|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο σωστός φωτισμός του reef ειναι ο μπλε όσο κ αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Αυτά βέβαια ειναι γούστα κ τα διαμορφώνουμε αναλόγως.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το γνωρίζω και προσπαθώ όσο είναι δυνατών και επιτρεπτό να το φέρω λίγο ποιο πολύ στο λευκό. Θα δω στην πορεία τι μπορώ να κάνω.
|
||||
|
||||
![]()
Αν και πάω με ρυθμούς χελώνας, προχωρώ σιγά, σιγά. Έφτιαξα ένα αλουμινένιο πλαίσιο και στήριξα τη ψήκτρα πάνω σε αυτό. Την ψήκτρα την έκοψα σε τρία κομμάτια των 30 εκατοστών. Πάνω στην ψήκτρα θα κολληθούν και τα led. Για να μην φαίνονται καλώδια και λοιπά, με ένα κομμάτι πλεξι γκλας έφτιαξα ένα <<καπάκι>> Αυτό έχει σαν σκοπό να στεγανώσει την κατασκευή από την εξάτμιση του νερού και επίσης να τοποθετηθούν οι φακοί των led πάνω σε αυτό. Στο σώμα του καπακιού έκανα άλλες 2 τρύπες και πρόσθεσα άλλους 2 ανεμιστήρες των 60 mm. Τώρα στο σύνολο η όλη κατασκευή έχει 4 ανεμιστήρες που πιστεύω να καλύψουν την ανάγκη της κυκλοφορίας του αέρα που χρειάζεται η ψήκτρα.
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο, αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να αλλάξει τον τίτλο του θέματος σε
Ανακατασκευή sera marin Biotop Cube 130 by bouboula Ευχαριστώ !!
|
||||
|
||||
![]()
Εχτές με έπιασε προκοπή και έκατσα, κόλλησα τα led, τα σύνδεσα και τέλος τα άναψα. Θέλω να ρωτήσω, αν πάω για Arduino θα χρειαστεί να αλλαχτούν οι υπάρχων drivers των led; Αυτούς που έχω βάλει, ντιμάρονται απλά τροφοδοτούνται από το 220. Ρωτώ γιατί αν πάρω Arduino πάνε χαμένοι η συγκεκριμένοι drivers συν το κόστος του τροφοδοτικού και των LDD.
Ρε παιδιά τον τίτλο θα τον αλλάξετε;;;;; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλό φαίνεται φιλαράκι.Τι φακούς έχεις βάλει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στις 120 μοίρες είναι Γιώργο.
|
||||
|
||||
![]()
Α μια χαρά!!!¶ντε με το καλό να το στήσεις να το δούμε κανονικά σε λειτουργία.Τι άλλο έχει μείνει τώρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολλά….. Δεν βλέπω να το τελειώνω ποτέ έτσι όπως πάει. Σειρά τώρα έχει το battery power back up.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά η χρήση φακών, ακόμα και στις 120 μοίρες, ήταν απογοητευτική. Λόγο ότι το φωτιστικό είναι πολύ κοντά στην επιφάνια του νερού, η δέσμη του φωτός άρχιζε από τους 10 πόντους και κάτω να απλώνεται. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ψηλά και στις άκρες να μην υπάρχει φως. Έτσι αναγκαστικά τους κατάργησα και έβαλα το εργοστασιακό κάλυμμα που είχε και πριν, μόνο που το τροποποίησα λίγο. Πρώτον για να ταιριάζει σωστά και δεύτερον γιατί το πίσω μέρος του καλύμματος ήταν γαλακτερό και έκοβε ελάχιστα ένα μέρος από την φωτεινότητα Τώρα περιμένω να έρθουν τα βύσματα που θα τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του καπακιού. Αυτό θα το κάνω για να μπορεί να αποσυνδεθεί το καπάκι χωρίς τα καλώδια και για να μην υπάρχουν πολλά καλώδια από πίσω. Θα είναι ένα για τα κανάλια των led και ένα για την τροφοδοσία των ανεμιστήρων.
|
|||
|
|||
![]()
Ωραιο γινεται και μου αρεσει ακομα παραπανω γιατι εχει πολυ DIY κατασκευες!!!
τα λεντ θα αναβουν ολα μαζι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλαράκι σούπερ το θέμα σου πως μου ξέφυγε τόσο καιρό
![]() ![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Τέλος καλό όλα καλά.Μέχρι εκεί να είναι η γκαντεμιά φιλαράκι.Σου είπα σε ότι χρειαστείς πάρε τηλέφωνο.Πάντως χαίρομαι πολύ που πήγε σπίτι και μπαίνει σε μια σειρά το ενυδρείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς οι ατυχίες είναι στο πρόγραμμα για εμάς τους ενυδρειοφιλους.
Με το καλό να βάλλεις και τα ζωντανά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Να είσαι καλά Παναγιώτη
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας φιλαράκια μου.
Εδώ και τρεις εβδομάδες έστησα επιτέλους το κυβάκι μου. Αυτό που με ενθουσίασε είναι η συμπεριφορά στα κοράλλια και η ανάπτυξη τους στο κυβάκι μου σε σύγκριση με την γυάλα που τα είχα πριν. Όλα τα σκληρά σχεδόν διπλασιαστήκαν σε μέγεθος. Τελικά το φωτιστικό κάνει καλή δουλειά από ότι νομίζω. Αντικατάστησα και τον παλιό μου κυκλοφορητή με μια jebao rw 4. Αν και δεν έχω πολύ καταλάβει πως λειτουργεί αυτός ο διάολος. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι η έξαρση της άλγης την οποία την καταπολεμώ εδώ και μιάμιση εβδομάδα με το algaefix της api με σχετικά καλά αποτελέσματα. Γέμισαν από άλγη σχεδόν όλα τα κοραλλάκια μου με αποτέλεσμα να έχω μια τελείως αντιαισθητική εικόνα. Έφτιαξα και ένα ριακτορα για τον αντιφώσφορο και περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η κατάσταση. Εμφανίστηκαν και δύο απτέσιες σε σημεία που είχα κάψει με το φλόγιστρο όταν έφερα τον βράχο. Δεν πεθαίνουν με τίποτα οι άτιμες, παρόλο που τις είχα κάψει (έτσι νόμιζα ) μετά από μια εβδομάδα, ξανά εμφανίστηκαν ακριβός στο ίδιο σημείο. Τώρα ψάχνω τρόπο να τις ξεπαστρέψω χωρίς να βγει ο βράχος από το νερό, μιας και είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο. Κάπου διάβασα, άκουσα, δεν θυμάμαι καλά, ότι σκοτώνονται με χυμό λεμονιού που ρίχνουμε στο στόμα τους. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχω και δυο γαρίδες peppermint, αλλά δεν πολύ συγκινούνται. ¶λλη μια απτέσια που υπήρχε έξω από την φωλιά της μιας γαρίδας, σε λίγες μέρες εξαφανίστηκε. Από ότι έχω παρατηρήσει για να φάνε τις απτέσιες πρέπει να είναι πολύ κοντά στην φωλιά τους, ειδάλλως δεν….. Βάζω μερικές φωτογραφίες και περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρείς σας για όποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν.
|
||||
|
||||
![]()
Μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή του ριάκτορα
|
||||
|
||||
![]()
Ένα κακασχημο ον που καταναλώνει μόνο άλγη και αν δεν βρει άλγη να φάει πεθαίνει.Το είχα δοκιμάσει κι εγώ αλλά έτρωγε την άλγη από τα τζάμια και την υπόλοιπη την άφηνε ώσπου εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κοσμο
|
|
||||
|
||||
![]()
Έλα ρε φιλαράκι!!!Τι είπες τώρα?Τσάμπα θα το ξεστηνες τελικά!Τέλος πάντων τέλος καλό όλα καλά.Για τα νιτρικά καλό θα ήταν να ταιζεις λίγα φυλλαράκια την ημέρα πιστεύω και όχι την κατεψυγμενη
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχεις 0 με salifert, δεν μετρανε ομως καλα αυτα, εγω θα σου ελεγα να μην τον βγαλεις τον αντιφοσφωρο γιατι ισως σου ξεφυγουν οι αλγες μετα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτο θελουμε.... ![]() Να μπορουν να ρουφιξε η χαετο..... |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ, αν ξεμένουν φωσφορικά μετά την λειτουργία του ATS είναι το πρόβλημα, πράγμα που για να γίνει, θα πρέπει να μηδενιστούν τα νιτρικά και να μείνει πλεόνασμα φωσφορικών, πράγμα που από την εμπειρία την δική μου και άλλων δεν συμβαίνει... Αυτό με το 0 της salifert πάντως με έχει βάλει σε σκέψεις...
Με την χρήση του αντιφώσφορου πάντως, αν λειτουργεί στο 100% δεν πρόκειται να μεγαλώσει η chaeto... |
|
||||
|
||||
![]()
Θα βγάλω παιδιά το ριακτοράκι να δω πως θα πάει η χαετο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι για πλακα μπορει να στεγνωσει το ενυδρειο με αυτη την μεθοδο. Δευτερων το ατς ειναι πολυ απαιτητικο. θελεις καθημερινα ισοποσα ταισματα γιανα δουλευεις σωστα και να ειναι και το ενυδρειο να εχει σταθερες τιμες. Για τι θεμα της χαετο τωρα το καλο ειναι οτι δεν αφηνει ευκολα στοιχεια στο νερο.και γιαναγινει αυτο θα χρειαστει να ειναι για αρκετες μερες στεγνο. μετα απο 1.5 χρονο και χορις να εχω σκιμμερ καταλαβα οτι το συστημα μου ειχε ελαφρως φωσφορικα μη μετρησιμα αλλα ειχε. Τωρα για να εστιασουμε στο προβλημα του φιλου εγω θα εκανα μια γενεα αλλαγη νερου να πεσουν τα νιτρικα και θα ειχα βγαλει τον αντιφωςφορο. Μπορει την 1η εβδομαδα να μην δει αλλαγη αλλα θα πρεπει να.δεις εστω και λιγο αναπτυξη στην χαετο.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για τον αντιφώσφορο συμφωνω απόλυτα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Σακη ενυδρειο χωρις σκιμερ δεν στεγνωνει, ακομη και 0 να σου δειχνουν ολα τα τεστ. Τριχοειδη και μακροαλγες αφαιρουν ανοργανα στοιχεια απο το νερο και οχι οργανικα, που ειναι η τροφη των κοραλιων ,οπως το σκιμερ. Τι προβλημα ειχες με το ΑΤS και το ξηλωσες;
|
|
||||
|
||||
![]()
Σταμάτη όποτε θες περνα να πάρεις το δικό μου τεστ της salifert να δούμε τι σου βγάζει γιατί αν είχες τόσα νιτρικά πραγματικά σίγουρα θα είχες τρελή έξαρση αλγης
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sera marine biotopic cube 130 lit | heliman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 15-08-12 21:01 |
Ανακατασκευή λίμνης | mariand7 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 52 | 29-05-12 08:16 |
sera Biotop Nano Cube 60 | gkampanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 30-06-10 14:39 |
Ανακατασκευή ενυδρείου | Krisos | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 02-12-09 10:54 |