|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ήρθε η ώρα να κάνω και γω μια παρουσίαση του ενυδρείου μου για να μου πείτε απόψεις και γνώμες. Ελπίζω να καταφέρω να εισάγω σωστά εικόνες.
Λοιπόν το ενυδρείο είναι 60 λίτρα, και κατοικείται από 8 platty (τα 7 είναι ανήλικα ακόμα ![]() ![]() Επίσης σκέφτομαι να βάλω το φίλτρο από την άλλη μεριά του ενυδρείου καθώς η ροή που κάνει το νερό πέφτοντας μέσα είναι αρκετά μεγάλη,και το φίλτρο ρουφάει απτην αριστερή μεριά όπως το βλέπουμε. Μήπως μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αυτό? Επίσης τις γαρίδες κατάφερα να τις βγάλω με τα χίλια ζόρια φωτογραφία και δεν φαίνονται πολύ καθαρά, και μην περιμένετε κι άλλες φώτο καθώς έχουν κρυφτεί κάτω απτον κορμό και δεν βγαίνουν με τπτ!! Αλήτησες ![]() ![]() ![]() ![]() Υ.Γ: Νιώθω υπερβολικά περήφανος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας εδώ μέσα για όλες τις πληροφορίες και για την παρέα σας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Corydoras palateus=> Το γατοψαρο σου.Θελει κοπαδακι σαν ψαρι και θερμοκρασια ~24.Η πετρα οπως σου χα πει ειναι ροζ χαλαζιας,εχω και γω αλλα στη συλλογη με τα πετρωματα!!Το ξυλο ειναι μοπανι και οι γαριδες αμανο που θελουξν περιεργες συνθηκες για να αναπαραχτουν.Τωρα μαλλον το γατοψαρο ειναι στρεσσαρισμενο γιατι δεν ειναι σε ομαδα.Το βραδακι θα μπω μσν να τα πουμε καλυτερα!
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω! Δηλαδή να πάω να του πάρω άλλους 2-3 κορύδορες πως τους είπες να τα λένε??
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αντε με το καλο πατριδα...
Θα σου προτεινα να βαλεις κι αλλα φυτα,ευκολα, οπως: Hygrophila polysperma,Echinodorus bleheri και αλλα που θα βρεις εδω:http://www.tropica.com/plant_print.asp Ιδιαιτερα για την Hygrophila,προσωπικη μου αποψη,ειναι απο τα πιο ομορφα φυτα χαμηλων απαιτησεων. Οσο για τους corydoras paleatus http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...__paleatus.htm Δεν ξερω η συγκεκριμενη πετρα κατα ποσο θα κολαει με τα υπολοιπα. Αν σ αρεσει ομως εμενα μου περισσευει... Kαι για να προλαβω τον Κlaz,ε θες κι ενα μαυρο χαρτονι απο πισω... ![]() Καλη συνεχεια. Ουπς μερικα φυτα τα ειδα κατοπιν εορτης...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() απο εκει και μετα εαν θα βαλεις κορυντορακια προσοχη στο χαλικι,να ειναι λεπτοκοκκο για να μην τραυματισουν τα μουστακια τους... |
|
||||
|
||||
![]()
To μαύρο χαρτόνι βασικά που κολλάει??? Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Απλώς για πιο ωραία αίσθηση, ή γιατί θα νιώθουν καλύτερα τα ψαράκια?
![]() Για την πέτρα, την διάλεξα έτσι γιατί ήθελα το ενυδρείο να είναι πιο φωτεινό δεν το ήθελα τόσο μουντό. Και πρέπει να παραδεχτείτε ότι διαχύει όμορφα το φως ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού είσαι φοιτητής και μπορείς και έχεις ενυδρείο, είσαι άρχοντας..εμείς έπρεπε να αποφοιτήσουμε για να πάρουμε..Το μαύρο χαρτόνι είναι για καλαισθητικούς λόγους, σ'αρέσει τώρα που φαίνονται απο πίσω τα καλώδια κλπ; Θα μου πείς γιατί δε βάζεις άλλο χρώμα, απλά με το μαύρο δείχνει καλύτερο (σαν τ'αυτοκίνητα ένα πράμα..
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mην βαλεις ακομα αλλα corydoras,ασε να περασει κανενα εξαμηνο και μετα.
Τα corydoras ειναι πολυ ευαισθητα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα τοποθέτησα και μια ανουμπια μικρή μέσα πάνω στον κορμό. Παιδιά ο corydoras paleatus μου (το γατόψαρο), ησυχία δεν έχει ο . . . πισινός του
![]() Η συμπεριφορά του σας φαίνεται φυσιολογική? Ο γλύφτης που έχω στο άλλο ενυδρείο στη Νάξο, έβγαινε το πρωί καθάριζε τζάμια-φίλτρα-φυτά-βυθό μέχρι και τα ψάρια, και μετά πήγαινε και κρυβότανε πάλι στην φωλιά του. Γι αυτό έχω ανησυχήσει με τον Paleatus. Καμμιά γνώμη?? |
|
|||
|
|||
![]()
-Ειναι φυσιολογικο...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας και πάλι. Σήμερα το πρωί βρήκα το κέλυφος μιας απτις γαρίδες μου. Σκέτο! Τι έγινε?? Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αλλάζει δέρμα (όπως τα φίδια πχ), είναι δυνατόν να την φάγανε τα platty μου? Ή απλώς πέθανε από μόνη της και αποσυντέθηκε και έμεινε το "τσόφλι" ???
![]() ![]() μόλις κοίταξα πάλι στο ενυδρείο, και παρατηρώ ότι είναι ΚΑΙ ΟΙ 4 γαρίδες ζωντανές....!!! Τι γίνεται ρε παιδιά????? |
|
||||
|
||||
![]()
Aπλώς αλλάζει κέλυφος.
|
|
|||
|
|||
![]()
πόσο συχνα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, κάθε πότε αλλάζουν κέλυφος οι γαρίδες? Γνωρίζει κάποιος?
Επίσης σήμερα βρήκα και ένα σαλιγκαράκι μέγεθος ΧΧΧΧS ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kαι μετά από 2 μήνες, ξανα-παρουσιάζω το ενυδρείο μου για το οποίο είμαι πλέον περήφανος αρκετά θα έλεγα. Χίλια ευχαριστώ στον JimFytaki για την ευγενή χορηγεία του και πάλι (
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το θεωρω ψιλοζουγκλα, εγω θαθελα κι αλλα φυτα..
Ωραιο ειναι. Αυτην την ασπρη πετρα την καθαριζεις? Ασε να πιασει λιγο αλγη να φανει πιο φυσικο το πραγμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν την έχω καθαρίσει ποτέ. Οι γαρίδες τρώνε όλη μέρα και τα σαλιγκάρια πολλαπλασιάζονται. ¶λγη έχει παρουσιαστεί πολλή λίγη πάνω σε μερικά φυτά και λίγο στο τζάμι και στο φίλτρο, αλλά στην πέτρα ποτέ.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Alternanthera reineckii απο οσο μπορω να δω.
Λερωσε αυτη τη πετρα η αλλαξε την, ειναι πολυ ασπρη και καθαρη... |
|
||||
|
||||
![]()
Μ'αρεσε πολύ το ενυδρείο σου και θα συμφωνίσω με τον Τόλη, και εγώ θα έβαζα μερικά ακόμη φυτά. Αλήθεια το ξύλο σου ακουμπά πάνω στις μπάλες moss ή έτσι φένεται στην φωτο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι επίτηδες τις έχω βάλει για στήριγμα για τον εξής λόγο: παρόλο που το ανασηκώνω για να κρύβονται από κάτω οι κορύδορες, με τον καιρό ξανακάθεται και δεν χωράνε και είναι κρίμα τα ψαράκια οταν τρομάζουν δεν έχουν που να πρωτοκρυφτούν
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
καταρχην και εμενα μ αρεσε πολυ το ενυδρειαο σου!!!πραγματικα ομορφο....αν βαλεις ομως μεσα κριμπενσις .....ξεχνα και τις γαριδες.....εγω την πατησα....
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ναι μαι και γω! | jimfytakis | Bettas | 16 | 10-06-07 14:27 |
Ζηλεψα και να μαι και εγω...... | Pritanis | Δίσκοι | 13 | 29-10-05 14:32 |
Να βάλω και άλλα ψάρια ή είναι καλύτερα να βγάλω? | Apostolos Demetriou | Ζωοτόκα | 4 | 10-03-05 10:05 |
Να' μαι κι εγώ!! Τα τελευταία νέα από το μέτωπο... | Efi | Γλυκό νερό - Γενικά | 39 | 13-04-04 03:50 |