα να το αφησω κενο. Λιγοτερο παιδεμα για μενα, δεδομενου οτι δεν εχω τα εργαλεια. Στο πρακτικερ φανταζομαι θα βρω μαυρο πλεξι. Τελος, θα βαλω 3 ανεμιστιρακια να φυσανε μεσα και ενα εξω, αρα δε θα χρειαστουν τρυπες για να βγαινει ο αερας. Εξαλλου υπαρχουν και οι εργοστασιακες τρυπες στην πλατη του ενυδρειου που ειναι για να περνανε οι σωληνες του φιλτρου, θα βοηθησουν πιστευω |
|
||||
|
||||
![]()
Ωπα, περίμενε, δεν θα χρειαστείς κανένα εργαλείο, μια σύριγγα μόνο για το κόλλημα.
Στο Σπακουρή θα ζητήσεις να στα κόψουν όπως σου τα είπα και εσυ θα τα κολλήσεις με κόλλα που θα πάρεις από τον Σπακουρή. Θα χρειαστείς βέβαια και ποτηρότρυπανο αλλά και τρυπάνι για τις τρύπες που θα βιδώσεις τα ανεμιστηράκια. Στο Πρακτικερ και Leroy μόνο διαφανές και δεν θα στο κόψουν, και θα πρέπει να πάρεις όλο το φύλλο 150 Χ 100 που κάνει 35 Ευρώ τουλάχιστον
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
malawi στησιμο νταμαριου | oldschool12 | Malawi | 29 | 05-10-11 13:56 |
Νεο στησιμο ενυδρειου με φυτα,πετρες,ξυλα | giler84 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 17 | 23-02-10 22:42 |
Βοηθεια για στησιμο βιοτοπικου malawi.. | harmiller | Malawi | 34 | 22-11-09 20:16 |
Στησιμο Ενυδρειου με κιχλιδες Malawi | al-kar | Malawi | 19 | 23-08-08 19:36 |
Στησιμο ενυδρειου με πετρες-Φωτο | salcon | Malawi | 6 | 24-08-04 19:53 |