|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
σκεφτομουν οσα αφορουν την φιλτρανση να εβαζα ενα 2217 1000λτ ανα ωρα δηλαδη και αλλο ενα που εχω γυρω στα 400ανα ωρα... πιστευω με συχνες αλλαγες οτι θα ειναι αρκετη.....
------------------------- Παράθεση:
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pantelos : 01-05-13 στις 10:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
...όλα είναι σωστά και όλα λάθος ...ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτουμε.
...αν προτεραιότητά μας είναι το τι αρέσει σε εμάς ......τότε τα 240 λίτρα είναι ικανά να επιτρέψουν την επιβίωση των δίσκων....ακόμα και - συν το πέρας του χρόνου - το ζευγάρωμά τους ....ή τέλος πάντων τη συμβίωσή μας μαζί τους. ...εγώ από όσα προσπαθώ να μάθω (όσο καιρό ζούμε παρέα με τα 'πιτσιρίκια' μου) .....το ένα που κατάφερα (ή έτσι θέλω να πιστεύω) ....είναι να κάνω πριν προβώ σε όποια επιλογή, μία ερώτηση: "Εάν ήμουν ένας από τους δίσκους μου..... αυτό θα το ήθελα, ή δεν θα το ήθελα?" ...μόλις γυρίσει η προτεραιότητα των επιλογών στα ψάρια μας ...κι όχι στους εαυτούς μας ....όλες οι απαντήσεις μοιάζουν εύκολες κι απλές.
|
|||
|
|||
![]()
Καλο μηνα! και καλο πασχα!
pantelo αυτο που πας να κανεις ειναι δυσκολο για εσενα γιατι σε αυτα τα λιτρα θα πρεπει να εισαι απο πανω συνεχεια και απο την αλλη για τα ψαρια γιατι οπως και να το κανουμε ακομα και 4 να ειναι οι δισκοι οταν εχουν πληρες μεγεθος θα ειναι το ενα ψαρι πανω στο αλλο! ακομα και τα φιλτρα που σκεφτεσαι να δουλεψεις δεν νομιζω να σε καλυψουν απο τον ογκο του βιολογικου τους υλικου γιατι σαν ψαρια θελουν πολυ ταισμα και εχουν και πολλες ακαθαρσιες! οπως σου εχουν πει και παραπανω θελεις πιο πολλα λιτρα και για το δικο σου καλο! και για των ψαριων! απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις! ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs1987 : 01-05-13 στις 12:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για την φιλτρανση που λες σε ενα ενυδρειο με το πολυ 4 ενηλικες δισκους και ποσα ταισματα την μερα θα εισαι συνεχεια με εναν κουβα στα χερια για αλλαγη μετα το ταισμα!(για τα 180 λιτρα του αλλου χομπιστα θυμησου τις διαστασεις του ενυδρειου του και τον εξοπλισμο του ΟΧΙ μονο τα λιτρα του) Ο δισκος ειναι κοπαδοψαρο αρα μιλαμε για 6+ ατομα σε ενα ενυδρειο εκτος και εαν βρεις ενα ζευγαρι μονο του γιατι αν εκει μεσα μπουν 2 ζευγαρια θα γινει το σωσε γιατι ειναι και κιχλιδα εκτος απο κοπαδοψαρο! Θα ταλαιπωρηθεις παρα πολυ(αλλα το θες απο οτι καταλαβα) Αλλα θα ταλαιπωρηθουν και τα καημενα τα ψαρια που δεν το θελουν με τιποτα! Οπως σου ειπαν και ποιο πανω στα 240 λιτρα εχεις πολλες επιλογες κοιτα για κατι αλλο και οταν ερθει η ωρα θα κανεις αυτο που φανταζεσε!
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα κ απο μενα Παντελο!!!καλως ηρθες,καλη διαμονη κ υπομονη...
Στο θεμα σου τωρα... Θα συμφωνησω με τους προλαλισαντες οσωνν αφορα τα λιτρα.. Σου παραθετω ενα λινκ μου στο GD.ειχα ιδιο ερωτημα με το δικο σου... http://www.greekdiscus.com/test2000/...EF%F1%E9%E5%F2 Τελικα.......δεν το εκανα!!για τους λογους που αναφερονται πιο πανω!!(κ τα σκαλαρια που ειχα παλι λαθος ηταν στα 40 εκ. υψος) τι εκανα??υπομονη...εβγαλα και τα σκαλαρια γτ οσο μεγαλωναν ειχαν προβλημα..μαζεψα καποια χρηματα,εδωσα το 240αρι... ...κ τελικα ειμαι με μια 400αρα στο σαλονι μου και 10 απο τα αγαπημενα μου ψαρια.... http://www.greekdiscus.com/test2000/...9%EF-%EC%EF%F5!!! Μην σε παιρνει απο κατω...εκτος κ αν βαλεις 10 μικρα δισκακια (για λιγο) κ ταυτοχρονα να ετοιμαζεις ενα μεγαλυτερο....
|
||||
|
||||
![]()
τα μικρα θελουν πολυ ταισμα αρα πολυ φιλτρανση και πολυ προσοχη
|
||||
|
||||
![]()
εννοειτε!!!κ πολλες αλλαγες...
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα και παλι απο μενα και ευχαριστω για τις απαντισεις σας παιδια!!! δεν ξερω τι θα ηταν προτιμοτερο να εβαζα οσα αφορουν ενιλικα η μικρης ιλικιας ψαρια....οσα αφορουν την ταλαιπωρια και προσωπικο μου χρονο που πρεπει να αφιερωθει δεν υπαρχει κανενα προβλημα εχω ολη την καλη διαθεση για οτι και να χρειαστει..... ακομα και για 2 αλλαγες την μερα που λεει ο λογος....τωρα απο κει και περα βλεπω οτι οι περισοτεροι ειστε εναντιον της ιδεας αυτης οποτε θα δω τι θα κανω τελικως.....βεβαια δεν μου φευγει σαν σκεψη απο το μιαλο να το δοκιμασω να πω την αληθεια.... ειμαι επιμονος ανθροπος και δεν θα τα παρατισω ετσι ευκολα.... πιστευω πως μπορω να τα βγαλω περα.....
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα ελεγα να ακουσεις τους εμπειροτερους και να περιμενεις λιγο, να ξεκινησεις απο την αρχη με το μεγαλο ενυδρειο ωστε να μην εχεις δραματα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() κανε υπομονη διαβασε και παρε το ενυδρειο μεσα απο αγγελιες θα βγουν πολλα μεσα στο καλοκαιρι ..... κατι αλλο ειναι μεγαλο λαθος να προτεινουμε μικρους δισκους σε αρχαριους το μεγαλωμα τους ειναι η ποιο δυσκολη φαση και ειναι για λαθη ψαρια 9-10 cm ψαρι ειναι οτι καλυτερο να ξεκινησει καποιος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα το διάβασες ήδη σε μερικές απαντήσεις που έχουν γραφτεί παραπάνω... το διάβασες και στον επίλογο του κείμενου μου στο 1ο link που σου έβαλε ο Σπύρος (τον οποίο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ). ΑΝ το πρώτο σου μέλημα είναι η σωστή διαβίωση (και όχι απλά η επιβίωση) των δίσκων σου.... ΜΗΝ μπεις καν στον κόπο, γιατί υπάρχει και η πιθανότητα όχι απλά να ταλαιπωρήσεις αλλά και να σκοτώσεις κάποιους από αυτούς... και είναι κρίμα... αυτό να το γνωρίζεις εκ΄των προταίρω. Τουλάχιστον κάποιοι από εμάς που κάναμε το λάθος στο παρελθόν... έχουμε το "άλλοθι" της άγνοιας σαν δικαιολογία.... εσύ τι θα έχεις; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ο Καινουργιος | Bill Bizkit | Bettas | 19 | 18-09-11 18:18 |
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ... | takisgoa | Αρχάριοι γλυκού νερού | 44 | 06-01-11 02:47 |
προβλημα στους δισκους | Mikepap | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 19-01-08 15:02 |