Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 05-08-11, 23:27
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Μιας και τελειωνει το api stress coat αντιχλωριο που εχω, πηρα σημερα ενα μικρο μπουκαλακι seachem prime που το χρησιμοποιειτε πολλοι απο εσας και το εχετε προτεινει επανειλημμενως. Ελπιζω να ειναι το ιδιο καλο. Αμα κανω μια αλλαγη 20 λιτρων ας πουμε, θα βαλω 0,5 ml απο το prime μιας και στα 200 λιτρα λεει 5ml? Το καπακι του δεν εχει δεικτη για τα ml, αλλα θα κρατησω το καπακι απο το api stress coat που εχει κανονικα δεικτη για 1,5,10 ml.

Κατι ακομα....Θα φυγω για 9 μερες διακοπες τον αυγουστο. Εχω εναν μεγαλο ανεμιστηρα τον οποιο τον εχω σε μεγαλυτερο υψος απο το ενυδρειο, να ριχνει κατευθειαν στην επιφανεια του νερου. Δεν τον εχω αναμενο συνεχεια, η μεγαλυτερη θερμοκρασια που εχει παει το καλοκαιρι το ενυδρειο ειναι 27,5 χωρις aircodition στο χωρο του κλπ. ειναι δροσερο το σπιτι. Οταν βλεπω θερμοκρασια λοιπον να πηγαινει λιγο πανω απο 27, τον αναβω για 2-3 ωρες, παει 25,5 - 26 και τον σβηνο. Μιας και θα φυγω λοιπον οπως λεω και πιο πανω, πηρα 2 ανεμιστηρακια απο ενα μαγαζι

το ενα ειναι αυτο:

τα οποια ειναι με usb συνδεση και καταλανωνουν 2,6 watt σε σχεση με τα αντιστοιχα που βγαζει η ιδια εταιρια με ρευμα που καταλανωνουν 15 watt και ζεσταινονται πολυ στο πισω μερος εκει που ειναι ο μηχανισμος τους (αυτα με το usb δεν ζεσταινονται καθολου). Ευτυχως παλαιοτερα ειχα παρει μερικους ανταπτορες απο ebay που μετατρεπουν το usb σε ρευμα και να που χρειαστηκαν. Λεω να τα βαλω με χρονοδιακοπτη να ριχνουν στην επιφανεια του νερου οσο δουλευει το φως του ενυδρειου, δηλαδη 16:00 - 00:00 για οσο καιρο λειπω. Βασικα λεω να δουλευουν 40 λεπτα την ωρα και ενα 20λεπτο να ξεκουραζονται, δηλαδη για παραδειγμα, 16:00-16:40 και μετα 17:00-17:40 κ.ο.κ....τι λετε?

Ακομα πηρα και μια αυτοματη ταιστρα της Hailea το μοντελο wt-120. Βεβαια η τροφη μου ειναι πουδρα οπως εχω πει και δεν ημουν σιγουρος κατα ποσο ακομα και στην πιο μικρη σκαλα θα μπορουσε να ριξει λιγη τροφη. Εκανα ενα τεστ και ειδα πως στη 1η σκαλα, η ποσοτητας τροφης δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη. Μπορω ακομα να κανω πατενουλα και η πρωτη σκαλα να ανοιγει στο μισο σε περιπτωση που διαπιστωσω πως ριχνει παραπανω απο οση ποσοτητα θελω. Τι λετε για ολα αυτα? Θα επρεπε κατι ακομα να προσεξω?
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές