|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε τώρα έβαλε τα ψάρια, πριν μια ώρα, τι να μετρήσουμε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Χωρις μετρησεις για πιο λογο δεν καταλαβαινω εβαλε τα ψαρια!Σε ρωτησα αν ειναι στρωμενο το φιλτρο?
|
|||
|
|||
![]()
Σου ανέφερα παραπάνω,ότι εδώ μέσα διάβασα ότι μπορώ να βάλω ψάρια μετά αμέσως μετά το μπόλι.Διαπιστώνω ότι μάλλον αυτό είναι λάθος.ποιά είναι λοιπόν η σωστή διαδικασία στο σημείο που βρίσκομαι τώρα?Τα βγάζω και συνεχίζω με τροφή σε απόχη και μετρήσεις?
|
|
|||
|
|||
![]()
Όχι Νίκο, τα αφήνεις μέσα, ταΐζεις λίγο και κάνεις μετρήσεις καθημερινά αν είναι δυνατόν.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλες μπολι απο στρωμενο φιλτρο στο φιλτρο σου οκ?Για να δεχτει ψαρια το ενυδρειο σου τα οποια θα εχουν καλη και ασφαλη διαβιωση πρεπει
Να παρεις τεστ αμμωνιας και νιτρωδων Να μετρησεις τα 2 αυτα και να ειναι 0. Τοτε μπορεις να βαλεις τα ψαρακια σου. Εδω δεν μαλωνουμε κανενα απλα προσπαθουμε να βοηθησουμε ειδικα τους νεους χομπυστες.
|
||||
|
||||
![]()
Στο φιλτράκι που έχεις , έβαλες μόνο το μπόλι που πήρες ή άφησες και το λίγο βιολογικό υλικό που είχες ;
-------------------------------------------------- ή ακόμα καλύτερα πόσο ήταν το μπολι που έβαλες ; 2 μιλάκια ; μισή χουφτα ; δεν χωράει και πολύ το φιλτρακι σου
|
|||
|
|||
![]()
Έβαλα το βιολογικό υλικό που μου έδωσαν από στρωμένο ενυδρείο,και άφησα και το βιολογικό που είχε μέσα το φίλτρο...φαντασου μία χούφτα από το καθένα
Διαβάζοντας τα υπομνήματα,έπεσα επάνω σε αυτό: "Αν εχουμε ηδη ενυδρειο και ξερουμε πως ειναι υγειες τοτε -για να μη χανουμε χρονο- μπορουμε να μπολιασουμε τα νεα ενυδρεια μας .(προσωπικα ολα τα ενυδρεια μου τα εχω στρωσει μπολιαζοντας απο προηγουμενο δικο μου ενυδρειο) Φυσικα αν κανουμε κατι τετοιο πρεπει αμεσως να βαλουμε ψαρια στο νεο ενυδρειο για να γινεται ο κυκλος του αζωτου ή να ριχνουμε τροφη...διαφορετικα το μπολι χωρις τροφη, πεθαινει. ΟΜΩΣ προσοχη! το μπολι ειναι αποικιες βακτηριων σχετικα μικρες συνηθως,γιαυτο πρεπει να βαλουμε λιγα ψαρακια στην αρχη,ωστε να μπορει το μπολι να τα "υποστηριξει". Επειτα κανοντας παντα μετρησεις προσθετουμε και αλλα ψαρακια σταδιακα καθως μεγαλωνουν οι αποικιες." Αυτός είναι και ο λόγος που έβαλα μέσα λίγα ψάρια.... |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά είναι αυτά που βρήκες.
Στα 45 λίτρα όμως , τα 7 ψαράκια δεν είναι λίγα, και το φίλτρο σου είναι μικρό, άρα δεν χωράει και τόσο πολύ βιολογικό υλικό, προσωπικά θα προτιμούσα να έβαζες μόνο μπόλι, καθόλου καινούριο βιολογικό υλικό. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει ο όγκος βιολογικού υλικού σε συνδυασμό με την ιχθυοφόρτιση που έχει το άλλο ενυδρείο. Χοντρικά να στο πω, αν και το άλλο ενυδρείο είχε 7 ψαράκια, θα πρέπει να του πάρεις το μισό βιολογικό υλικό, για να είναι δυνατή η βιολογία να υποστηρίξει τα δικά σου 7 ψαράκια, αν όμως έχει 2-3 λίτρα βιολογικό υλικό, η μία χούφτα που πήρες είναι πολύ αραιοκατοικημένη, άρα αδύναμο μπολι. Τώρα όμως είναι αργά, για αυτό , για 2-3 ημέρες δεν ταίζεις, μετά ταίζεις ελαφριά, και συνεχή παρακολούθηση με τεστ. Το χόμπι μας θέλει υπομονή, και δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές κινήσεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY φυτεμένο | manos3 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 26-09-16 15:02 |
Το 1ο φυτεμένο μου | GiWrGoS198 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 28 | 20-03-12 21:57 |
100 l φυτεμένο | Teo1 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 21 | 03-01-11 15:49 |
Το Φυτεμένο μου M&A ! | Than77 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 23-11-10 16:45 |
Ich σε φυτεμένο! | binational | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 17-11-06 10:28 |