|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Βοήθεια γιά τον εξοπλισμό της λίμνης μου
Καλησπέρα κι από μένα... Είμαι καινούργιος στον χώρο και όσο πίανουν τα χέρια μου προσπαθώ με την σειρά μου να φτιαξω την δική μου λίμνη.... Διάβασα αρκετά στο σαιτ σας και μου φάνηκε πάρα πολύ καλό... Πολύ καλή δουλεία από όλους... Θέλω λοιπόν τα φώτα σας που είστε αρκετα έμπειροι... Έσκαψα μία επιφάνεια 3χ5 με 3 επιπεδα των 25cm και μεγιστο βάθος κοντά στα 80cm.. Δεν το Θέλω για ψάρια αλλά διακοσμιτικό με καταραχτη και συντριβάνι... Βγαινει κοντά στα 11.000 λτ αν υπολόγισα σωστά... Επέλεξα λινερ με υπόστρωμα της firestone(το αναφέρω επειδή σε ένα σημείο εχει ρίζες από δέντρα και φοβάμαι τυχόν τρύπες)... Το σχήμα είναι οβάλ περίπου... Και ξεκινάω τις ερωτήσεις μου.. Α.Τι χωρητικότητας καταράχτη και skimmer filter πρέπει να επιλέξω;
Β.Τι φίλτρο πρέπει να βάλω για να μείνει η λίμνη καθαρή και να μην πρασινίζει; Γ. Για τον καταράχτη και το συντριβάνι χρειάζομαι μία αντλία με ένα Τ για να δίνει και στα δύο και αν ναί πόσα lph ή 2 ξεχωριστές; Δ.Σε όλα τα παραπάνω έχετε κάποια μοντέλα να μου προτείνεται; Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων για την βοήθεια σας |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Με χλωρίωση, πρασινάδα δεν υπάρχει, αλλά θα έχει εκείνη την μυρωδιά που έχουν όλες οι πισίνες. Αν θα βάλεις φυτά, τότε ναι, η άλγη αργά η γρήγορα θα αναπτυχθεί, τόσο η τσιχοειδής, όσο και η αιωρούμενη. Η λύση σε αυτό το θέμα είναι η λάμπα UV, που θα σε καλύψει στον τομέα της αιωρούμενης άλγης, της πιο ανεπιθύμητης βασικά, γιατί με αυτήν στο νερό δεν μπορείς να δεις τίποτε στο νερό. Παράθεση:
Θα ήθελα να μου απαντούσες στις ερωτήσεις πιο πάνω, ώστε να μπορέσω να σε βοηθήσω σχετικά με τον εξοπλισμό. Από μένα, καλή συνέχεια.
|
|||
|
|||
Βασίλη καλησπέρα!
Θέλω να σε ευχαριστίσω πολύ για την άμεση απάντηση σου...Δυστυχώς έχω και άλλες ερωτήσεις για σένα. Α. Χλωρίωση θα πρέπει να γίνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα;Ρωτάω γιατί αν το χλώριο είναι να μου στοιχήσει σε λίγους μήνες πολύ μήπως ήταν καλύτερα να πάρω μια λάμπα UV. Β.Οπως θα δείς και στην εικόνα το σημείο του καταράχτη υπολογίζω να έχει πλάτος 40-50 cm ...Το ύψος θα είναι περίπου 60cm και θα τρέχει μέσα.Πώς να το φτιάξω μόνος μου?Δεν θα πρεπει να έχει κάποιο κουτί να γεμίζει και να ξεχιλίζει προς τα κάτω? Γ.Συμφωνώ για το skimmer και θα ήθελα να μου πεις μοντέλο και πόσα λίτρα να χωράει...Αυτό έχει και φίλτρο σωστά?Οποτε δεν θα χρειαστώ κάποιο άλλο είδος φίλτρου, σωστά? Δ.Τι έιδους αντλίες να επιλέξω..Θα ήθελα να είναι οικονομικής κατανάλωσης σε ρεύμα. Ε.Η μία αντλία θα είναι μέσα στο skimmer και θα στέλνει στον καταράχτη και η άλλη απλά στο συντριβάνι? ΣΤ. Επειδή έχω κάποιες ρίζες εκέι που βλέπεις από τα δέντρα το υπόστρωμα και το λαινερ θα αντέξει ή θα το μπαλώνω συνέχεια?Αυτος μου είπε πως έχει αντοχή 400%..Δεν έχει πρόβλημα μου έιπε ούτε στις πέτρες που θα βάλω μέσα ούτε στις ρίζες. Παραθέτω και φωτό...Για σχέδιο πάντως δεν κάνω..Στα άλλα τα καταφέρνω Ευχαριστώ πάρα πολύ Βασίλη...Ήθελα απο παλιά να φτιάξω μία λίμνη στο σπίτι κι εσύ με βοηθάς πάρα πολύ.. |
|
|||||
|
|||||
Ευτυχώς να λες...
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Ποιό το πάχος του λάινερ σου? Αν πρόκειται για χοντρό EPDM λινερ δεν έχει πρόβλημα!
|
|||
|
|||
Καλησπέρα Βασίλη
Το λάινερ μου είναι 2 χιλιοστών Firestone και θα έχω και υπόστρωμα...Το έχω βρεί εδώ Ελλάδα.Λογικά δεν θα έχω πρόβλημα με τις ρίζες..Εσύ τι λές; Για το skimmer filter αναφερόμουν σε κάτι τέτοιο που είναι και φίλτρο μαζί.Τι γνώμη έχεις γι αυτό?Κάτι μικρότερο βέβαια για την δική μου λίμνη. http://www.lagunaponds.com/lagunaeng...s.php?link=150 Εχω ετοιμάσει μία εικόνα όπως θα δείς που αναλύω τις σκέψεις μου.Οπως θα δείς σκέφτομαι να πάρω ένα τέτοιο φίλτρο-skimmer να βάλω μία αντλία μέσα και με ένα κολεκτέρ με 3 βάνες να δίνω 1 είσοδο στον καταράκτη, 1 στο συντριβάνι και 1 να μπαίνει μέσα στην λίμνη ώστε αν θέλησω να κλείσω και τον καταραχτη και το συντριβάνι να συνεχίζει το skimmer να δουλεύει και να ρίχνει πάλι μέσα το νερό στη λίμνη...Πως σου φαίνεται η ιδέα μου? Τον καταράκτη θα τον φτιάξω μόνος μου με μία τετραγωνη γλάστρα που θα βρώ. Το θέμα μου είναι που θα βρώ τα υλικά που θέλω (σκιμμερ-αντλια) μιας και απο ebay δεν στέλνουν Ελλάδα..Επίσης το φίλτρο-σκιμμερ αυτο είναι μεγάλο και ακριβό...Εγω χρειάζομαι μικρότερο όπου θα μου ρίξει αρκετά την τιμή... Περιμένω νέα σου..Ευχαριστώ πολύ φίλε Βασίλη |
|
||||
|
||||
To μεγαλύτερο φορτίο των ακαθαρσιών στο νερό μιας λίμνης, μαζεύεται κυρίως στον πυθμένα. Για να απαλλάσσεσαι από τις συγκεκριμένες ακαθαρσίες θα χρειαστείς μια αντλία σίγουρα σε αυτό το σημείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα αντλείς νερό από βαθιά, θα αναπληρώνεται από το φιλτραρισμενο νερό που θα προέρχεται από το φίλτρο σου, έτσι θα έχεις μια σωστή κυκλοφορία. Η άντληση νερού μόνο από το σκίμερ ΔΕΝ ΜΠΟΕΙ με κανένα τρόπο να δώσει σωστή κυκλοφορία και φιλτράρισμα.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για παραγγελία εξοπλισμού λίμνης.. | boom | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 13 | 07-09-12 14:00 |
Βοήθεια για εξοπλισμό | Paris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 8 | 20-05-11 13:23 |
Μια μικρή Βοήθεια σχετικά για φίλτρο λίμνης; | NickFior | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 5 | 15-03-08 20:05 |
Βοήθεια στην κατασκευή λίμνης! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 25-12-07 20:59 |
Προτάσεις για εξοπλισμό | ppanoss | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 13-05-06 23:17 |