|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου οταν ολα τ'αλλα αποτυγχανουν, ειναι η ωρα του εκτελεστη...
https://www.youtube.com/watch?v=OxzGNCGYUyQ |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να κανεις και το αλλο..βαλε μεσα 2-3 φετες αγγουρακι και λαχανο και θα μαζευτουν ενα σωρο πανω..σιγα σιγα τα απομακρυνεις
![]() Εγω δεν θα ρισκαρα χλωρινη..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Όπως γράφω στο πρώτο μήνυμα, χθες έβαλα υπερμαγγανικό κάλιο για να τα καθαρίσω όλα. Έβαλα και αρκετό μάλιστα, 4 φακελάκια, και έκανα 3 αλλαγές νερού και αντιχλώριο για να είμαι σίγουρος ότι δε θα μείνει ποσότητα μέσα. Τα φυτά δεν επηρεάστηκαν καθόλου και ψόφησαν τα περισσότερα σαλιγκάρια. Σήμερα όμως είδα λίγα στο τζάμι, οπότε είναι θέμα χρόνου να γεμίσει... Πως και γιατί γλύτωσαν αυτά? Να ξανακάνω μία δοκιμή με υπερμαγγανικό? Αν έμπαινα στη διαδικασία να ξεστήσω, πάλι απολύμανση με υπερμαγγανικό δεν θα έκανα? |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο δοκίμασε τότε πάλι με υπερμαγγανικό κάλιο,
χλωρίνη με τίποτα
|
||||
|
||||
![]()
ξερεις μου κανε εντυπωση γιατι εριξα αγγουρακι κ λαχανο για τον ancistrus κ μετα απο 2 μερες εβλεπες μονο ramshorn μικρα πανω.χαμος μιλαμε
![]() ![]() Εντωμεταξυ σ αλλους δεν κρατανε με τιποτα,ενω σε αλλους οπως σε σενα αυξανονται κ πληθυνονται...
|
|||
|
|||
![]()
βάλε helena και σε 2-3 μέρες δεν θα έχει μείνει κανένα, θα μαζεύεις τα κελύφη. Εγώ έκανα το λάθος και έβαλα μερικά ranshorn (περίπου 20) και την άλλη μέρα δεν επέζησε κανένα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή δε μπορώ να καθυστερήσω πολύ θα κάνω άλλη μία φορά απολύμανση με υπερμαγγανικό κάλιο αφού είχε αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό και μετά θα βάζω αγγουράκι/μαρούλι σαν παγίδα για ότι μείνει. Τελευταία επιλογή θα είναι να βρω κάποιο σαλιγκάρι δολοφόνο αν δω οτι ξεφεύγει η κατάσταση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαχωρισμός σαλιγκαριών ramshorn | manos3 | Σαλιγκάρια | 12 | 27-07-16 10:38 |
Παγίδα Για τον περιορισμό πλυθησμου των ανεπιθύμητων σαλιγκαριών στο ενυδρείο μας | platy | Σαλιγκάρια | 12 | 13-06-16 14:49 |
3 άγνωστα είδη σαλιγκαριών εμφανίστηκαν στο ενυδρείο μου | Manuel | Αναγνωρίσεις ειδών | 9 | 09-10-12 01:13 |
Εισαγωγή νέων σαλιγκαριών σε ενυδρείο | stratri1 | Σαλιγκάρια | 5 | 27-09-12 08:01 |
απομάκρυνση BBA. Πως??? | Theokyr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 43 | 09-05-06 16:28 |