|
![]() |
#1 |
καινούρια αγορά ψαριών ...
![]() Αξιολόγηση:
![]() Σήμερα πάω να αγοράσω κανα δυο ψαράκια. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι πάει ( εννοώ να μην εχουν αντιπαλότητες μεταξύ τους ) με 6 buenos aires tetra , 3 gourami , 2 sae , 1 placo ? Θέλω σχετικά όμορφα και όχι πολύ ακριβά ...
![]() |
|
Εμφανίσεις: 3493
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα. Η κατάσταση του ψαριού είναι η ίδια ακόμη ... Αλλαγή έκανα εχθές στο νερό και να πω την αλήθεια είδα μεγάλη αλλαγή στην συμπεριφορά των ψαριών . Είναι πιο δραστήρια και έγινε πιο διαυγές και το νερό μου . Οπότε να περιμένω καμιά εβδομάδα πριν βάλω νέα ψαράκια ? Έχω βάλει μπόλι από ενυδρείο που το έχει 15 χρόνια ένας φίλος .
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα περιμενα να βρει ισορροπια το ενυδρειο και μετα να κανω οτιδηποτε. Το οτι εκανες την πρωτη αλλαγη νερου, σιγουρα δεν σημαινει οτι ωριμασε το ενυδρειο. Σε 1-2 μηνες θα εβαζα αλλο ψαρι, εφοσον ειχα φροντισει να ειναι αψογες οι συνθηκες πρωτα.
|
||||
|
||||
![]()
1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:6.8
KH:3d εδώ μάλλον έχω πρόβλημα GH:7d ΝΗ3 (αμμωνια): σήμερα θα αγοράσω μετρητή ΝΟ2(νιτρώδη):0.5 και εδώ μάλλον χάλια τα πράγματα ΝΟ3(νιτρικά):10 ------------------------- οκ σε ευχαριστώ πολύ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bouhy34 : 30-11-13 στις 11:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απλα δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου, για να εχεις νιτρωδη. Να ξερεις, τα νιτρωδη ισως να ειναι και πιο επικινδυνα απο την αμμωνια. Δεν θα ηταν κακη ιδεα να ξαναμπολιασεις.
Το νερο το μαλακωνεις με καποιο τροπο και εχεις τετοιες μετρησεις? Με τι τεστ μετρας? Για αλλη μια φορα, μην κανεις βιαστικες κινησεις. Το χομπι θελει υπομονη, αν δεν θελεις το επομενο σου ποστ να ειναι παλι στις ασθενειες. Διαβασε και μαθε πως διατηρειται σωστα ενα ενυδρειο και μετα συνεχιζεις.
|
||||
|
||||
![]()
βάζω νερό απο σπιτικό φίλτρο της imperial το είχα πάρει πολύ ακριβά οπότε πιστεύω ότι εχει καλή ποιότητα το νερό που βάζω μέσα . τεστ έχω της jbl τα στικάκια που κάνουν 6 μετρήσεις αλλά δεν έχουν μέτρηση αμμωνίας . Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα, πιστευω οτι το ενυδρειο σου δεν εχει στρωσει ακομη. Καλο θα ηταν να περιμενεις ακομη και να μην βαλεις αλλα ψαρια.
Παρε τεστ για αμμωνια και μετρα. Κανε αλλη μια αλλα γη νερου. Στη συνεχεια κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου με την τωρινη κατασταση. Ο πλεκο ποιο ειδος ειναι; Και μην ξεχνας οτι ολοι ξεκινησαμε δυσκολα και με λαθη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.seriouslyfish.com/ και να καταλάβεις αν πρέπει ή όχι να τα αγοράσεις Εννοείται πως σε άστρωτο ενυδρειο ή σε ενυδρείο με άρρωστο ψάρι, ΔΕΝ μπαίνουν νέα ψάρια ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η καινούρια μας λίμνη! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 08-03-14 14:07 |
Αγορά Ενυδρείου 60 λίτρων & Είδη ψαριών | danny | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 31 | 09-10-12 23:20 |
Καινούρια Γκάπυ | Sandrea | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 16 | 27-11-11 23:42 |
Καινούρια αρχή... | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-07-06 10:55 |