![]() |
#1 |
Το ενυδρείο μου και μερικές απορίες.
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα σε όλους.
Μετά από πολύ διάβασμα και αρκετά προβλήματα, κατάφερα να φέρω το ενυδρείο μου σε μια αξιοπρεπής κατάσταση μου έχω 1-2 απορίες ακόμα που θα ήθελα τη βοήθεια σας. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Να σας παρουσιάσω πρώτα το ενυδρείο μου : Πληροφορίες Διαστάσεις: Όγκος: 90lt (75 περίπου καθαρά) Κατηγορία:Λίγα φυτά (Ευκολα) Φυτά: Κερατόφυλλο , 1 Anubia , λίγο mos, και μερικά ακόμα που δεν ξέρω ονόματα, αλλά θα τα δείτε σε φωτογραφίες, Ψάρια / ¶λλα είδη:1 χρυσόψαρο. Διακοσμητικά υλικά:Πέτρες, χαλίκι, ξύλα. (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο:- Φωτισμός:1x18W T8(με ανακλαστήρα) και 1x 24w T5 (DIY) Διάρκεια φωτισμού:11 ώρες Φιλτράρισμα:Biobox 2 (650 lt/h , Υλικά : Υαλοβάμβακας, μακαρονάκι ,Μπλε σφουγγάρι) Θερμοστάτης:100 watt Λίπανση:Υγρό λίπασμα Παροχή CO2:- pH:7,5 Γενική σκληρότητα (GH):- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):7 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):1 με 2 Αλλαγές νερού:14 λτ 2 φορές τη βδομάδα. Θερμοκρασία:22 ¶λλες πληροφορίες:- Φωτογραφία: ![]() ![]() ![]() Οι απορίες μου τώρα είναι: 1)Τα Νο3 μου είναι πολύ χαμηλά, μπορεί τα φυτά να καταναλώνουν τόσο πολύ? Αν ναι να βάζω περισσότερο λίπασμα?¶λλες προτάσεις? 2)Όπως θα δείτε στις φώτο,έχω πολύ άλγη καφέ και green spot ,έχω αναγνωρίσει. Διάβασα ότι αντιμετωπίζετε με αύξηση φωτισμού, (έβαλα τα 24w προχθές) και αύξηση CO2, Θα μπει σήμερα. Θα είμαι καλά με με αυτά? Χρειάζεται κάτι άλλο? Σε πόσο καιρό θα αρχίσω να βλέπω αποτελέσματα? Οποιαδήποτε παρατήρηση και διόρθωση ευπρόσδεκτη, και θα διορθωθεί άμεσα. Υ.Γ. Η καφέ άλγη φαίνεται στις περισσότερες φώτο, ενώ την green spot θα τη δείτε μόνο στη φώτο με την anoubia πάνω στο τζάμι εκεί που είναι η μαύρη πέτραστο κάτω μέρος, και αν παρατηρήσετε καλά στη φώτο με το φίλτρο πάλι χαμηλά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων : Γιάννης |
|
Εμφανίσεις: 4312
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Παράθεση:
Παντως για πρωτο στησημο ενυδρειου ειναι πολυ ομορφο!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον φιλε αν μιλας για την αλγη στο φιλτρο και εμενα εχει πιασει εκει αλλα μονο εκει...δεν ξερω γιατι..ισως και να ειναι φυσιολογικο εκει..τωρα αν και δεν φαινεται καλα νομιζω οτι την ανουμπια την εχεις παραφυτεψει για αυτο εχει αρχισει να μαυριζει..πρεπει να την ανεβασεις λιγο ωστε να ειναι ο κορμος
εξω απο τα χαλικια!αυτα απο μενα!ομορφο ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ΝΗ4 της JBL NO3 παλι JBL Τα υπόλοιπα με υγρά τεστ της Sera. Οπως θυμάσε τις πρώτες μέρες είχα ένα πανικό και αγόραζα τα τεστ από όποιο μαγαζί εβρισκα, και ότι έβρισκα. Φωτισμό έχω όπως γράφω παραπάνω, 1 Τ8 χ18watt με ανακλαστήρα και έβαλα και 1 Τ5 24watt χωρίς ανακλαστήρα. Σύνολο 42watt με 75 που είναι τα καθαρά λύτρα ξεπερνάω το μέσω όρο των 0,5 watt/λ'υτρο που είναι ένας καλός μέσος όπως διάβασα. ------------------------- Παράθεση:
Εχεις δίκιο το φύτεμα δεν φαίνεται καλά αλλά δεν είναι καθόλου φυτεμένη απλά δεμένη πάνω σε ένα ξύλο. Δεν είναι πολύ καλές οι φώτο το ξέρω ![]() ------------------------- Καμια ,απάντηση? Δεν πειράζει εγώ συνεχίζω ![]() Η άλγη συνεχίζει να αναπτήσεται. Αυτό που έκανα ήταν να μειώσω τη φωτοπερίοδο σε 9 ώρες, και πρόσθεσα CO2, τώρα νομίζω ότι σειρά έχει αναμονή και υπομονή ![]() Αν έχετε και καμιά άλλη πρόταση ευχαρίστως την ακούω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tannis : 12-01-10 στις 10:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ομορφο ειναι εγω θα εβαζα κανα ξυλο ακομα και φυτα δεν ξερω αλλα κατι εχω με τα φυτα ....
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και εμένα μου αρέσουν τα φυτά,το ενυδρείο τρέχει μόλις 1 μήνα, ήταν άστρωτο, και έριξα το βάρος εκεί,δεν έχω κοιτάξει τη διακόσμηση ιδιέταιρα. Θα το κάνω μόλις λύσω και το θεματάκι με την άλγη. |
|
||||
|
||||
![]()
H καφέ άλγη εμφανίζεται σχεδόν πάντα σε νεοστημένα ενυδρεία, κάνει τον κύκλο της και αν οι συνθήκες είναι σωστές, εξαφανίζεται.
Οι κυριότερες αιτίες δημιουργίας καφέ άλγης είναι ο ελλειπής-χαμηλός φωτισμός, η χαμηλή κυκλοφορία του νερου και το υπερβολικό τάισμα και επομένως κακή ποιότητα νερού. Αλλαγές νερού κάθε πότε κάνεις και σε τι ποσοστό; Μήπως ταΐζεις πολύ; Όσον αφορά την green spot αυτή συνήθως οφείλεται σε έλειψη PO4. Σαν γενικότερη συμβουλή για να απαλλαγείς από την καφέ άλγη θα σου πρότεινα: λιγότερο τάισμα ώστε να μην περισεύει τροφή, συχνές αλλαγές νερού μέχρι να εξαφανιστεί η άλγη, σταθερή φωτοπερίοδο όχι μικρότερη από 8 ώρες, καλή κυκλοφορία νερού και πάνω από όλα υπομονή. Διάβασε και εδώ ένα καταπληκτικό άρθρο του Raven για τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει το CO2 στην ισοροπία ενός ενυδρείου και τον περιορισμό της άλγης : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31750
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για ΡΟ4 να πάρω τεστ? Το άρθρο του Raven(πράγματι καταπληκτηκό) το διάβασα για αυτό και έβαλα CO2 από χτες. Ευχαριστώ και πάλι. ------------------------- Αλλά διαβάζοντας το τελευταίο κομμάτι του Raven μήπως θα πρέπει να μειώσω το φωτισμό? είναι περίπου στο 0,6 ανά λύτρο και τα φυτά είναι χαμηλών απαιτήσεων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tannis : 12-01-10 στις 17:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο και απορίες... | kostasthess_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 26-09-07 15:43 |
Μερικές φωτό από το ενυδρείο μου!!! | Ganis | Φωτογραφίες μελών | 12 | 23-07-07 23:13 |
Μερικές ερωτήσεις για το φυτεμένο ενυδρείο που φτιάχνω! | GhostShip | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 27-01-07 16:26 |
Μερικές Φωτογραφίες από το Ενυδρείο της Κρήτης | stat | Φωτογραφίες μελών | 2 | 23-12-06 22:59 |
Μερικές photo από το Δημόσιο ενυδρείο στο Παρίσι...... | TAN | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 26-05-05 15:08 |