|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ΒΙΟΤΟΠΙΚΟ ΑΣΙΑΣ (Γεωγραφικό)
3 Pearl Gourami - Ένα αρσενικό, δύο θηλυκά (το πως θα τα ξεχωρίσεις είναι δύσκολη ιστορία). 6 Ottocinclus (δεν ζεί στην Ασία, αλλά πιστεύω πως πρέπει εδώ να κάνεις μία υποχώρηση καθώς ένα ασιατικό αλγοφάγο, το SAE, που πρέπει να μπαίνει σε ομάδες των 6 (ή μονο του) είναι οριακό για τα 90Lt. Ένα SAE ίσως μπορείς να βάλεις. 6 Zebra Danio 2-3 Zebra Nerite Snails Φυτά: Βαλισνέριες, Κρυπτοκορίνες, Rottala Rotundifolia, Tiger Lotus, Blyxa Japonica, Java Fern, Pistia Stratiotes και πολλά άλλα Παροχή DIY CO2 Χρήση τύρφης στο φίλτρο PH γύρω στο 7 KH 4-6 GH 6-8
|
||||
|
||||
![]()
Pearl gourami σε 90 μικτα λιτρα οχι καλυτερα.
Αντι για οτο μπορεις να βαλεις να βαλεις 7-8 αμανο γαριδες. Νεριτες ειναι απο την Αφρικη και αν βαλει ξυλα θα του τα γεμισουν αυγα που δεν καθαριζουν με τιποτα. Ζεβρα ντανιο μια χαρα,αλλες επιλογες ειναι τα pearl rasbora (cpd) οπως και τα white cloud minnow και αν πεσει και αλλο το ph μπορει harlequin rasbora. Για τα φυτα και τα τις παραμετρους θα συμφωνησω.
|
||||
|
||||
![]()
Για τα pearl ίσως τα 90 λίτρα είναι οριακά αλλά δεν είναι απαγορευτικά. Εγώ έχω 3 pearl σε 100 λίτρα εδώ κι ένα χρόνο και έχουν ζευγαρώσει κανα δυό φορές, δεν δείχνουν σημάδια στρές και είναι υγειέστατα. Βέβαια κανείς ποτέ δεν ξέρει πως νιώθουν τα ψάρια.
Και στο ιντερνετ πάντως αναφέρουν τα 100 λίτρα σαν συνιστώμενο όγκο νερού. Ένα έγκυρο site: http://fish.mongabay.com/species/Tri...er_leerii.html Πάντως δεν επιμένω, μπορεί να ξέρεις κάτι παραπάνω. Συζήτηση κάνουμε. Για τα harlequin rasbora σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερο ενυδρείο, ειδικά σε μήκος, τουλάχιστον 1.20μ. Είναι σμηνόψαρα και θέλουν αποστάσεις για να κόβουν βόλτες. Όλα αυτά από όσα έχω διαβάσει σ' αυτό το φόρουμ.
|
||||
|
||||
![]()
Εδω μιλαμε για 90 λιτρα μικτα.Οποτε εφοσον υπαρχουν μικροτερα γκουραμι που του αρεσουν κιολας ας μην παμε σε ενα τοσο μεγαλο ειδος που καλο θα ηταν να ζουσε σε πανω απο 100 λιτρα.
Οσο για τους αρλεκινους αν θελουν τουλαχιστον 120 εκατοστα για δισκους τι θα προτειναμε? Τα 80 εκατοστα ειναι μια χαρα για αρλεκινους. Δεν μιλαω σαν φωτεινος παντογνωστης,ουτε το οτι ειμαι μοντερεητορ με κανει πιο σχετικο απο εσενα.Την αποψη μου λεω.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις!!!
Συγνώμη που δεν απάντησα αλλά πήγα ένα ταξιδάκι στο χωριό μου... Μια εναλλακτική η Ασία... Σήμερα πήγα και πήρα άμμο από τη θάλασσα(λέω, ας αξιοποιήσω το ταξίδι... ![]() Ξέρω ότι αν τη χρησιμοποιήσω, θα πάω σε σκληρό νερό... Η λύση μου σε αυτή την περίπτωση είναι tanganika και κοχυλόψαρα μόνο;;; Και αν πάω σε αυτά, συνδυάζονται με άλλα ψάρια;;; ------------------------- Α και μια ακόμα ερώτηση... πείτε μου για το kribensis, μου άρεσε αρκετά... Με τι άλλα ψάρια μπορεί να μπει;;; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη krispie : 27-01-11 στις 11:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
OK, ευχαριστώ... Και δεν υπάρχει άλλη λύση αν βάλω άμμο θαλάσσης, ε;;;
------------------------- Κάποιος που να ξέρει παιδιά; ------------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Κάποια απάντηση plz Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη krispie : 28-01-11 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσοψαράδικο - Κατασκευή κι επιλογές | SlimData | Χρυσόψαρα | 47 | 15-01-11 12:55 |
20λιτρο τι επιλογές έχω? | endymion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 10-07-10 17:54 |
Νέο ενυδρείο - επιλογές - βοήθεια! | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 31-08-08 23:04 |
Επιλογές φόντου | Celda | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 16-12-05 20:59 |