|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι , να κανουμε πιο συχνες αλλαγες νερου η πιο μεγαλες.
Για να ερθει στα ισια του το ενυδρειο τωρα ,θελει συχνες καθημερινες αλλαγες μεχρι να πεσουν τα νιτρικα στο 5-10 |
|
|||
|
|||
![]()
Πως μπορώ να επεξεργαστώ το πρώτο μήνυμα για να ανανεώσω τα στοιχεία ?
Δεν μου βγάζει κουμπί επεξεργασίας . |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορεις.
Δεν χρειαζεται ομως , γραψε τις νεες μετρησεις σε νεο ποστ.. Καλο ειναι να υπαρχει και η συγκριση ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νέα στοιχεία και μετρήσεις πριν την αλλαγή νερού 4/7/2016
Πληροφορίες: Ειδος ενυδρείου: Κρύου Νερού Διαστάσεις: 120cm x 45cm x 45cm Όγκος: 240 λίτρα Ποικιλιες χρυσοψαρων: 2 Comet ¶λλοι συγκάτοικοι : -- Φυτά: πλαστικά + Anubias, Valisneria, Egeria Densa Διακοσμητικά υλικά: Χαλαζίας χαλίκι και κάτι πέτρες (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Ναι Εξοπλισμος Φωτισμού/watt: 2x18W φθορίου Sylvania GRO-LUX Διάρκεια φωτισμού: 7 ώρες Μέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις:Εσωτερικό Aquael turbo 1000/1000lt/h + Tetra EX1200 plus 1300lt/h (μέχρι να στρώσει το Τέτρα). Μέσα Θερμανσης: --- Μέσα Ψύξης: 5 x 80mm ανεμηστήρες Λίπανση: -- Παροχή CO2: --- Παράμετροι: pH: 7,4 Γενική σκληρότητα (GH): 8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):17 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 30 Χλώριο (CL2): 0 Αλλαγές νερού(% και συχνότητα): 50%/εβδομάδα Θερμοκρασία (μέση τιμή): 26C ¶λλες πληροφορίες: Σιγά-σιγά τα πλαστικά φεύγουν και την θέση τους παίρνουν ζωντανά. Οι μετρήσεις έγιναν με υγρά τεστ - tetra και salifert |
|
||||
|
||||
![]()
Από στρώσιμο δείχνει πως είσαι εντάξει.
Μου κάνει εντύπωση όμως που με 50% αλλαγή ανά εβδομάδα έχεις Νιτρικά (ΝΟ3) 30. Κάνε μερικές αλλαγές 30% για 3-4 ημέρες, κάνε σκούπα βυθού να μαζέψεις τυχόν σκουπιδάκια και κάνε ένα καθαρισμό στα σφουγγάρια του φίλτρου. Αυτές οι ενέργειες θα γίνουν για να αποκλείσομε τη περίπτωση πως έχουν μαζευτεί οργανικοί ρύποι που αυξάνουν τα νιτρικά. Από εκεί και μετά παρακολουθείς τα νιτρικά. Γιατί με 240 λίτρα , με μόνο 2 ψάρια και με 50% αλλαγή δεν θα έπρεπε να είχες νιτρικά 30, εκτός και αν ταΐζεις χειρότερα και από εμένα ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
+ φωνω με τον Τακη , συχνες αλλαγες για μερικες μερες..
οι σκληροτητες ειναι σιγουρα ετσι? μηπως μπερδεψες την Gh με την Kh? |
|
||||
|
||||
![]()
Μετρηση ΝΟ3 στη βρυση υπαρχει?
|
||||
|
||||
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶ρρωστο Comet?? | george800 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 26-04-15 18:44 |
Εκπαιδευμένο Comet | Stefan0s | Χρυσόψαρα | 11 | 22-11-10 18:28 |
comet με εξωφθαλμία. | Χριστόφορος Μίχας | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-02-10 08:52 |