Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #97  
Παλιά 31-05-15, 20:50
kiddo Ο χρήστης kiddo δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-01-2015
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μηνύματα: 104
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas82 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το να ανάψεις τα φώτα όλο το 24ωρο ειναι προφανες πως δεν ισχυει γιατι εκει που μεγαλωνουν τα κοραλλια που φιλοξενουμε στα ενυδρεια μας η φωτοπεριοδος ειναι 10 με 12 ωρες , στα ενυδρεία μας με τα φωτα που διαθετουμε τα τελευταια χρονια μπορουμε να κανουμε τα κοραλλια να φτανουν στον φωτοκορεσμο ακομα και με λιγοτερες ωρες..οποτε το 24ωρο ειναι λαθος.
Ο σκοπος ειναι να φτασεις την φωτοπεριοδο που θα εχεις οταν θα εχεις οταν θα εχει κοραλλια οποτε κατα την γνωμη μου 2 ειναι οι δρομοι ή τα ανάβεις σταδιακα ή απο την αρχη κανονικα με τον πρωτο σαν πρωτη επιλογη γιατι θα γλυτωσεις και λιγο ρευμα.
Το τυλιγμα με πανι ειναι υπερβολη , γενικοτερα οι αλγες δεν εχουν να κανουν με το ποση βιολογια εχει πιασει το ενυδρειο αλλα με το ποσα φωσφορικα και νιτρικα εχει το νερο , προφανως κατα το στρωσιμο δεν υπαρχουν ζωντανα στο ενυδρειο που θα παραγουν θρεπτικα για τις αλγες ..εχεις να κανεις μονο με αυτα που θα αφηνει ο βραχος και ο αραγωνιτης που αν δουλευεις φυσιολογικα αντιφ. Ανθρακα και σκιμμερ και η κυκλοφορια ειναι επαρκης δεν θα υπαρχει προβλημα.
To 24ωρο αφορούσε μόνο την περιόδο στρωσίματος, όχι βασική λειτουργία.

Πάντως επειδή είμαι σε καλή κατάσταση, θα ανάψω φώτα σύντομα, ίσως και τις δύο επόμενες ημέρες...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01385 seconds with 10 queries