![]() |
#1 |
λιπασμα απο ebay
![]() Αξιολόγηση:
![]() για σας. θελω να παραγκειλω λιπασμα //καλιο// απο ebay αλλα δεν ξερω πως να το ψαξω γιατι δεν σκαμπαζω και πολλα πραγματα απο αγγλικα?
|
|
Εμφανίσεις: 17544
|
|
|||
|
|||
![]()
Τι εννοείς όταν λες λιπασμα;
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω το seachem flourish και θελω να παρω και καλιο γιατι βλεπω κατι τρυπες στο πολυσπερμα
|
|
||||
|
||||
![]()
Και γιατι Γιαννη απο ebay?Η Ευριπιδου ειναι γεματη ανθοκομικα .Πηγαινε ψαξε και αγορασε και μαλιστα χωρις να σκαμπαζεις αγγλικα!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
basika χαζευω στο εβαυ και μου φαινονται ολα πιο φτηνα απο τα πετσοπ, γιαυτο ειπα να παρω απο εκει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πηγαινε προς εκει που σου λεω με 2-3 ευρα καθαρισες για ενα κιλο καλιο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το θυμαμαι που μου το ειχες πει απο κοντα αλλα φοβαμαι μην τα κανω σκατα με τις αναλογιες, το ποσο πρεπει να ριχνω..
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο θες. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=656
Δεν ειναι αναγκη να μπλεξεις με ebay για ενα λιπασματακι. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και πως τα ζηταμε αυτα που θελουμε??κανουν σιγουρα για τα ενυδρεια μας?? |
|
||||
|
||||
![]()
Παυλος Γιανναρος Σωκρατους 26 2105228252
KNO3,K2SO4 θα παρεις σε σκονες. νιτρικο καλιο και θειικο καλιο σε σκονες. πολλυυυυυ φθηνα. στα 110λ (εγω παιζω με ΕΙ) βαζω 2 φορες την εβδομαδα. Προτεινω να βαζεις 1 φορα απο 1/4 κουταλακι του γλυκου και να κανεις +10% παραπανω wc στην εβδομαδιαια αλλαγη σου. Κατσε ομως να το δουν και οι πιο εμπειροι να μας πουν. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ναι! ευτυχως εγω παντως απο θεμα λιπανσης σωθηκα γιατι ημουν στο τσακ να παρω ολη την σειρα seachem. Ελα ομως που δεν μου εδιναν δανειο απο την τραπεζα(γιατι για τοσα λεφτα μιλαμε...) και βρηκα τις σκονες. -90% διαφορα!! Το μονο ακριβο ειναι μια σκονη, το power4 που ειναι ιχνοστοιχεια.
|
||||
|
||||
![]()
βρηκα αυτο που νομιζω οτι βοηθαει παρα πολυ και μαλλον σε επιβεβαιωνει...
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...7&postcount=25 |
|
||||
|
||||
![]()
να σου πω την αληθεια ειναι το μονο ποστ που δεν ειχα δει μετα απο πολυ ψαξιμο εδω μεσα. Υπαρχουν αντιστοιχα απο τον raven ή τον kingrim αν θυμαμαι καλα για την EΙ λιπανση. Τα λεει ολα ξεκαθαρα. Προσοχη με τα λιπασματα ομως. Με ρεγουλα ή μεγαλες αλλαγες νερου καθε φορα να φευγει το περισσιο απο το νερο. Αυτη ειναι και η βασικος ορισμος της ΕΙ.
Αλλα ας μην παμε στην ΕΙ. Λιγη σκονη απο καλιο θα βοηθησει, αλλα οπως ειπα με ρεγουλααααααα......:P :P ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462
συγκεκριμενη ρουτινα λιπανσης με ενα στυλακι τυπου "πανω-κατω" δοσολογιας. Οτι περισσευει φευγει με μια 50% wc. Διαβαστε το. Αξιζει. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σχετικα με τα παραπανω κανενας εμπειρος τι λεει??
που τα βρισκουμε και πως τα ζηταμε?? κανονικα με το ονομα τους(νιτρικο καλιο κτλ) η καπως αλλιως? επειδη το εχουμε χαλασει καπως το θεμα που ανοιξε ο φιλος ας το "φτιαξει" καποιος mod!!! |
|
||||
|
||||
![]()
δεν πειραζει, θελω και εγω να μαθω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
K2SO4 power4 απο Παυλος Γιανναρος Σωκρατους 26 2105228252 Iron της seachem fleet enema απο φαρμακειο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το power4 τι ειναι??θα το βρουμε στα γιαννενα?? την seachem δεν την γλιτωνουμε με τιποτα?? fleet emena τι ειναι?? |
|
|||
|
|||
![]()
Διάβασε αυτό:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8327 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ρωτάς γιατί να βάλουμε θειικό κάλιο ??
Και στο λιγκ που έδωσα λέει στην επικεφαλίδα ότι το κάλιο είναι από τα Κύρια συστατικά-Θρεπτικές ουσίες- Μακροστοιχεία (Macronutrients) ¶ρα είναι απαραίτητο. |
|
||||
|
||||
![]()
για καλιο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε νιτρικο καλιο και φωσφορικο καλιο
και το θειικο καλιο θα μπορουσαμε αλλα εγω δεν θα το εβαζα στο δικο μου ενυδρειο |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι? εγω το βαζω. εξηγησε μας τι αλλαζει καλιο σε καλιο...απο χημεια δεν ξερουμε και πολλα....
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα άλλα που ανέφερες νιτρικό κάλιο και φωσφορικό κάλιο και να μην τα ρίξεις όταν έχεις μια νορμάλ ιχθυοφόρτιση, μαζί με την τροφή το βρίσκουν τα φυτά μέσα στο νερό οπότε δεν ρίχνεις. Εγώ προσωπικά έχω δύσκολα φυτά και δεν έριξα ποτέ από αυτά τα δυο γιατί το νερό έχει μέσα, ειδικά τα νιτρικά. Παράθεση:
Το νιτρικό κάλιο (nitrogen) είναι άζωτο (Ν) που εχουν τα νιτρικά άλατα NO3 που δημιουργούνται από το κύκλο του αζώτου. Το φωσφορικό κάλιο (phosphorous) είναι το μακροστοιχείο ο φώσφορος και χρειάζεται να ρίξεις πολύ λίγο γιατί διαφορετικά θα σου βγάλει άλγη. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω ρε παιδια αλλα εμενα το θειο δεν μου καθεται καλα στο μυαλο για να το βαλω στο ενυδρειο μου
αντιστοιχο σε σιδηρο βρισκουμε?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αφου υπαρχει ολοκληρο seachem potassium. καλιο ειναι. anyway, εγω παντως το βαζω. Θα σου πω αποτελεσματα σε 1-2 μηνες οταν θα εχει γινει ζουγκλα το ενυδρειο μου. Οταν εννοεις αν υπαρχει κατι σε σιδηρο? ειπαμε, υγρο σιδηρο απο την seachem. Seachem Iron.
|
||||
|
||||
![]()
λεω μηπως μπορουμε να βρουμε κατι αντιστοιχο για το σιδηρο οπως υπαρχει για τα υπολοιπα μπας και γλιτωσουμε απο την seachem(τα λεφτα δηλαδη)???
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και διάβασε για την έλλειψη καλίου (potassium) τι μπορεί να επιφέρει στα φυτά. Από εκεί και πέρα στην κρίση σου είναι να κάνεις ότι θέλεις. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|