|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων
![]() |
Τρόποι εμφάνισης
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aφού το ενυδρείο άδειασε από τους κατοίκους του και πήγαν σε καλά χέρια…
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ορίστε λοιπόν το vivarium ... ![]() ![]() ![]() στο vivarium θα μπουν ακόμα πέτρες, ξύλα, διάφορες φτέρες,πολλά moss και ένα χαλί απο HC "Cuba" ή glossostigma.. αναμένεται στις οθόνες σας... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γουαου !!! εχω μεινει αφωνος !
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε μας τη χάρη ρε Αντώνη νυχτιάτικα!!!
![]() ![]() ![]() Χάλια είναι.Δε τόχεις!Αστο! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Που είναι ο καταρράχτης που μου υποσχέθηκες??
Αρχάρια πράγματα!! ![]() Το μόνο καλό είναι τόσο στρογγυλά που μου θυμίζουν τα μάτια της Τζούλιας ... ![]() Μη ![]() ![]() ![]() Η μητέρα σου θα κάνει πάρτυ ... ελευθερώθηκαν 2-3 ταπεράκια!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Διαβασα σημερα ενα απλο κολπακι για να αυξηθει η υγρασια μεσα στο κλειστο συστημα. Βαζεις απλως μια αεραντλια στο νερο να κανει φυσαλιδες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τα ταπεράκια μου τα πείρε η μητέρα όλα στο εξοχικό…την είδα μια μέρα με κάτι σακούλες στα χέρια ... ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AQUA PURA : 13-03-10 στις 02:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αντωνακη το κανες το θαυμα σου παλι.Πολυ ομορφο.
Ρε Σπυρο μη τος αποπαίρνεις το παιδι!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Πες του τα γιατί συνέχεια με αποθαρρύνει ... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραιο Αντωνη , θελω να το δω και στην τελικη του μορφη.
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με γειαα!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ανδρέα λίγη υπομονή ... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι, ετσι , να γινει σωστη αναλυτικη παρουσιαση να μαθουμε τα κολπα σου !
Εχω και μια ερωτηξη ομως καλε θειο...τι φυτα ειναι αυτα στην πισω δεξια γωνια, αυτα πισω απο τα "ματια" της Τζουλιας; ------------ α και κατι ακομα, ο κυματισμος που οφειλεται; το γεμιζες εκεινη τη στιγμη, ή εχει βαλει κυκλοφορητη; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα φυτά πίσω δεξιά είναι anubia nana petite πάνω σε ξυλαράκι…θα βγάλω μία photo να φαίνετε καλύτερα.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mία μικρή ανανέωση του vivarium...
![]() αυτά τα ολίγα.. περιμένω γνώμες....και εντυπώσεις... ![]() Ευχαριστώ, Αντώνης ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ πολυ ομορφο..
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ! ![]() εχεχεχε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου…
Μπορείς να το ξεκινήσεις άμεσα.. ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Aντωνη, πραγματικα γινεται πολυ ομορφο ! Αυτο που λειπει κατα τη γνωμη μου στο ματι, ειναι 1-2 φτερες που θα σπασουν την ομοιομορφια των moss. Οι πετρες ηρθαν κι εδεσαν.
Σου εχω κλαδεματακι απο Hydrocotyle maritima καθως και 2-3 ειδη φτερης , για να το εμπλουτισεις κι αλλο αν θελεις. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω για τις φτέρες...
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια ! τωρα θα περιμενουμε τις νεες φωτογραφιες με τις φτερες μεσα..
Επισης τωρα που το ξαναβλεπω μου φαινεται πολυ σκοτεινο. Ισως τελικα στα viv να μην ταιριαζει το μαυρο φοντο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πραπολυ ομορφο!!!!!
ρε παιδια ομως σορρυ κιολας αλλα ποιος ο λογος να το κανει καποιος αυτο το vivarium??? γτ να μην το γεμισει και να μην βαλει ψαρια σ'ενα τοσο ομορφο περιβαλλον που εφιαξε παραπανω?? |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου Ακη στο συγκεκριμένο ενυδρείο (vivarium) με τα συγκεκριμένα φυτά (κάποια από αυτά), χώματα κλπ. Δεν μπορεί να γίνει ενυδρείο για ψαράκια…
![]() οι λόγοι για να φτιάξει κανείς vivarium είναι πολλοί φίλε μου κάποιοι από αυτούς…. 1. δημιουργείς κάτι ξεχωριστό το όποιο σχετίζεται με τα ενυδρεία και ποιο συγκεκριμένα με τα φυτεμένα ενυδρεία (βλ. emersed) είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις το πώς “εξελίσσονται” κατά κάποιο τρόπο… κάποια φυτά όπως στη φύση. ![]() 2. υπάρχουν πολλά ενυδρεία και θέλεις κάτι διαφορετικό. Αποφεύγεις και το “κράξιμο” (ααα…πάλι έκανες νερά…κι άλλο ενυδρείο…) ![]() 3. δεν έχει απαιτήσεις (π.χ. αλλαγές νερού.λίπανση) 4 σε κάποια λίτρα συνήθως 10-40 δεν έχεις πολλές επιλογές για ζωντανά (μόνο γαρίδες και κάποια ψαράκια ζευγάρια κυρίως) οπότε δημιουργείς κάτι που δεν θα χρειαστεί υδρόβιους οργανισμούς για την διατήρηση τους. 5. δεν περιμένεις καιρό για την ανάπτυξη των φυτών, είναι ευχάριστο και ξεκούραστο. 6. οικονομικό (ρεύμα,νερά,λιπάσματα) περνάμε και κρίση…. ![]() 7.υπόψην είναι και αυτό χόμπι όπου σε άλλες χώρες ασχολούνται μόνο με αυτό και όχι σε συνδυασμό με ενυδρεία. 8.και τέλος εφόσον είμαστε λάτρεις του νερού δε παραλείπουμε το αγαπημένο μας στοιχείο βάζουμε και νερό μέσα… ![]() Φιλικά, Αντώνης.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μμμμμμ.....
το 2 και το 3 ειναι πολυ καλοι λογοι και νομιζω οτι με καλυψες... ![]() απλα αν βαλεις και κανα ζωντανο μεσα αλλη η χαρη αλλα αν παιζει ο παραγοντας του 2 καταλαβαινω..... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλεξ σε 2-3 μερούλες θα βγάλω καινούριες φώτο….να πιάσουν και οι φτέρες με το καλό...το glosso προσαρμόστηκε οπότε σε 2-3 μερούλες θα ξεκινήσει η ανάπτυξη…θα γίνει μακελειό…! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δοκιμασε και με ριζοχαρτο για φοντο και θα δεις οτι μαλλον θα του πηγαινει πιο καλα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια μικρή ανανέωση του vivarium
![]() ![]() Το glossostogma αναπτύσσετε αργά και σταθερά... είχα κάποιες πλημμύρες στο σημείο όπου είναι φυτεμένο…και δυσκόλεψε την ανάπτυξη του ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
..επαγγελματικη δουλεια!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Μπραβο ..... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο Αντωνη .
με τα ξυλα ειναι πολυ πιο ομορφο..... |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ φίλε krisos
![]() ![]() ![]() Ευχαριστώ Γιωργάκη να σαι καλά φίλε μου ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είπα να μην κλαδέψω.... | aristomenis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 29-05-08 00:10 |
Ο Αρχάριος……και το ενυδρείο του…. | NickFior | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 22-01-08 09:59 |
Πρόβλημα με τριχοειδή άλγη επάνω σε φυτά……….. Help | karalioman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-06 00:32 |