|
|
||||
|
||||
![]()
Με αφορμη οσα διαβαζω για τα εξωτερικα φιλτρα στο φορουμ και για τις προδιαγραφες τους, μου δημιουργηθηκε μια απορια σχετικα με την αποδοση τους.
Πιο συγκεκριμενα στο aquaristikshop γραφει: Technical data EHEIM professionel 3e 2078: -for aquaria up to approx. 700 l content -Pump output max. 1850 l/h electronically adjustable Δηλαδη η eheim το δινει για ενυδρειο 700λιτρα με μεγιστη ροη 1850λ/ω. Απο την αλλη διαβαζω στο φορουμ οτι τα λιτρα του ενυδρειου θα πρεπει να γυρνανε 4-5 φορες την ωρα. Αρα για ενυδρειο 700 λιτρα θελουμε ροη 3500λ/ω. Μιλαμε για πολλα λιτρα και μεγαλη διαφορα απο τον κατασκευαστη. Τελικα τι ισχυει και γιατι υπαρχει αυτη η ασυμφωνια; |
|
|||
|
|||
![]()
Στα πολλα λιτρα η ''αναλογια'' ειναι σαφως μικροτερη...(2-3 φορες την ωρα ειναι ικανοποιητικα)
|
|
||||
|
||||
![]()
για μενα οι εταιριες ειναι πολυ υπερβολικες παντως ισως για να πουλανε η δεν ξερω το λογο....
το φιλτρο αυτο μπορει σε ενα 600λιτρο με πολλα φυτα και κανονικη ιχθυοφορτιση να ηταν οκ αλλα στις περρισοτερες των περιπτωσεων πιστευω οτι δεν επαρκει και απο θεμα καδου-ποσοτητας υλικου αλλα και κυκλοφοριας... βαλε πχ εσυ αυτοhttp://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...wItEWWooXYS6en σε 150 λιτα να δεις ![]() ![]() ![]() και ο κανονας αυτος με τα 4-5 λιτρα δεν ειναι μονο του gab ισχυει και σε πολλες ξενες σελιδες!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Το δικο μου προβλημα στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι πως δεν μπορω να εχω δευτερο εξωτερικο φιλτρο λογω χωρου. Σκεφτηκα να αυξησω την ροη με καποια προσθετη αντλια αλλα τι γινεται σε αυτη την περιπτωση με την βιολογια; Μηπως εχω προβλημα; ![]() Το μονο που θα μπορουσα να κανω ειναι να βαλω δευτερο φιλτρο σε σειρα για αυξηση του βιολογικου υλικου. |
|
||||
|
||||
![]()
βασικα σε μεγαλα ενυδρεια σχεδον μονοδρομος ειναι το sump σε σχεση με τα εξωτερικα
στην περιπτωση σου τωρα πες μας ακριβως για το ενυδρειο και για το φιλτρο που εχεις ,τωρα να δουμε το εαν επαρκει η βιολογια σου θα το δεις μονο με μετρησεις απολυτα,για να εισαι οκ με τη βιολογια πρεπει η αποικια σου να ειναι ικανη σε μια ωρα να καταναλωσει 2-3ml/l αν δεν κανω λαθος λεει ενας κανονας εσυ απλα μπορεις να ταισεις και να μετρησεις σε κανα 2 ωρες αν εχεις αμμωνια! παντως ενας ευκολος τροπος να αυξησεις το φιλτραρισμα αν δεν εχεις χωρο ειναι ενα τετοιοhttp://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...tsQANN0ljmT8Fp σε 600λιτρα δεν θα ειναι τοσο δυσκολο να το κρυψεις πιστευω και γυρναει 1200λαω
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο ειναι 700+ λιτρα περιπου και οταν το εφτιαξα (94) το sump ηταν μια αγνωστη λεξη. Τρεχει με ενα 2028 και 2 εσωτερικα μηχανικα φιλτρα hagen των 1000 λιτρων περιπου το καθενα. Εχω δηλ αρκετη ροη αλλα οχι στο βιολογικο το οποιο μαλιστα μετα απο τοσα χρονια, οπως το μετρησα προχειρα, εχει πεσει αρκετα και εκρεμει ενας ελεγχος για να διαπιστωσω αν προκειται για καποιο μπουκωμα, αλλιως θα αντικατασταθει.
Δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις οταν λες καταναλωση 2-3 ml /l παντως το να μετρησω μετα το ταισμα ειναι απλο. Τωρα οσο το σκεφτομαι, νομιζω πως θα μπορουσα να προσθεσω βιολογικο υλικο και στα εσωτερικα φιλτρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δηλαδη ας πούμε ένα 2078 και ένα κυκλοφορητη 1500-2000 λ/ω. Θα έβγαινε και πιό οικονομικό απο τα δύο φίλτρα και δεν νομίζω να υπήρχε πρόβλημα στην βιολογία μας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προδιαγραφές λαμπτήρων φθορισμού | Liolios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 19-02-06 13:28 |
Σύνδεση φίλτρων σε σειρά | grtasos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 05-03-05 08:14 |
Υλικά φίλτρων 1 | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 23:01 |