μετα απο απουσια 5 ημερων και αφου αφησα τον αδελφο μου να προσεχει το ενυδρειο μου(εδω ειναι το μεγαλο μου λαθος

) επιτελους γυρισα σπιτι και το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να δω το καμαρι μου!!το ενυδρειο μου!!!Η εικονα ηταν σοκαριστικη!!!το νερο πενταβρομικο, οι πετρες μεσα στην γλυτσα, το χαλικι σε ορισμενα σημεια και αυτο γεματο απο γλυτσα και γεματο με υπολειματα τροφης καθως οπως φενεται ο brother νομιζε οτι ταιζει κοπαδι φαλαινων......, τα τζαμια μεσα στη λερα και το κερατοφυλο αντι πρασινο καφε χρωμα(ποσα νυτρικα να ρουφιξει το καιμενο

).
Η πρωτη κινιση μου ηταν μια μεγαλη αλαγη νερου,καθαρισα το φιλτρο,και εβγαλα τις πετρες ωστε να τις βρασω ξανα και να καθαρισουν.
Εκει που θελω την βοηθεια σας ειναι
α)Πως θα καθαρισω το χαλικι?μονο με σκουπα βυθου?
β)Για τα τζαμια που ειναι σε αθλια κατασταση να παρω σαλιγκαρια η γλειφτες?τι θα κανει καλητερη δουλεια??
γ)Σκευτομαι να κανω αλλη μια μικροτερη αλλαγη νερου αυριο.Καλα θα κανω η οχι?
δ)Επειδη ο πατος ειναι γεματος με υπολειματα τροφης σκευτηκα να μην ταισω για 1-2 μερες λετε να υπαρξει προβλημα με τα νεογεννητα??
Υ.Γ. Το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και φιλοξενει 5 guppys(4f/1m) και καμια δεκαρια νεογεννητα,3 platys και δυο corydoras aeneus.