|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασιλη μιλας για το εκπληκτικο Black Princess που μ ειχες ξαναπει? Τι γινετε σου ηρθε ? ?? Ρωτησα δεν υπαρχει αλλου στην Κυπρο . Εχεις κανενα αλλο σπανιο φυτο στα υποψιν???????? ------------------------- Παράθεση:
Αυτα ειναι! ![]()
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 15-06-10 στις 13:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μιχάλη πήρα επίσης τα: Orontium aquaticum, Iris versicolor Rosea, το Equisetum hyemale, το Houttuynia cordata, το Marsilea mutica. Το τελευταίο είναι όλα τα λεφτά στο σημείο όπου θα πέφτει το νερό σε μια λιμνούλα κάτω από τον καταρράκτη. Τα πήρα από τώρα ώστε τον Ιούλιο που θα τα χρειαστώ να είναι έτοιμα μεγάλα φυτά. Μέχρι τότε ίσως να μοιράσω και κάποια κλαδέματα.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
![]() Θα μας παλαβωσεις παντως οταν τελειωσεις !Εχεις φοβερο γουστο !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Mιχάλη ναι, όλα αυτά θα αντέξουν στον καιρο της Κύπρου. ![]() Σε λιγάκι κάποια από αυτά θα τα έχετε και εσείς. Τα μόνα που θα καθηστερίσουν είναι η νυμφαία και το Equisetum hyemale (ιππουρίδα που με το τελικό της ύψος παραπέμπει στο παμπού).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολυυυυ ομορφα ! ! ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννο πολύ εύρωστα και όμορφα τα φυτά σου. Τους σπορους της διοναιας, αν δεν ειχες χωρο, επρεπε να τους βαλεις γυρω γυρω στη γλαστρα και σιγα-σιγα θα μεγαλωναν οποτε και τους μεταφυτευες. Δυστυχως τωρα ειναι αργα, η φυτροτικότητά τους χανεται μετα απο εναν χρονο..
Τα νηπενθη πολλαπλασιαζονται ευκολα με μοσχευματα κορυφης.. Θα κανουν κανα δίμηνο να αρχισουν να αναπτυσσονται, αλλά είναι καλό και για το μητρικό φυτο. In the pond, το βαθυκοκκινο νουφαρο ειναι πραγματι εκπληκτικο, θελω να δω αν μπορεσω να παρω ενα μοσχευματάκι, έχω βρει κάπου... Αλήθεια, πόσο κοστίζουν τα νούφαρα σε φυτώρια εκεί; Προχθές ρώτησα απο ενδιαφέρον σε ένα που είχα σταματήσει και τα χάζευα και μου είπε 25 ευρω ![]() Για το μπλε που γραφεις, ποιό εννοείς; Μπλε "λωτό" μήπως; Μπλε χρωμα εχουν μονο τα τροπικα, και εχοω βαλει καποιους σπορους να φυτρωσουν, αλλα ακομα τίποτα... Να σας γραψω και τις δικές μου growlists από υδρόβια και απο εντομοφάγα. Eichhornia crassipes Pistia stratiotes Equisetum hyemale Pontederia cordata Iris pseudacorus Allium stellatum Nymphaea tuberosa (κόκκινο μωβ) Nymphaea alba (ασπρο) Nymphaea spp. (κιτρινο με πρασινομωβ φυλλα) Egeria densa Ceratophyllum demersum Cyperus alternifolius Cyperus papyrus Bacopa monnieri Houttuynia cordata Potamogeton gramineus Myriophyllum aquaticum Scirpus zebrinus Chara spp. Saururus cernuus Menyanthes trifoliata Nelumbo nucifera Nuphar luteum Iris pseudacorus Oryza sativa (καφέ) Oryza sativa (Black Madras - με μαυρα φυλλα) Oryza sativa (άσπρο) Utricularia vulgaris Lysimachia nummularia Hydrocotyle vulgaris Typha minima Εντομοφαγα -------------------- Cephalotus follicularis Darlingtonia californica Dionaea muscipula Drosera capensis Heliamphora nutans Nepenthes sanguinea Nepenthes x vendrata Pinguicula moranensis Sarracenia minor Sarracenia x leucophylla Sphagnum spp. Utricularia alpina Utricularia longifolia Dionaea 'Akaï ryu' Dionaea muscipula Dionaea muscipula μακρόφυλλη Drosera binata Drosera capensis pubescent (κοκκινη) Drosera communis Drosera nidiformis Drosera paradoxa Nepenthes x Hookeriana Sarracenia flava 'red lid' Sarracenia maroon Sarracenia psitacina Sarracenia purpurea ssp purpurea |
|
||||
|
||||
![]()
Όντως, πολύ αξιόλογος ο κατάλογος των φυτών σου. Μακάρι να πάνε όλα καλά και κάποια θα μπορέσω να σας προμηθεύσω. Τώρα θα έχω αρκετό χώρο για να τα καλλιεργήσω.
Πες μου όμως ένα ονοματάκι ώστε να είναι οι συζητήσεις μας πιο οικίες. Το μπλε νούφαρο που έχω δεν είναι τροπικό, αλλά υβρίδιο. Δες εδώ (nymphaea empress). Η διαφορά της συγκεκριμένης νυμφαίας είναι ότι τα φύλλα της είναι υπέροχα, σε σχέση πάντα με την αυθεντική αιγυπτιακή Nymphaea Caerulea. Μη με ρωτήσεις περισσότερα, δεν είμαι ειδικός. ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |