|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() (πραγμα το οποιο το σκεφτηκα πολυ σοβαρα !!!) Δεν ειναι απολυτο οτι φταινει τα φωσφορικα , εγω που εχω βγαλει σε δυο ενυδρεια ειμαι 0 απο φωσφορικα , αρα ισως φταίνε και αλλα και πολυ φοβαμαι ο φωτισμος μου , γιατι ΚΑΙ στα δυο εχω τις ιδιες λαμπες (Aquamedic white and blue 39watt η καθε μια) και ειναι 8 μηνων !!
__________________
![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Οι άλγες τρέφονται με φωσφορικά και είναι λογικό να μην τα ανιχνεύεις!
![]() ![]()
__________________
Κώστας "I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one." |
#3
|
||||
|
||||
![]()
σαν μια κινηση τωρα ειναι να αλλαξω τις λαμπες , και δεν ξαναπερνω τις ιδιες , θα παρω τις ΑΤΙ. Εχω την εντυπωση οτι οι aquamedic δεν μας τα λενε καλα , σε δυο ενυδρεια με τις ιδιες ακριβως λαμπες και γεμισαν bryopsis , και με φιλο αλλον που επιασε μου ειπε οτι και αυτος εχει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ιδιες , 3 στα 3 ενυδρεια δηλαδη δεν νομίζω οτι ειναι συμπτωση ....?????
Θα παρω και μια UV να βαλω.
__________________
![]() ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον δεν έχεις κοράλλια γιατί αγχώνεσαι και ρίχνεις ένα κάρο ζουμιά στο ενυδρείο; Τις λάμπες άλλαξε και αύξησε και την φωτοπερίοδο.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τωρα λες οντος να ειναι απο τις λαμπες ...?... μακαρι!! Θα βαλω της ΑΤΙ , την blue plus μαζι με την purple plus , πηστευω ειναι καλος συνδιασμος για fish only. Τωρα γιατι μου πρωτεινης να αυξησω την φωτοπεριοδο ????? Αυτο μηπως βοηθησει την αλγη να αναπτυχθει περισσοτερο????????????? (εχω ακουσει σε αλγες να μειωνουμε φωτοπεριοδο?) Τωρα εχω 7 ωρες την white και 3 ωρες την blue (την blue την σβηνω καπου στο ενδιαμεσο των 7 ωρών της white) Mηπως κανω λαθος ?? που εχω πιο πολλες ωρες την λευκη μονο ??
__________________
![]() ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Τις μπλε θα τις ανάβεις πρώτες. Μετά μία ώρα θα ανάβεις και τις άσπρες. Θα κρατάς 8 ώρες όλες τις λάμπες αναμμένες και μετά θα σβήνεις τις άσπρες και θα κρατά μία ώρα τις μπλε. Δηλαδή σύνολο 10 ώρες από τις οποίες οι 8 ώρες θα είναι όλες οι λάμπες αναμμένες και 2 ώρες (μία στη ανατολή και μία στη δύση) θα είναι οι μπλέ.
Την άλγη από ότι είδα τη καθάρισες και πολύ καλά έκανες. Εγώ είχα μειώσει κάποτε τη φωτοπορίοδο για χάρη της άλγης και είχα αύξηση σε ΝΟ3. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός ή πεθαίνοντας η άλγη γύρισε πίσω στο νερό κάποια από τα νιτρικά που είχε δεσμεύσει. Γιαυτό το καλύτερο είναι να αφαιρείς την άλγη όπως έκανες εσύ. Την μέθοδο με τα βακτήρια δεν την έχω εφαρμόσει αλλά έχω διαβάσει ότι κάνει δουλειά.
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]() ![]() Καταρχην θα τις αλλαξω οπως ειπα με ΑΤΙ , τωρα για 10 ωρες χχχμμμ θα ακολουθησω την συμβουλη σου και ευχομαι να μην γηνει χειροτερα ![]() Απλα στο ειπα γιατι για μερικες αλγες προτείνουν να μειωσουμε την φωτοπεριοδο , οταν ειχα βγαλει καφε αλγη και ειχε θολώσει και το νερο και μειωσα την φωτοπεριοδο αμεσως σε μια βδομαδα εξαφανιστικε και το νερο κρυσταλο !! Τωρα για αυτην αν νωμηζεις οτι θελει αυξηση ... τι να πω .. θα την κανω 10 ωρες οπως ειπες . Ισως να ειμαι λαθος που δεν αφηνω την μπλε ανοιχτή και μονο με το λευκο φως να δημιουργήθηκε.
__________________
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πράσινη άλγη | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-02-10 08:50 |
Μπλέ - πράσινη άλγη | ANXRI | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 20-03-09 22:42 |
Πράσινη τριχοειδής άλγη | Filotas | Malawi | 22 | 25-02-09 18:40 |
Πράσινη άλγη στα τζάμια.. | vassilis23 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 05-04-07 13:20 |
Πράσινη άλγη... | daukalion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 17-06-05 19:14 |