|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....
|
|
||||
|
||||
![]()
Οκ..θα δω τι θα κάνω...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ): - Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση - Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς - Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών. - Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό. - Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα). Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα. |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.
Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει. Θέοφιλος ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου. ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω θα τα έχω κανονίσει τα περισσότερα μιας και είναι η γιορτή μου σήμερα...
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα αγόρασα νέο ξύλο μόμπανι και μερικά ακόμα φυτά.. Ο δίσκος δεν έχει σταματήσει να κυνηγάει τον άλλο, και όποτε τον δει να παίρνει λίγο θάρρος τον κυνηγά...
![]() Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο μικρός κυνηγαει τον μεγάλο ![]() ![]() ![]() Και κάτι λίγο άσχετο τώρα... λίγο πιο πέρα από το δωμάτιο μου, που είναι το ενυδρείο έχουμε πιάνο.. Θα υπάρχει πρόβλημα όποτε παίζει κάποιος...;;
|
||||
|
||||
![]()
Με τα αυτια σας?
|
|
||||
|
||||
![]()
χεχεχεχεχεχεχε...........................
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Carebean pirate;174091
Και κάτι λίγο άσχετο τώρα... λίγο πιο πέρα από το δωμάτιο μου, που είναι το ενυδρείο έχουμε πιάνο.. Θα υπάρχει πρόβλημα όποτε παίζει κάποιος...;;[/quote] Αστείοοο... Να γελάσω και εγώ χα χα
|
||||
|
||||
![]()
μα αφου συνεχιζεις να κανεις του κεφαλιου σου....τι να κανουμε βρε χριστοφορε....???το ριξαμε λιγο στο γελιο.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι έκανα δλδ..;; εφτιαξα τo aquascaping..το μόνο που μένει τώρα είνα η αγορά του εξωτερικου φίλτρου το οποιό θα είναι το sera fil 900 και το έχω παραγκειλει και θα το πάρω την πέμπτη που έρχεται και θα αγοράσω ακόμα 3 νέους δίσκους και θα πάρω πιθανον πισω τον άλλο γιατί είναι άγριος.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν..εχθές αγόρασα ακόμα λίγα φυτά, μονο που δεν ξέρω το όνομα τους..!
![]() θα σας δείξω δωτό σύντομα και νμζ πρέπει να βάλω και μερικές μετρήσεις..., έτσι..?? ![]() ![]() Την Παρασκευή νμζ θα αγοράσω ακόμα 2 δίσκους..Είδα κάτι όμορφους μπλέ σε κάποιο πετ σοπ και νμζ θα πάω να τους πάρω..!! Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..?? Με τα σαλιγκάρια τι να κάνω..?? Σκέφτηκα να πάρω 2-3 κλοουν για να τα εξαφανίσουν... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
¶σε τους κλόουν στην άκρη! Βγάζε μηχανικά όσα βλέπεις και μπορείς στις περιοδικές συντηρήσεις που κάνεις στο ενυδρείο και αργότερα βλέπεις/ουμε
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..?? ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Βλέπω ότι δεν έχεις τηρήσει αυτά που σου είπα (τα έχω γράψει με σειρά προτεραιότητας μάλιστα).
Αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό αλλά δεν αναφέρεις πόσο νερό θα αλλάζεις. Αν αλλάζεις 20% / τρεις φορές την εβδομάδα θα είσαι άρχοντας. |
|
||||
|
||||
![]()
20% τότε, 3 φορές την ευδομάδα..,στα 400 λίτρα που είναι περίπου 80 λίτρα σε κάθε αλλάγή νερου.., σωστά..?
|
|||
|
|||
![]()
Ακριβώς.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μερικές μετρήσεις που έκανα σήμερα..? Τι λέτε..?
|
||||
|
||||
![]()
οχι ασχημα(αν μετρας με ακριβεια βεβαια)
λιγο αν μπορει να χαμηλωσει η γενικη σου σκληροτητα,θα ηταν καλυτερα.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η γενική σκληρόττα πως θα χαμηλώσει και πόσο..?
|
||||
|
||||
![]()
πριν πουμε το οτιδηποτε,μετρα την gh της βρυσης σου,για να δουμε τυχον αποκλισεις...και βλεπουμε....
|
|
||||
|
||||
![]()
Xρησιμοποιεις co2? Καποιο αλλο μεσο για να κατεβασεις το ph?
Γιατι κατι δεν παει καλα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
και ξαναρωταμε......
η βρυση σου,τι πεχα,ανθρακικη,και γενικη σκληροτητα εχει....??? |
|
||||
|
||||
![]()
Για να εχεις ph 6.5 με kh 6 χωρις να χρησιμοποιεις καποιο αλλο μεσο εκτος co2 για να κατεβασεις το ph (π.χ. τυρφη), σημαινει πως εχεις 57ppm co2 στο νερο σου. Δε νομιζω να ζουν ψαρια ετσι...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι δεν κατάλαβες Χριστόφορε!! ???
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό.. που είπε ο thanosatha..!
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ιστορία ...πόνου !!! | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 11-12-06 00:06 |
Η ιστορία ενός Oscar.. | soulmate | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 21-05-04 00:10 |