|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Tanganyika - Tropheus Moorii "Moliro"
Επιτέλους τα ψάρια ήρθαν και σας παρουσιάζω το ενυδρείο ολοκληρομένο.
Πληροφορίες Διαστάσεις: 101χ43χ62 Όγκος: 250 λίτρα Κατηγορία: Τανγανίκα Φυτά: 2 Βελισνέριες Ψάρια / ¶λλα είδη: 13 Tropheus Moorii "Moliro" Διακοσμητικά υλικά: 3cm μπλε φελιζόλ κάτω από 16 κιλά αραγωνίτη και 4 άμμο θαλάσσης. Πέτρες θαλάσσης Φόντο: Σκούρο μπλέ θαλάσσης Φωτισμός: 2χ25W Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες ημερησίως Φιλτράρισμα: Εξωτερικό ΕΗΕΙΜ 2028 με τα μαμίσια υλικά (σιποράξ, substract pro, μπλε σφουγγάρι) Θερμοστάτης: Jager 200W Λίπανση: ΟΧΙ Παροχή CO2: ΟΧΙ Παράμετροι: pH: 8.4 Γενική σκληρότητα (GH):18 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):11 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Αλλαγές νερού: Πριν μπουν τα ψάρια 20% ημερησίως. Τώρα το σκέφτομαι 2 φορές από 30% ή 1 και 70%?? Τι λέτε?? Θερμοκρασία: 26 ¶λλες πληροφορίες: Τα ψαράκια έχει 2 ημέρες που μπήκαν στο ενυδρείο και δείχνουν να τα πηγαίνουν μια χαρά. Τρώνε κανονικά και γενικά όλα καλά...Το ενυδρείο ήταν στρωμένο με μπόλι και διατηρώταν με φυλλαράκια τροφής μέχρι να έρθουν τα ψάρια... ¶ντε και οι φωτογραφίες... |
|
|||
|
|||
Λιγα τα λιτρα και μικρες οι διαστασεις για 13 τροφεους.
Βαλε τουλαχιστον αλλες τοσες πετρες. |
|
||||
|
||||
Όπως σου είπε και ο Τόλης θές πολλές πέτρες ακομά... Τώρα τα ψάρια είναι πολλά για τα λίτρα σου αλλά λογικά θα χάσεις μερικά από τις μεταξύ τους "μάχες". Καλή συνέχεια
|
||||
|
||||
Το ενυδρείο και τα ψάρια...επειδή έχω διαβάσει αρκετά και όχι μόνο φόρουμς, αλλά και βιβλία για τα συγκεκριμένα ψάρια...έβγαλα κάποια συμπεράσματα τα οποία και εφήρμοσα. Πρώτον προτίμησα να βάλω νεαρά ψάρια για τον λόγο ότι έτσι πιστεύω ότι έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν το ένα με το άλλο μεγαλώνοντας όλα μαζί.
Δεύτερον, οι λίγες κρυψώνες επιλέχτηκαν επίτηδες για την ώρα. Θεωρώ ότι όταν τα νεαρά ψάρια δεν έχουν από τώρα μια περιοχή για να υπερασπιστούν σθεναρά, όσο μεγαλώνουν θα είναι πιο ήρεμα χωρίς την ανάγκη αυτή. Αν δω ότι γίνεται χαμός...τότε αυξάνω τις κρυψώνες... Τρίτων ο αριθμός υπολογίστικε..με κάποιες πιθανές (για το είδος) απώλειες, αλλά αν ζήσουν όλα...τότε είμαι υπερευχαριστημένος. Δεν διάλεξα αυτόν τον αριθμό για να γεμίσω το ενυδρείο και να αποφύγω επιθετηκότητες, αλλά για όλα όσα προανέφερα. Για να δούμε. |
|
||||
|
||||
Φιλε Ξενοφών καλοριζικα , πολυ χαιρωμαι που τα καταφερες μεχρι εδω , βεβαια τωρα αρχιζουν τα δυσκολα αλλα πιστευω εισαι προετιμασμενος , καταρχην το ενυδρειο σου μου αρεσει , νομιζω οτι ξερεις τα αδυνατα σημεια του ενυδρειου σε σχεση με τα ψαρια αυτα οποτε πιστευω οτι αυτα που πρεπει να προσεξεις τα γνωριζεις αλωστε τα εχουμε πει και σε συζητησεις μας και ξερω οτι εχεις διαβασει αρκετα , ελπιζω να πανε ολα καλα και να δεις και γεννες !!!
|
||||
|
||||
φοντα με το καλο να μεγαλωσουν τα ψαρια σου (να δουμε και τα τελικα χρωματα τους) και να επελθουν συντομα οι ισορροπιες!! (με απωλειες η χωρις..) χωρις να εχω γνωση για τετοια ενυδρεια ..με το ζηλο σου και μονο πιστευω οτι στο μελλον θα δουμε κατι πολυ καλο και ισορροπημενο..
|
||||
|
||||
Εγω 8α ερ8ω να τα δω απο κοντα Φωντα
|
|
||||
|
||||
Ένα update του ενυδρείου φίλοι μου. Δυστυχώς 2 ψαράκια δεν τα κατάφεραν και από τις πρώτες μέρες τα έχασα, παρόλο που μεταφέρθηκαν σε άλλο ενυδρείο καραντίνα. Μάλλον το 10ωρο ταξίδι τα εξάντλησε...ήταν και τα πιο μικρά. Συνεχίζουμε με 11 υγειέστατα ψαράκια. Προσθέθηκαν και άλλες πέτρες και η καφέ άλγη έχει κάνει την εμφάνιση της και τρελένει τα ψαράκια. Στην πρώτη φώτο είναι το ενυδρείο χωρίς φλας και κανονικά τα φώτα του ανοιχτά (χωρίς ανακλαστήρες τα έχω).
Ο αρχηγός της παρέας |
|
||||
|
||||
πολυ μου αρεσει φοντα.....(αυριο κερνας καφε???)
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Εννοείτε Πάνο...πες μου πότε μπορείς να κανονίσουμε.
|
|
||||
|
||||
εχει γινει πιο ωραιο τωρα που μπηκαν και οι πετρες.βεβαια και αλλες να βαλεις ακομα καλυτερα.
οσο για τα ψαρια trofeus δεν ειχα οποτε δεν ξερω τις συνηθεις τους αλλα αν παρω απο τα δικα μου καλως η κακος καταλαμβανουν περιοχες και οχι απλα μια γωνια με 2 γουρνες.στο δικο μου εχει τυχει ο κυριαρχος να παρει ολη την μια πλευρα οποτε φανταστητε τι γινοταν στην αλλη σου ευχομαι καλη επιτυχια
|
||||
|
||||
Ξενοφών βλέπω ότι και τα ψαράκια πήραν τα πάνω τους… Μπράβο άντε και μια μέρα να τα δούμε από κοντά
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά...Γιάννη κανόνισε να ανέβεις στα μέρη μας και θα πιούμε καφεδάκι με τα Moliros...
Οκτάνια περισσότερες πέτρες θα μπούνε από το νέο έτος...το έχω στο πρόγραμμα. |
|
||||
|
||||
εμεις τα εχουμε πει απο το τηλ, μπραβο φιλε
|
||||
|
||||
5μιση μήνες τρέχει πλέον το ενυδρείο και ήρθε καιρός για ένα update. Έχουν προσθεθεί επιπλέον πέτρες, άλγη παντού...και ΝΑΙ...το πρώτο μπούκωμα είναι γεγονός.
|
|
||||
|
||||
τα καταφεραν???
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!!! μπραβο Φοντα!
|
||||
|
||||
Ναί Πάνο τα κατάφεραν Να δούμε αν θα καταφέρει μέχρι το τέλος...είναι και η πρώτη της φορά...Μακάρι.
|
|
|||
|
|||
Καλή τύχη με το μπούκωμα, και πρόσεχε μην τρομάξεις το θηλυκό!
Το ενυδρείο δείχνει καλύτερο με παραπάνω πέτρες. |
|
||||
|
||||
Αντε επιτελους και ελεγα μηπως ο αρσενικος που εχεις ο μεγαλος ητανε τσουφιος.Καλη επιτυχια.
Ακομα κερνας καφε να τα καμαροσω
|
||||
|
||||
Καλό ξεμπούκωμα και Καλή Ανάσταση!!
|
|
||||
|
||||
Μπραβο φιλε , το ενυδρειο μου αρεσει , ευχωμαι να δεις μωρα !
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ όλους. Να δούμε πως θα πάει η πρώτη φορά...αν και μόνο που μπούκωσε μου φτάνει
|
|
||||
|
||||
kostaskich
καλη τυχη φιλε με τις γεννες,εχω και εγω τετοια ψαρια .ειναι πανεμορφα.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tropheus moorii sp. Kachese | stefanos.f | Tanganyika | 0 | 28-09-04 09:33 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
"Μπουκωμένα" Αylonacara και Tropheus moorii | HZULL | Malawi | 6 | 09-04-03 22:29 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |