|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Εξοπλισμός παροχής ιχνοστοιχείων Αντιδραστήρες κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas82 : 28-10-15 στις 10:17 |
|
||||
|
||||
![]()
Προφανώς συμφέρον για την προώθηση της balling έχουν οι εταιρείες και τα μαγαζιά που πουλάνε τα αναλώσιμα , η ανάγκη για τόσο συχνές μετρήσεις νερού μειώνεται γιατί το υλικό που λειώνει είναι ενα οπότε η αναλογία των ιχνοστοιχείων είναι σταθερή , μια μέτρηση kh θα σου δώσει άμεσα την εικόνα και του ασβέστιου και του μαγνησίου εφόσον δουλεύουμε λιγο καιρό την μέθοδο ,
πιο αραιές μετρήσεις θα μας δείξουν αν είναι πεσμένο το μαγνήσιο πχ . Η θερμοκρασία του νερού δεν επηρεάζεται από την αντλία του ριακτορα γιατί δεν είναι βυθισμένη μέσα στο νερό , Η μπουκάλα μπορεί να βγει εκτός σπιτιού όπως έκανε και ο Νίκος (voas). Πλέον όπως και με τις δοσομετρικες έχουν κυκλοφορήσει και πιο φτηνοι ριακτορες ασβεστίου οπότε δεν ειναι τόσο τεράστιο το έξοδο οπως ήταν παλαιότερα . Τα περισσότερα εξαρτήματα χμμμ δεν ξερω και με την δοσομετρικη ειχα πολλά σωληνακια και δοχεία που μπορεί να βουλωναν ή να είχαν καποια αστοχία και μάλλον έμεινε και καμποσος ελεύθερος χώρος όταν τα έβγαλα απο την βάση . Η καθαρότητα των χημικών ήταν μεγάλος πονοκέφαλος όσο δούλευα την μέθοδο , μέσα απο συζητήσεις τότε και με ανθρώπους που τα πηγαίνουν πολύ καλά με την χημεία ότι υπάρχουν αρκετές διαβαθμίσεις στην καθαρότητα των χημικών πχ κατάλληλα μόνο για βιομηχανία έως κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και ακόμα πιο καθαρά και πως μια πρόσμιξη μπορεί να ειναι και αλλά πράγματα πέρα από νιτρικά ..πχ αμμωνία το μαγνήσιο συνήθως ειναι το πιο "βρώμικο" Και ενώ έψαχνα να βρω καθαρά και φτηνά υλικά γιατί οι καταλωσεις ειχαν φτάσει ψιλά τα κοράλλια μου την πλήρωσαν την νύφη ..
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Για πες μου έναν φθηνό και μικρό σε διαστασεις ριακτορα κατάλληλο για τα λίτρα μου, να μπορώ να τον βολεψω εύκολα κάτω από το ενυδρείο, μπας και αρχίσω να το σκέφτομαι σοβαρά! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εκτος αμα πας σε μεταχιρισμενο.... μην τι ψαχνεις πολυ παρε και θα δεις διαφορα μεγαλη.; απο αλλαγες απο μετρησης απο πηθανες νεκρωσεις που θα ειχες με την δοσομετρικη κ.α. |
|
||||
|
||||
![]()
10 χρονια εχω στο σπιτι μου μπουκαλα co2.
ποτε δεν τη φοβηθηκα. Για μενα δεν ειναι μειον η μπουκαλα. ![]() οσο για ριακτορα το σκεφτομαι και εγω.αλλα πριν ανοιξω αυτο το θεμα πηρα 3μεταχειρισμενα τετοια http://www.petcumulus.gr/tec-1-ng-1-channel-dosing-pump απλα κανω τη σκεψη οτι αν πας σε σκληρα και εχεις ενα ενυδρειο πανω απο 200-250 λιτρα τοτε ισως χρειαζεται ο ριακτορας. εγω που ειμαι με μαλλακα και lps και ενα frag sps,σε 120 λιτρα νομιζω μια χαρα ειναι η δοσομετρικη. κραταω τις τιμες εκει που πρεπει.βεβαια μετραω συχνα ca,mg,kh. πριν 6 χρονια που ειχα ενα ενυδρειο 270 λιτρα με μαλλακα και lps ποτε δεν μπορεσα να κρατησω σταθερες τιμες με τα κουταλακια και τις σκονες της κεντ.(δεν φταιγαν τα σκευασματα αλλα εγω) εριχνα οποτε μετραγα βλεπω οτι η δοσομετρικη σε βαζει σε μια σειρα και σκεφτομαι ... κοστος δοσομετρικης απο Ελλαδα 85.90 ευρω(petsupermarket), 3 γυαλινα μπουκαλια τζαμπα απο εμφιαλομενα νερα και υλικα απο water waves 36 ευρω για ca,mg,kh (τα μαγαζια τα βαζω ενδεικτικα) με 122 ευρω κραταω καλες παραμετρους νερου για αρκετο καιρο, στα 120λιτρα. σ αυτο το συμπερασμα εχω ερθει εγω δεν ξερω αν ειμαι λαθος ο χρονος θα δειξει. 1,5 μηνα δουλευω τα δοσομετρακια
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδια σορρυ που πετάγομαι εδω στα αλάτια,αλλα η μπουκαλα διοξειδίου αν εννοείται καμια πεντοκιλη σαν κι αυτη που εχουμε οι φυτεμένοι δεν υπαρχει περιπτωση έκρηξης καμία, σε περιπτωση υπερβολικής αύξησης της πίεσης πρώτα απο ολα θα πετάξει σωληνάκια κι αν η πίεση δεν πέσει υπαρχει η βαλβίδα εκτόνωσης,τωρα αν η μπουκαλα η πεντοκιλη αδειάσει απο διαροη η απο την βαλβίδα εκτόνωσης καπου ειχα διαβάσει την αναλογία σε αέριο και τετραγωνικά για να γινει επικυνδηνη και πρεπει να ηταν 30-35 λιτρα σε δωμάτιο 5 τετραγωνικά μη αεριζομενο.
Την δικιά μου την εχω βαρέσει με σφυρί,μου εχει πέσει απο 5 μετρα ύψος ,την εχω αφήσει με καύσωνα γεμάτη 10 μερες στην μπαγκαζιέρα της μηχανής ![]() ![]() Τα υπόλοιπα μου φαινονται γιαπωνέζικα αλλα την επικυνδηνοτητα τις μπουκάλας βγάλτε την απο την λίστα με τα μειονεκτήματα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ρε συ
![]() Εχουν γινει ολα αυτα σε βάθος χρόνου ειμαι λιγο άτσαλος κατι κάρφωνα νευρίασα και τις έχωσα μια, άλλη φορα την ειχα στο εξοχικό στον τοίχο και έφυγε 5 μετρα ύψος σε τσιμέντο και την πήρε κ η κατηφόρα. ΥΣ Αμα την πουλήσω ποτε θα βαλω στις αγγελίες μπουκαλα προσεγμένη σε άριστη κατασταση ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Calcium reactor vs Δοσομετρικη | magman | Εξοπλισμός παροχής ιχνοστοιχείων | 0 | 13-03-14 22:55 |
calcium reactor | aponalto | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 09-08-10 19:14 |
Calcium Reactor | chria | Εξοπλισμός παροχής ιχνοστοιχείων | 1 | 02-06-10 07:44 |
Επιλογη Calcium Reactor | thanpapa | Εξοπλισμός παροχής ιχνοστοιχείων | 2 | 26-03-07 08:43 |