|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω αρχισει να σκεφτομαι την κατασκευή μιας μικρης λίμνης γυρω στα 6000 λιτρα στον κηπο μου. Θέλω λοιπόν τις πολύτιμες συμβουλες σας (μια και δεν το ειχα ψαξει μεχρι τωρα καθολου το θεμα...)
Μέχρι τώρα εχω αποφασισει να κανω την λίμνη από οπλισμενο σκυρόδεμα με πάχος τοιχείων και πάτου 15εκ. Το σκυρόδεμα θα πέσει όλο μαζι σαν πισίνα ώστε να μειώσω τον κινδυνο διαρροων. Τελική στρωση/επιφανεια πάνω στο σκυρόδεμα εσωτερικά να βάλω κολλα πλακιδίων ή καποιο άλλο τσιμεντοειδες σταγανωτικο ? Τι συνηθιζεται ? Το καθαρό βάθος στη λίμνη προβλέπεται να φτάσει στα 80 εκατοστά. Κοντα στη λίμνη υπάρχει φυτεμενη ηδη μια καλλωπιστικη δαμασκηνια που ομως ειναι ακομα μικρη και δεν νομιζω να βοηθαει στην σκιαση της λιμνης τουλαχιστον τα πρωτα χρονια..... Από θεμα ιχθυοφορτωσης θα μπουν χρυσοψαρα..... οπότε λογικα θα χρειαστω ενα φιλτρο. Ρωτησα και μεχρι τωρα μου προτειναν (για λιμνη 6000λιτρων) ενα της sera (δεν θυμαμαι το μοντελο-θα το ρωτησω και θα σας πω) μαζι με UV. Τα watt της αντλιας μου ειπαν οτι ειναι 45 και του UV 11. Τι άλλο θα χρειαστω? ΥΓ. Εκανα και ενα σχεδιο για να κανετε τα σχολια σας.... |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου οσον αφορα τη στεγανωση της λιμνης, χωρις να γνωριζω απο λίμνες και τοσα πολλα-θα σου πουν τη γνωμη τους κι αυτοι που χουν λιμνες, η κόλλα πλακιδιων δεν κανει στεγανωση σε καμμια περιπτωση. Ενα τσιμεντοειδες στεγανωτικο με πιστοποιητικο για χρηση σε δεξαμενη ποσιμου νερου ή/και πιστοποιητικο για χρηση σε δεξαμενες με ζωντανους οργανισμους μεσα (που δεν ξερω αν υπαρχει) θα ηταν καλη ιδεα αν δεν σκοπευεις να βαλεις τιποτα αλλο απο πανω (π.χ. πλακιδια ή ψηφιδα) και προκειται να βρισκεται σε αμεση επαφη με το νερο. Το υλικο αυτο θα πρεπει να ειναι σε μορφη τσιμεντοειδους σκονης και να αναμειγνυεται με νερο μονο. Οχι με latex. Τα στεγανωτικα 2 συστατικων, δηλ σκονης και latex δεν εχουν πιστοποιητικα για ποσιμο νερο πια. Χρωματα ξερω οτι υπαρχουν λευκα και γκρι.
Αν σκοπευεις να πας σε λυση συγκολλησης πλακιδιου ή ψηφιδας ή φυσικου λιθου ξερω'γω, τοτε και παλι θα πρεπει να στεγανωσεις τα τοιχεια και τον πυθμενα της δεξαμενης με καποιο στεγανωτικο το οποιο δεν χρειαζεται απαραιτητα να εχει πιστοποιητικο για ποσιμο νερο αφου δεν θα ειναι σε επαφη με το νερο.Η κολλα, τα πλακιδια/ψηφιδες κλπ και ο αρμοστοκος δεν υποκαθιστουν τη στεγανωση...θα πρεπει να εχει προηγηθει επαλειφομενο στεγανωτικο οτι κι αν κανεις μετα. Εποξειδικες βαφες που μπορει να σου προταθουν να ξερεις οτι ακομα κι αν εχουν πιστοποιητικα για ποσιμο νερο, γερνανε απο την ηλιακη ακτινοβολια και μετα απο λιγα χρονια ειναι για ξηλωμα κι επισκευη. Υπαρχουν και διαφορες μεμβρανες pvc, tpo, ασφαλτικες και δεν ξερω κι εγω τι αλλο για τις οποιες δεν γνωριζω, αλλα θα πρεπει να εχουν πιστοποιητικα κι αυτες και ξερω οτι βγαζουν προβληματα στο μελλον, ξεβαφουν, ξεκολλανε κλπ. Μιας και μιλαμε για λιμνη απο σκυροδεμα τοτε θα συγκλληθουν επανω του. Οι αρμοι διακοπης σκυροδετησης (αν παρ'επλιδα υπαρξουν τελικα) μπορουν να αντιμετωπιστουν με καποια ειδικα υδροδιογκουμενα τεμαχια (σαν μακαρονι τετραγωνικης διατομης) τα οποια αν τυχον παει να περασει το νερο απο'κει, διογκώνονται και το σταματουν. Θα μπορουσαν να ειναι μπετονιτικα (αλλα μετα απο λιγο καιρο λιωνουν και ειναι σα να μη τα εβαλες ποτε) θα μπορουσαν να ειναι και αλλα ακριβοτερα και καλυτερα. Επισης υπαρχουν και αλλα στεγανωτικα επαλειφομενα οπως π.χ. πολυουρεθανικα και ακρυλικα τα οποια θα πρεπει και παλι-κατα την αποψή μου και χωρις να ξερω απο λιμνες-να εχουν πιστοποιητικα τουλαχιστον για ποσιμο νερο.Μπορει αλλοι να πουν οτι εχουν λιμνες και εβαλαν υλικα που δεν ειχαν πιστοποιητικα κλπ..οκ δεκτον.Απλα επειδη δουλευω σ'αυτο το χωρο προτεινω πως καλυτερα θα ηταν να ειχαν.Εγω αν εφτιαχνα λιμνη θα εβαζα υλικο με πιστοποιητικο... Αυτα τα ολιγα. Καλη επιτυχια με τη λιμνη σου! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://stores.ebay.com/Mel-co/_i.htm...1&_sop=1&_vc=1 ...αυτο ειναι ενα υλικο που θα μπορουσες να πεις οτι αξιζει το βαρος του σε χρυσαφι! ![]() Με αυτο θα κανεις τη δουλεια σου...trust me... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή και καλή επιτυχία.
Προσωπικά το σχήμα που θες να δόσεις στην λίμνη μοιάζει με τρυπά από κοντεινερ. ![]() Που ξαφνικά αποφάσισε να το πάρει ο γερανός και έμεινε η τρυπά. Επειδή έχεις πολύ χώρο πιστεύω αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο με των σχεδιασμό της θα γίνει κούκλα. Έτσι με μια πρώτη ματιά του χώρου σου έφτιαξα ένα σχέδιο . (βλ.φωτο) Αφού στεγνώσει το τσιμέντο μπορείς να περάσεις κατάλληλα μονωτικά τα οποία έχουν iso και προδιαγραφές καταλληλότητας ποσίμου νερού . Υπάρχουν πολλές εταιρίες στων χώρο. Αν βάλεις πλακάκια θα σου έλεγα να βάλεις μονό στων πάτο τις λίμνης. (Αν και δε βλέπω το λόγω) Και τα πλαϊνά να τα περάσεις με μονωτικό. Αφού φτιάξεις την λίμνη και θα δεις ποσά λίτρα θα είναι και σε περίπτωση που κανείς και κάποιο καταρράκτη. Τότε θα δεις τι αντλία θα πάρεις.(λίτρα/ώρα και μανόμετρο) Σε πρώτη φάση ασχολήσου με το χώρο του βιολογικού χώρου ποσό μεγάλος θα είναι. Αν θα είναι ετοιμο φίλτρο με βιολογικό χώρο μαζί ή diy κτλ…… Εσύ θα αποφασίσεις τι τύπο εξοπλισμού θέλεις και ποσά λεφτά θες να δόσεις. (Ότι δίνεις παίρνεις)
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλο σχεδιο Πουριτανε, γενικα τα ασυμετρα πραγματα συνηθως βγαινουν πιο εντυπωσιακα!
![]() Ποιο προγραμματακι χρησιμοποιεις?? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
free version Google SketchUp
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι το skech up?
Κατι εχεις βρει που εγω δεν εχω ακομα πετυχει! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σωστος ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα σε συμβούλευα επίσης, το πάχος του σκυροδέματος της βάσης να είναι λιγάκι περισσότερο, ας πούμε στα 20εκ. Αυτό θα κρατεί και το βάρος των περιμετρικών τοιχωμάτων. Κόλλα πλακιδίων γιατί? Δεν είναι στεγανωτικό υλικό! Αν ήταν, θα την χρησιμοποιούσαμε και στις στεγανώσεις ταρατσών. Το υλικό που σε παρέπεμψε ο Κώστας είναι πολύ καλό αν και δεν γνωρίζω που το ανακάλυψε, αλλά παρόμοια υλικά έχουν γεμίσει την αγορά. Το μοναδικό που μπορώ να παρατηρήσω, είναι ότι όλα τα καλά υλικά, όντως τα χρυσοπληρώνεις. Αφού θα κρατήσεις τη δαμασκινιά (είναι η γνωστή καλλοπιστική με το σκουροκόκκινο φύλλωμα?) τότε να κάνεις επίσης μια πρόνοια εφαρμωγής surface skimmer, το οποίο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο κατά την χειμερινή περίοδο όταν το φυτό χάσει το φύλλωμά του. Το συγκεκριμένο δέντρο, παρά του ότι είναι φυλλοβόλο, ταιριάζει υπέροχα στον περιβάλλοντα χώρο μιας λίμνης και σε παραπέμπει κάπου ανατολικά. ![]() Η UV του συγκεκριμένου φίλτρο δεν θα σε καλύψει με τίποτα σε αναλογία πάντα με τα λίτρα σου και αφού δεν θα μπορείς για την ώρα να περιορίσεις αρκετά την άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Αν μπορείς όμως, ανέβασε μια φώτο του προϊόντως να μιλήσουμε γι΄αυτό.
|
||||
|
||||
![]()
Μιχάλη που σε λένε Ηλία, έκανα κάποιες σημαντικές διορθώσεις στο αρχικό σου σχέδιο, αλλά αφορά σοβαρές παραλείψεις που έκανες στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου.
Με ευχαριστείς αργότερα σε είδος. |
|
||||
|
||||
![]()
Η παρέμβασή σου, απόλυτα σωστή...
![]() ![]() Δεν είναι αστείο, εντάξετε κι άλλες ασχολίες εκεί κοντά, ώστε τα ίδια τα ψάρια να σας βλέπουν τακτικότατα. Αυτό βοηθάει (εκτός από το γεμάτο μας στομαχάκι μετά από μια υπέροχη μπριζόλα) και στο φιλικό χαρακτήρα των ψαριών προς εμάς...Εξοικιώνονται μαζί μας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λες να επεσε ξερος απο το πολυ φαι?
![]() ![]() Το μαχαιρι και το πιρουνι τι τα κραταει ακομα? χαχαχα!! ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πληροφοριες! | stavaigi | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 9 | 26-10-10 10:15 |
πληροφοριες για co2 | Psytrancer | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-02-09 03:04 |
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | CHRIS4204 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 15-10-08 10:50 |
Πληροφοριες για D.I.Y CO2 | Θεοδωρος | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 20 | 18-07-07 21:34 |
Πληροφοριες | maiktr | Ζωοτόκα | 5 | 03-11-05 12:57 |