|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Υπαρχει κινδυνος υβριδισμου;;;;;
Παιδια καλλησπερα στο ενυδρειο μου εχω 4 copadichromis borleyi kai 4 sciaenochromis fryeri και σε κανα μηνα θα μπουν 4 nimbochromis venustus kai 4 protomelas taeniolatus...υπαρχει καποιος κινδυνος υβριδισμου μεταξυ αυτβν των ειδων;;;;;;;;
|
|
||||
|
||||
αμα ειναι σωστες η ανολογιες m+f οχι .αλλα στα ποσα λιτρα θα τα βαλεις ?? και με τι μηκος?
|
|
||||
|
||||
το ενυδρειο μου ειναι διαστασεων 140Μ*50Π*70Υ 490L
θα εχω 1m-3f απο το καθε ειδος....θα ειμαι ενταξει;;;;; |
|
||||
|
||||
Θα δυσκολευτουν τοσα ψαρια σε 490 λιτρα ! Να φανταστεις τα venustus φτανουν κοντα 30 εκατοστα και θελουν ενυδρειο με μηκος 2 μετρα και ανω !
|
||||
|
||||
4 ειδη haps σε αυτα τα λιτρα πολυ οριακα θα ελεγα οχι τωρα που θα ειναι μικρα αλλα μεγαλωνοντας πολυ ξυλο μεχρι θανατου. σκεψου οτι θα γενησουν κιολας . το μηκος ειναι βασικα το θεμα σου οχι τα λιτρα τα haps γινονται μεγαλα θα δεις και μονος σου ακομα ειναι αρχη
------------------------- junior john κοψε κατι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 16-10-12 στις 18:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
-------------------------
junior john κοψε κατι [/QUOTE] Αμεσως εσυυ κακε ! Εδω το ειχα διαβασει http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...s_venustus.htm !
|
||||
|
||||
καλως ο τσαμης αλλα πολλες φορες υπερβολικος john κρατιουνται στο 1.80 ανετα
|
|
||||
|
||||
απο οτι ειδα εδω http://www.seriouslyfish.com/species...ustus/#respond
δεν γινονται τοσο και το ενυδρειο που χρειαζονται ειναι 120 μηκος.... να τα βαλω και αν δω οταν μεγαλωσουν οτι πεφτει ξυλο να δωσω καποια;;;;; ισχυει οτι καθε εκατοστο ψαριου χρειαζεται 1 λιτρο νερου;;;; τι λετε παιδια;;;;; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οπως σου ειπε και ο γιαννης φτανουν τα 30 εκ στο λεει και στο site που μας εβαλες. μετα ναι σου λεει 1,20 αλλα για 1 χαρεμι οχι για 4 .και τελος μην ξεκινισεις με λαθος νοοτροπια, τι κανονας ειναι αυτος? 1 εκατοστο ανα λιτρο δηλαδη ενα ψαρι 10 εκ τα βαζουμε στα 10 λιτρα και ειναι ενταξει ?οχι . |
|
||||
|
||||
εχω ακουσει διαφορα κατα καιρους.....αλωστε γι'αυτο κανω τις ερωτησεις εδω για να ειμαι σιγουρος πως αυτο που παω να κανω ειναι το σωστο και οχι κατι που εχω ακουσει απο καποιον....οποτε να μην τα βαλβω τα venustus ε;;;;
|
|
||||
|
||||
διαλεξε 3 ειδη απο αυτα που εγραψες και ριχτα .
|
|
||||
|
||||
οκ στελιο και γιαννη ευχαριστω για την καθοδηγηση....
|
|
||||
|
||||
καλη συνεχεια με τις ψαρουκλες !!
|
||||
|
||||
ευχαριστω γιαννη!!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
το ελάχιστο μήκος ενυδρείου για haps πρέπει να είναι 1,50cm (500 λίτρα) και αυτό για 1 με 2 χαρέμια για να πείς ότι δεν θα έχεις ενα ενυδρείο ψαροσαλάτα καθότι το κάθε ψάρι θα θέλει να έχει άνεση
|
||||
|
||||
Τοτε μπορει να βαλω 3 χαρεμακια 1m-2f απο το καθε ειδος...
|
|
||||
|
||||
το θέμα δεν είναι να βάλεις λιγότερα θυληκά καθότι το κυρίως παιχνίδι κυριαρχίας και οριοθέτησης χώρου παίζεται απ τα αρσενικά γι αυτό σου είπα 2 χαρέμια πίστεψε με είχα παλιότερα 400λίτρα 1,50 μήκος με 2 χαρέμια mbuna και δεν έπαιρνε 3 χαρέμι με τπτ....γιατί τα αρσενικά γίνανε θηρία κόψανε το ενυδρείο στην μέση και όποιος παρείσακτος πέρναγε τα σύνορα έτρεγε ξύλο φαντασού με haps που γίνονται τεράστια πχ Nimbochromis Venustus (25cm maximum) και τα υπόλοιπα το λιγότερο 15cm...φίλος μου διατηρεί τα ψάρια που θές να βάλεις σε 2 μέτρα 800λίτρα με τα τελικά τους χρώματα μεγέθοι καί πάλι έχει τρελούς τσαμπουκάδες είδικα την ώρα του φαγητού...προσοχή στην επιλογή των ψαριών με τα λίτρα ου διαθέτεις
|
||||
|
||||
Ευχαριστω για την βοηθεια σου φιλε!!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
και αναφέρει την άποψη του με παραδείγματα ------------------------- Γειά σου στέλιο ανέστης που σου πήρα τα λαμπιντο
Αφρικανέ Αφρικανέ θέλεις να κάνουμε κονέ!? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Malaw : 17-10-12 στις 19:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
εννοεις οτι δεν ειναι υπερβολη το 2 χαρεμια mpunes στο 1,50 και οτι δεν επαιρνε αλλο ?η οτι τα venustus θελουν 2 + μετρα? να ρωτησουμε ως παραδειγμα τον κιχλιδατο να μας πει πως τρεχουν τα haps στο 1.80 και ειναι τουμπανα κιολας δεν βαζω εμενα παλαιοτερα καν .μαλλον ειδες πολυ ξυλο στις mpunes σου και τρομαξες αλλα τους εδωσες πολυ χορο και γιαυτο ειχες τετοιες συμπεριφορες.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
μαλλον δεν διαβασες ολο το θεμα κανεις οπως θα ειδες δεν του προτεινε 4 χαρεμια αλλα μεχρι 3
|
|
||||
|
||||
αναφέρομαι στην αρχική πρόταση το θέμα το διάβασα....
|
||||
|
||||
[QUOTE=Malaw;703937]...εάν εσείς πιστεύεται σαν ειδικοί ότι σε 140Μ*50Π*70Υ 490L μπορούν να μπούν 4 χαρέμια Haps εγώ πάω πάσο
ο γραπτος λογος παντα παρεξηγειτε δυστυχως. |
|
||||
|
||||
ελατε ρε παιδια δεν χρειαζεται να ερχομαστε σε αντιπαραθεση...αφου ολοι ενα στοχο εχουμε να φτασουμε το χομπι μας σε αλλο επιπεδο...ο καθενας δινει τη συμβουλη του και την εμπειρια του προκειμενοι ολοι να κανουμε τη ζωη αυτων το πλασματων που φιλοξενουμε οσο το δυνατον καλυτερη γινεται...ο καθενας εχει τη γνωμη του και την εμπειρια του και αυτη ειναι σεβαστη...!!!!!
|
|
||||
|
||||
ετσι ειναι η αντιπαραθεση ??σε καμια περιπτωση οπως ειπα απλα ο γραπτος λογος ειναι περιεργος
|
|
||||
|
||||
οπως και να το κανεις...ο καθενας δινει διαφορετικη εμφαση σε καθε φραση του γραπτου λογου και αυτο πολλες φορες παρεξηγηται...
|
|
||||
|
||||
Διαβαζοντας ολα αυτα σκεφτομουν οτι σημασια παιζει και το περιβαλλον που διαμορφωνουμε και δινουμε στα ψαρια για να ζησουν!
Υπαρχουν πολλα ψαρια ειδικα με "εκρηκτικο" ταπεραμεντο που διαμορφώνουν περιοχες και τις υπερασπιζονται με σθενος ωστε πολλες φορες τα λιτρα να παιζουν μικροτερο ρολο απο τη "σωστη" διαρρύθμιση που θα δωσουμε στο ενυδρειο με την διακοσμηση του! Αν σκεφτουμε οτι σε περιοδο αναπαραγωγης τα πραγματα γινονται ακομα πιο επικίνδυνα ισως τα λιτρα -οσα και να ειναι αυτα- αλλα και η διαρρύθμιση να μην ειναι ποτε αρκετα!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αγαπητέ μου φίλε προτείνω να ξεκινήσεις με 2 χαρέμια για κάνα μήνα να δείς πως θα πάει να προσαρμοστούν και τα ψάρια μέσα στο σύστημα και αν δείς ότι μπαίνει άλλο ενα χαρέμι προχώρα
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υδρωπικια-κινδυνος για τα υπολοιπα? | ino | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 02-07-12 06:49 |
υβριδισμος? | Πάνος | Ζωοτόκα | 7 | 11-08-09 09:59 |
Υβριδισμος | Andros | Malawi | 7 | 04-05-08 23:08 |
υβριδισμος | Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-02-06 23:04 |