|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα... έχω το εν λόγω σκίμμερ στο μεσογειακό μου εδώ και 7 μήνες. Τον τελευταίο μήνα, ενώ δούλευε άψογα, ξεχειλίζει κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 2 με 3 φορές. Έτσι ενώ γέμιζε το δοχείο του κάθε 2 εβδομάδες με μαύρη μαυρίλα και σαπίλα, τώρα κάθε τόσο βγάζει καθαρό νερό χωρίς επεξεργασία στα καλά καθούμενα!!! Κάθε φορά που ξεχειλίζει βγάζει περίπου 1 με 2 λίτρα νερό, και μετά συνέρχεται... WTF???
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως μπουκώνει η αντλία απο κάτι;
Το έχεις καθαρίσει ποτέ; Αν ήταν καινούριο θα σου έλεγα ότι είναι άστρωτο, αλλά έτσι όπως τα λές κάτι άλλο παίζει. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πέσει ο ρυθμός συλλογής της νεκρής πρωτεΐνης καθώς, με τη σωστή λειτουργία του κατάλληλου σκίμμερ, αυτή μειώνεται καθημερινά. Επομένως, ίσως και να μην πρέπει να σε τρομάζει αυτό που συμβαίνει.
Τώρα αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, θα πρέπει να αναζητηθούν αίτια. Αρχικά θα ρωτήσω αν το σκίμμερ αφρίζει όπως πρώτα. Αν όχι, τότε θα πρέπει να καθαριστεί καλά ο κυκλοφορητής και να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί, από τα άλατα που πιάνει εσωτερικά, το σωληνάκι του αέρα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το σκίμερ αφρίζει κανονικά, μαζεύει κανονικά τη λάσπη, και κάποια στιγμή στα καλά καθούμενα ξερνάει νερό ανεπεξέργαστο και τα κάνει λούτσα στο σαλόνι... Μην ξεχνάμε ότι στο σκίμερ είναι εξωτερικό τύπου Hang-on.
Το σωληνάκι του αέρα είναι 2 κομάτια ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό. Το εσωτερικό δεν ξέρω πως να το αλλάξω αν και μου φαίνεται ότι έχει τσακίσει κάπου στη μέση. Μπορώ να τα αλλάξω με αλφαδολάστιχο πιο μεγάλης διαμέτρου??? Το εξωτερικό μπορώ να το αλλάξω ανά πάσα στιγμή αυτό είναι εύκολο. Το θέμα είναι ότι αν μπουκώνανε τα σωληνάκια του αέρα, το σκίμερ δε θα έπρεπε να ξεχειλίζει, καθώς άμα το φράξω το σωληνάκι η στάθμη του νερού πέφτει, δεν ανεβαίνει. Το μόνο που ανεβάζει τη στάθμη είναι άμα μπουκώσει η έξοδος του σκίμερ. Στο συγκεκριμένο σκίμμερ, η ρύθμιση της εξόδου γίνεται από ένα περιστροφικό διακόπτη στην έξοδο. Παίζει να φράζει και γι αυτό να κάνει την πλημμύρα???
|
||||
|
||||
![]()
Μου τύχαινε παλιότερα σε παρόμοιο σκίμμερ να έχω τα ίδια θέματα με σένα γιατί η βανα που εχει στην 'έξοδο ξερυθμιζόταν πολύ εύκολα. Ελάχιστα να την πείραζες πλημύριζε. Δές μήπως συμβαίνει παρόμοιο και σε σένα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναφερόμουν ειδικά στο εσωτερικό σωληνάκι. Κάνε ένα καλό καθαρισμό και (συμφωνώ με τον προλαλήσαντα) κάνε και ένα τσεκ στη ρύθμιση της ροής.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως αυτό συμβαίνει όταν ταϊζεις ή γενικά επιβαρύνεις το σύστημα σου με πλαγκτόν, σκόνες κλπ ;;;
|
|||
|
|||
![]()
συνήθως γίνετε νύχτα ή πρωί ώρες δηλαδή από τάισμα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευη SKIMMER V2 1000 | ραφαηλ10 | Φίλτρανση | 2 | 19-03-11 09:26 |
SKIMMER 1000 lt ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 200 lt? SWSTO H LATHOS??? | Vave | Φίλτρανση | 5 | 28-08-09 15:19 |
Skimmer V2 1000 TMC..Απορεια | malawimbuna | Φίλτρανση | 10 | 06-04-09 19:15 |