|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω στη κατοχή μου ένα κοινωνικό ενυδρείο, στο οποίο έκανα τα πρώτα μου βήματα και τώρα απέκτησα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, διαστάσεις 180*60*70, το οποίο προοριζόταν για θαλασσινό, αλλά λόγο ελλείψεως κεφαλαίου θα γίνει ενυδρείο με κιχλίδες.
Το ενυδρείο είναι περίπου 750 λίτρα και θέλω να φτιάξω λίμνη malawi. Από αυτά που έχω διαβάσει θέλω μια φίλτρανση που να μου αποδίδει περίπου 4200λίτρα/ώρα. Πέρα από αυτό θέλω να ρωτήσω αν είναι καλύτερα να βάλω σε αυτό το ενυδρείο mbuna ή non mbuna. Είναι θέμα γούστου ή υπάρχουν και άλλες δυσκολείες. Η επόμενη απορεία μου είναι τι πρέπει να βάλω στο έδαφος και πόσες πέτρες χρειάζεται?Από ότι έχω κατλάβει τα mbuna έλουν περισσότερες πέτρες, ενώ τα non mbuna μάλλον θα χρειαστούν 2 νησάκια στις άκρες και χώρο στη μέση για να κολυμπάνε. Επίσης πως επηρεάζω τη σκληρότητα του νερού χωρίς αντίστροφη όσμωση. Υπάρχουν ταμπλέτες που μπορούν να μαλακώσουν τη σκληρότητα. Επίσης να διευκρινήσω ότι δε θα έχω φυτά, άρα υποθέτω ότι δε χρειάζομαι σύστημα CO2. Σωστά?Ο φωτισμός του ενυδρείου είναι προς το παρόν 2Τ8 39watt. Χρειάζονται και άλλες ή αυτό είναι οκ. Το ενυδρείο είναι σε αρχικό επίπεδο, οπότε όλα μπορούν να φτιαχτούν, αρκεί να γίνουν σωστά και όσο γίνεται οικονομικά. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί να κατεβάσεις την σκληρότητα ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί φαντάστηκα ότι η σκληρότητα του νερού είναι γύρω στο 12-15, όότε θα ήθελα να την έχω ανάμεσα σε 8-10, γιατί από ότι έχω καταλάβει έτσι πετυχαίνω σταθερό ph. Αν έχω καταλάβει λάθος ή οι τιμές που λέω είναι άσχετες, πείτε το.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mετρήσεις από το νερό της βρύσης σου ;
Διάβασε εδώ : http://www.malawicichlidhomepage.com...ist_greek.html |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι σε φάση μετακόμισης, οπότε οι μετρήσεις θα αργήσουν λίγο. Με τις υπόλοιπες απορίες καμιά ιδέα?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλη αρχη λοιπον οσο για την σκληροτητα μετρα πρωτα και μετα βλεπεις να σου πω μονο οτι μερικοι συνχομπιστες ριχνουν και ενυδρειακο αλατι για πετυχουν τη σωστη σκληροτητα για κιχλιδες μαλαουι
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το σταθερό PH έχει σχέση μόνο με την ΚΗ και όχι με τη GH.Στα λίτρα σου όντως είναι θέμα γούστου τι θα βάλεις και καλά τα λες για το set-up.CO2 ξέχνα το.Ο φωτισμός είναι ΟΚ.
|
|
||||
|
||||
![]()
To kh δεν είναι η σκληρότητα?
ποπο είμαι πολύ άσχετος. Και τι είναι το ΚΗ? Το gh πρέπει να είναι πάνω από 10 σωστά? |
|
|||
|
|||
![]()
Το KH είναι μια μορφή σκληρότητας που μετράει τα διττανθρακικά και ανθρακικά ιόντα του νερού,ενώ το GH μετράει ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου.ΚΗ να'χεις τόσο όσο χρειάζεται για να πετύχεις κατάλληλο PH(συνήθως 10-12) και GH πάνω από 10.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανενας να βοηθήσει βρε παιδιά?
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kόψε το φελιζόλ λίγο μικρότερο και άφησε την άμμο να καλύψει το κενό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η απλά πέρασε μαύρη ταινία από την εξωτερική μεριά του τζαμιού σαν κορνίζα!!!
|
||||
|
||||
![]()
Αυτή ήταν και η δική μου ιδέα Mizi, αλλά σκέφτομαι μήπως το αδικήσω. Μου είπαν κάτι για φλούδα ξύλου.Το ξέρει κανείς αυτό το υλικό?Είναι εύκολο?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γεοργε το έκανα αυτό με το φελιζόλ που χρησιμοποίησα μέσα στο ενυδρείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ ψιλής άμμου (σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε άμμο από τις παραλίες και τη θάλασσα
Ισχύει αυτό? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ισχύει .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george : 24-04-08 στις 08:42 |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή δε μπορούμε να βάλουμε άμμο από παραλία. Επειδή σε κάποια προηγούμενα post, είχα καταλάβει ότι μπορούμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι μπορούμε να βάλουμε άμμο από παραλία αρκεί να είναι σχετικά καθαρή.
|
|
||||
|
||||
![]()
ok, ευχαριστώ, γιατί σκέφτηκα, τζάμπα καθόμουνα και προετοίμαζα.
|
|
||||
|
||||
![]()
η άμμος θαλάσσης που έβαλα, αφού πρωτα την έπλυνα καλά, έχει ένα σκούρο γκρι χρώμα και όχι το λευκό-μπεζ που είχε όταν τη πήρα. Είναι πρόβλημα αυτό. Σκέφτηκα να ρίξω από πάνω μια στρώση λευκή άμμο θαλάσσης αγορασμένη από μαγαζί. Μήπως πρέπει να τη βγάλω?
------------------------- καμιά βοήθεια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KOKOBAS : 29-04-08 στις 07:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ανεβάζω και φωτογραφίες από τη κάλυψη του φελιζόλ και το φτιάξιμο του επίπλου γενικά. Επίσης ανεβάζω φώτο από την άμμο, για την οποία περιμένω απαντήσεις αν τελικά είναι κατάλληλη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η άμμος που έβαλα στο ενυδρείο, είναι πάνω στο φελιζόλ. Στα σημέία αυτά το ύψος της άμμου είναι γύρω στα 4εκ. Είναι αρκετό ή θέλει και άλλη άμμο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά ειναι.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα έβαλα και τις πετρούλες μου και περιμένω παρατηρήσεις. Αν είναι αρκετές και αν είναι σωστά τοποθετημένες. Επίσης έφτιαξα τον ανακλαστήρα με αλουμινόχαρτο και σας παρουσιάζω και μια φώτο, όταν είναι φωτισμένο.
|
|
||||
|
||||
![]()
θελεις και αλλες πετρες!!
ανακλαστηρας δεν χρειαζοταν....θελεις σχετικα χαμηλο φωτισμο.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έτσι θα καταφέρεις να διμιουργήσεις μια πληθώρα σπηλιών και αρκετά ευρύχωρων, πράγμα το οποίο θα το εκτημίσουν δεόντως τα ψαράκια σου! Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα φαίνεται λίγο αφύσικο το στήσιμο των πετρών. Σίγουρα θέλεις περισσότερες πέτρες για να φτιάξεις 2 "στοίβες" στις άκρες του ενυδρείου οι οποίες καλό θα ήταν να φτάνουν μέχρι πάνω, κοντά στην επιφάνεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι λίγο δύσκολο για το πως θα σταθούν. θα προσπαθήσω να βρώ λύση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιβλία για κιχλίδες... | imichal | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 5 | 27-01-08 11:14 |
Aλάτι για Κιχλίδες | angel1984 | Malawi | 3 | 29-10-06 11:24 |
ενυδρειο 100l για κιχλίδες | Carebean pirate | Malawi | 25 | 19-06-06 16:05 |
Συμβουλή για κιχλίδες | Liolios | Malawi | 6 | 07-02-06 00:32 |
Φτιάχνω ενυδρείο για κιχλίδες malawi.Για βοηθείστε..... | Johnkokk | Malawi | 4 | 02-01-05 01:29 |