![]() |
#1 |
Αλλαγές νερού
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα,
Διαθέτω ένα ενυδρείο με γύρω στα 200lt καθαρά. Οι αλλαγές νερού δηλαδή πρέπει να είναι γύρω στα 65lt την κάθε φορά (ο πετσοπάς είπε το 1/3 του νερού). Έχω ένα δοχείο των 25lt και εκεί θα ήθελα να προετοιμάζω (με αντι-χλώριο και θερμοκρασία) το νερό που θα βάλω μετά την αφαίρεση. Η ερώτησή μου είναι... μπορώ αυτά τα 65lt να τα αλλάξω σε δόσεις? δηλαδή ένα μέρος σήμερα ένα μέρος αύριο κτλ. Γιατί είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη η προετοιμασία των 65lt με τη μία. |
|
Εμφανίσεις: 2844
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα είναι πιο κουραστικό για σένα και θα στρεσσάρεις χωρίς λόγο και τα ψάρια σου, αν η (εβδομαδιαία πχ) αλλαγή νερού κρατάει 3 μέρες.
Και πώς θα το κάνεις?? Αν βγάλεις σήμερα 25 λίτρα και βάλεις άλλα τόσα, αύριο θ' αλλάξεις και μέρος του φρέσκου νερού που έβαλες σήμερα. Υπάρχουν στην οδό Φράγκων ωραιότατα 70λιτρα βαρελάκια, με κόστος γύρω στα 20 ευρώ, που θα σου λύσουν τα χέρια μια και καλή. |
|
|||
|
|||
![]()
περα απο το θεμα προσωπικής κουρασης...μιας και δεν ασχολισε 1 φορα αλλα 3 μεσα στην εβδομάδα πιστευω πως είναι πολύ καλυτερο από την εβδομαδιαία αλλαγή και το δικαιολογω....
α)μικρότερη και σταδιακή μεταβολή των φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού. β)πολυ μικρότερο στρεσάρισμα στα ψαρια γ)σταθερή μείωση των επιβλαβών ουσιών για τα ψάρια και διατήρισή τους σε πολυ μικρότερα καθημερινα επίπεδα καθώς και μεγαλύτερη τελική εβδομαδιέα απομάκρυνση τοξικών ουσιων. Αυτά ειναι μερικά από τα ευκολα πλεωνεκτηματα της μερικής καθημερινής αλλαγής νερού που μου ήρθαν άμμεσα |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγω ειμαι υπερ των μικρων και συχνων αλλαγων αν δεν βαριεσαι φυσικα(εγω το εκανα μια βδομαδα και τα έφτυσα)
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα και με σταδιακές αλλαγές όπως λές δεν υπάρχει πρόβλημα. Προσωπικά προτιμώ μιά κι΄ έξω την αλλαγή να ξεμπερδεύω. Με την πάροδο των χρόνων να είσαι σίγουρος οτι θα σε κουράσει τρείς φορές αλλαγή την εβδομάδα. Οσο για κουβά, βαρέλι, μπετόνι ή με οτι άλλο μπορείς να κάνεις αλλαγή υπάρχουν σε όσα λίτρα θέλεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξεμπερδευεις ομορφα και ωραια με μεγαλυτερο βαρελι και μια αντλια με καλο μανομετρικο και ρυθιση ροης (για να μη μπαινει χειμαρος το νερο μεσα και εχεις ντραβαλα).
Και ενα οικονομικοτατο διαφανες (για να βλεπεις οταν θελει καθαρισμα μεσα) αλφαδολαστιχο που να ταιριαζει στην εξοδο της αντλιας, ειτε εξωτερικα ειτε εσωτερικα. Αν εχεις εξωτερικο φιλτρο δες κι αυτο που μπορει να σου κανει την αλλαγη παιχνιδακι. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποιότητα νερού - αλλαγές νερού | gianelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-10 23:01 |
CO2 & αλλαγές νερού | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 30-08-07 10:34 |
Αλλαγές Νερού. | caverman | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 07-06-06 00:54 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |