|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
υπόστρωμα δεν χρειάζεται, το λεπτό χαλίκι που χρειάζονται τα χρυσόψαρα να είναι το πολύ 4-5cm.
οι anubias δεν φυτεύονται έτσι κι αλλοιώς. Echinodorus θα το φυτέψεις με μια παστίλια στην αρχή, μετά δεν έχει ανάγκη. Στα χρυσόψαρά μου έχω βάλει κι έναν βολβό crinum thaianum που αναπτύσσεται εις ύψος και το μεγαλύτερο μέρος του βολβού το αφήνεις εκτός φύτευσης για να μην σαπίσει. έχω την εντύπωση πως με αυτά τα φυτά θα καλύψεις την είσοδο έξοδο του φίλτρου σου και θα αποφύγεις το πίσω χώρισμα που θα σου περιορίσει τα λίτρα. θερμαντικό δεν χρειάζεσαι για τα χρυσόψαρα οπότε δεν θα έχεις κάτι να φαίνεται άσχημα. επίσης το μαύρο φόντο στην πλάτη δεν αφήνει στο μάτι να διακρίνει τα στοιχεία του φίλτρου. πάντως σαν μάνα, σου λέω μπράβο σου! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορουσες να δωσεις αλλους 7 ποντους βαθος τοτε το σχεδιο που εχεις ειναι μια χαρα για να κανεις ενα φιλτρο τυπου αμβουργου!Ετσι ουτε εξωτερικα φιλτρα χρειαζεσε και δεν θα φενετε και τιποτα!Καναμε πριν μια βδομαδα ενα ιδιο με 8αρια τζαμια περισεματα που ειχαμε και ουτε κοντρες θελει ουτε τιποτα επανω!Βαλαμε μεσα μια αντλια που γυριζει 600 λιτρα/ωρα μπλε σφουγγαρι στην αρχη και αρκετα λιτρα ελαυφροπετρα για βιολογικο υλικο πολλα παραπανω απο οσα θα επαιρνε ενα εξωτερικο φιλτρο για αυτο το ενυδρειο!Οσο για το τζαμι χωρισμα μπορεις να παρεις ειτε ενα αμοβολης ειτε ενα φυμε ετοιμο και δεν φιανετε τιποτα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτό που βάζεις μια αντλία να τραβάει νερό και υποχρεωτικά η ροή περνάει από τα φίλτρα; Με 8άρι τζάμι θα το κάνω γιατί βγαίνει στα ίδια λεφτά με 6άρι. Διαστάσεις 60*60 δύο κομμάτια 50*60 δόυ κομματια Ο πάτος 50*60 8 κόντρες 80 ευρώ . Μου έκανε καλή τιμή; ------------------------- Κόντρες να μην βάλω ψηλά; Θα μπει ένα πλαίσιο γυρω-γύρω και πάνω και κάτω. Θα είναι αρκετό; Κάποιο λινκ για φίλτρο τύπου Αμβούργου; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ZEIN : 02-02-13 στις 14:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Eλπιζω να μην τα εκοψες ηδη.
Οι σωστες διαστασεις ειναι: 50 χ 60 (πατος) 60 χ 60 (μπροστα-πισω) 49,2 χ 60 (πλαϊνα) με 8αρι τζαμι Πως θα τα κολλησεις αν ειναι 50 χ 60? Τα πλαϊνα πρεπει να μπουν αναμεσα στο μπροστινο και πισω τζαμι. Ελπιζω να ψαξεις αρκετα για το πως θα τα κολλησεις, δεν ειναι τοσο απλο. Και πανω να βαλεις κοντρες κατα τη γνωμη μου. Το πλαισιο θα ειναι για ομορφια, δεν θα κραταει το ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλά για γρήγορα, Οπότε κοντρες θα μπουν. Αν το κολλήσω επάνω στο πάτο τα πλαϊνά θα είναι 48,4*60 Αν τα κολλήσω περιμετρικά τα μπρος πίσω θα είναι 61,6*60 Η αλλάζει ο πάτος 58,4*50 και κολλούνται περιμετρικά πάλι. Καλά το πάω;;; Πάνω στη βάση ή περιμετρικά;ε; Επειδή θα είναι ψηλό λέω επάνω .... |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι, βγαζεις παντα το παχος των τζαμιων. Υπαρχουν και μερικοι που βγαζουν αλλο ενα mm για να εχει χωρο η σιλικονη. Προσπωπικα δεν το εκανα οταν κολλησα το ενυδρειο μου.
|
|||
|
|||
![]()
Γνωμη μου τα τζαμια να τα κολλησεις ΠΑΝΩ στον πατο και οχι γυρω γυρω.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξανά από την αρχή. Ερώτηση για ενυδρείο. | spartac | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 04-03-11 20:19 |
Ick ξανά!! | Moutralewn | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 33 | 04-07-10 18:48 |
Ρεφρακτόμετρο ξανά... | nikman | Λοιπός εξοπλισμός | 6 | 14-02-08 00:36 |
Γέννησαν ξανά οι δίσκοι μου στο μεγάλο ενυδρείο | Noni | Δίσκοι | 3 | 08-01-08 17:45 |
ξανά-μανά παρουσίαση | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 17-10-06 18:24 |