|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε δοκίμασε το να μας πεις πως θα πάει
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πάλι εγώ θα κάνω τα πειράματα; Πάντως τα υποστρωματα είναι αλήθεια ότι χάνουν τις ουσίες τους μετά από ένα.διαστημα, έτσι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Τις χάνουν, αλλά αποκτούν ουσίες από τους ρύπους που υπάρχουν,
όπως και τα απλά υποστρώματα, στην αρχή βοηθάνε πολύ όμως, τα φυτά παίρνουν μπρος αμέσως. Ε κάνε και εσυ κανα πείραμα, όλα έτοιμα τα θες ; ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Θα το κάνω. Εκείνο που με απασχολεί, είναι τα ψάρια μου να είναι ασφαλή. Αυτό δεν έχει μέσα χημικα κτλ. Πιστεύω θα είμαι οκ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό δεν το ξέρω
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το συγκεκριμένο που σου είπα και εγώ αλλά και ο Τάκης (Fluval stratum) για να χάσει τις ουσίες χρειάζεται να περάσουν 2 χρόνια.
όμως το συγκεκριμένο "ξαναφορτίζεται" όπως σου είπε ο Τάκης από τους ρύπους του ίδιου του ενυδρείου. Αν μπορείς να βάλεις σε όλο το βυθό ένα πάχος 5 εκ θα είσαι σούπερ. Δεν θέλει από πάνω ούτε χαλίκι ούτε άμμο ούτε τίποτε. Το συγκεκριμένο σε αντίθεση με κάποια άλλα είναι πιο εύκολο στο φύτεμα. Δεν στα πετάει τα φυτά έξω εύκολα. Απλά χρειάζεται να είσαι προσεκτικός όταν τα τοποθετείς. Τίποτε άλλο. όσο για ανάπτυξη ισχύει αυτό που σου είπε και ο Τάκης....Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη από τον 1ο μήνα (μη σου πω σε 2 βδομάδες). |
|
|||
|
|||
![]()
Με απλό χαλικάκι και ταμπλέτες στην αρχή έχω αυτό το αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο. Αν πας σε εύκολα και μέτρια φυτά και αν έχεις καλό φωτισμό δε νομίζω οτι θα χρειαστείς κάτι εξειδικευμένο.
Στο ενυδρείο που βλέπεις (διαστάσεις 50x30) έβαλα 7-8 κιλά, οπότε και στη δική σου περίπτωση ένα 10κιλο πιστεύω είναι αρκετό. ----------------------- Διόρθωση: στην αρχή είχα βάλει 2 kg Seachem Flourite Dark και 5 kg χαλίκι αλλά μετά από κάποιο διάστημα ανακατεύτηκαν, ξέστησα και έβαλα μόνο χαλίκι με ταμπλέτες. Και στις 2 περιπτώσεις τα φυτά πάνε μια χαρά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 18-05-11 08:17 |
Καινούριο σπίτι | chemical mac | Bettas | 7 | 28-08-08 15:12 |
Καινούριο καπάκι; | Blanch | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 07-01-06 17:30 |
Καινούριο κρούσμα! | Blanch | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-08-05 10:05 |