|
|
||||
|
||||
![]()
τι ψαρια τι φυτα σκεπτεσαι να βαλεις μεσα φιλε μου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο φυτά εύκολα εώς μέτρια και απο ψαρια σκαλαρια ροδοστομους νέον τετρα και βλέπουμε
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να πας σε λεντοταινια 14,4 w 12 v 6400κ ip65-67 cool white,εχεις αρκετο υψος απο οτι βλεπω!http://www.ebay.com/itm/2-x-Waterpro...item3386c7aaf5 ριξε μια ματια το λινκ ειναι ενδεικτικο!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω παντως τις δουλευω εδω και 3 μηνες περιπου μια χαρα και τις βρηκα εδω αθηνα και με το μετρο και σε πολυ καλη τιμη παρακαλω!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα πρωτ' απ όλα και καλή αρχή, άντε να δούμε και φώτος!!! Αν είναι να πας για λεντ, η λεντοταινία θα σου κοστίσει πολύ και δε θα έχεις απόδοση, συν ότι θα σου πιάσει τον τόπο...Αν υποθέσουμε ότι θες να βάλεις μέτρια φυτά χρειάζεσαι 0,5βατ ανά λίτρο δηλαδή 200 βατ λάμπες φθορίου!!! Αν βάλεις λέντ πας περίπου στα 160 βατ, άρα θα χρειαστείς 11,5 μέτρα (που θα βάλεις τόση λεντοταινία???)λεντοταινία 14,4 βατ το μέτρο συν το τροφοδοτικό,(πάρε υπολογιστή 500βατ και πιστεύω ότι δε θα έχεις θέμα) και τέλος θα χρειαστείς και ψύκτρα γιατί αυτή η ταινία δουλεύετε με ψύκτρα αλλιώς χάνει την απόδοσή της και καίγεται. Προσωπικά μου φαίνεται δύσκολη κατασκευή και πολύ πιθανή για κατάρευση. π.χ. αν καεί ένα μέτρο από την ταινία πως θα την αντικαταστήσεις???
Σου προτίνω αν ξέρεις από κολλήσεις έχεις κολλητίρι και κάποια εμπειρία να φτιάξεις εσύ ένα φωτιστικό. Δες εδώ ένα που έφτιαξα για το θαλασσινό μου, http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74919 Μπορείς να φτιάξεις και εσύ 2 τέτοια και θα είσαι πολύ καλά με το ενυδρείο σου. Πιστεύω βέβαια ότι τα 10000κ είναι τουλάχιστον αυτά που θα βάλεις γιατί με το βάθος του ενυδρείου σου, τα 6500κ και κάτω δε θα φτάνουν στο βυθό οπότε φυτά βυθού όπως ελοχάρις, ή κρυπτοκορύνες και εχινόδοροι, δε θα έχουν ανάπτυξη (στο λέω από εμπειρία ενυδρείου φίλου μόνο με 10000κ και πάνω έβλεπε ανάπτυξη). Τελειώνοντας να σου πω ότι τα λεντ είναι ακόμα λίγο ανώριμα σαν τεχνολογία. Πιο εύκολη λύση είναι η λάμπα φθορίου. Προσωπικά δε θα έβαζα λεντοταινία (έχω στο δεύτερο) δεν έχει την απόδοση που περιμένεις. Το φως της επειδή παράγεται από πολλές μικρής απόδοσης πηγές, δεν το νιώθεις να φτάνει στο βυθό (και εσύ θα κάνεις βαθύ ενυδρείο) και ο βυθός σου θα έχει αρκετά χαμηλή ένταση φωτός με την ταινία.
|
|||
|
|||
![]()
και εγω θα συμφωνισω με τον g81gr και θα πω οτι δεν αξιζουν οι λεντοταινιες.
αλλα και παλι για 70εκατοστα θα χρειαστεις σιγουρα φακους γιανα δευσμευσεις το φως απο τα led που ειναι το ελατοματους οι αποσταση λογο οτι τα πιο πολλα εχουν γωνια 120μοιρες! εσυ θες περιπου 30-45μοιρες! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
new malawi 400lt | makis_st | Malawi | 24 | 17-10-12 20:02 |
Νέο Malawi 400lt | obgynss | Malawi | 9 | 03-05-12 13:26 |
Ψαροσυνθεση για Malawi 400lt | Ektorakos | Malawi | 8 | 04-10-11 09:11 |
Νεο reef 400lt | kostas19821 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 12-08-11 15:56 |
help με 400lt | kostas_pana | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 20 | 09-06-11 23:18 |